Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Ο Λάμπρος Πανάγος, βετεράνος αθλητής αγώνων δρόμου 5 και 10 χλμ.



Ο Λάμπρος ξεκίνησε τον αθλητισμό σε μεγάλη ηλικία και εντελώς τυχαία θα έλεγα. Παρά ταύτα πολύ γρήγορα εξελίχτηκε σ ένα Πανευρωπαϊκής εμβέλειας  Αθλητή, κατακτώντας πολλές διακρίσεις, έπαθλα, κύπελλα  και μετάλλια σε Διεθνείς Αγώνες.  Είναι ένας εκ των καλλιτέρων Ευρωπαίων Αθλητών της κατηγορίας του (ηλικίες 45-50 ετών).
Αν ο Λάμπρος είχε ξεκινήσει τον αθλητισμό σε ηλικία δέκα ετών, στην ηλικία των 25 ετών, γιατί όχι,  θα ήταν και πάλι ένας εκ των καλλιτέρων Ευρωπαίων  25αρήδων αθλητών.  Ως γνωστό οι ηλικίες 25 ως και 30 ετών  καταρρίπτουν τα Πανελλήνια, τα Πανευρωπαϊκά και τα Παγκόσμια ρεκόρ και γίνονται διάσημοι σ όλο τον κόσμο.
Πιστεύω και ο Λάμπρος στην ηλικία των 25 με 30 ετών θα είχε γίνει ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΣ όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, κατακτώντας σπουδαίους τίτλους στον Παγκόσμιο Αθλητισμό.
Δεν είχε την εύνοια της τύχης να προωθηθεί από μικρός στον αθλητισμό, αλλά αυτά που κατάφερε σε μεγαλύτερη ηλικία, τίμησαν την Ελλάδα, το Νομό Άρτας και ειδικότερα το χωριό μας. Είναι για όλους μας το φωτεινό προς μίμηση παράδειγμα της αντοχής, της θέλησης και της υπομονής. Πολλοί νέοι με καλές επιδόσεις στα 18 και στα 20 χρόνια τους εγκαταλείπουν τον αθλητισμό, επειδή τους λείπει το όραμα, η θέληση η υπομονή.
Ο Λάμπρος είναι αθλητής αγόνων δρόμου των 5 και 10 χιλιομέτρων. Το 2010, τιμώντας τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη του Μαραθώνα, συμμετείχε στην Παγκόσμια γιορτή των Μαραθωνίων   και έλαβε μέρος, ως μέλος της Ελληνικής αποστολής στους Μαραθωνίους (42.195 μέτρα) της Βοστώνης, της Ρώμης, των Αθηνών και της Σαγκάης. Μάλιστα στον Μαραθώνιο της Βοστώνης τερμάτισε σε χρόνο 3 ωρών και 50 λεπτών. Χρόνος πολύ καλός για την κατηγορία του, δεδομένου ότι ο Λάμπρος είναι αθλητής αγόνων δρόμου των 5 και 10 χιλιομέτρων.
Η πολιτεία, χρηματοδοτεί κυρίως τους νέους σε ηλικία αθλητές. Ευτυχώς που υπάρχουν και οι χορηγοί, οι οποίοι καλύπτουν τα έξοδα συμμετοχής (εισιτήρια, ξενοδοχεία κλπ έξοδα)  των μεγαλυτέρων σε ηλικία αθλητών.  Οι χορηγοί έχουν αναπτύξει μια πολυετή και επιτυχημένη συνεργασία με το ΣΕΓΑΣ, προάγοντας το αθλητικό ιδεώδες και την ανάπτυξη του αθλητισμού στη χώρα μας, καλύπτοντας τα έξοδα των αθλητών εκείνων που τιμούν σε διεθνείς αγώνες την Ελλάδα και τον πολιτισμό της. Αυτής της στήριξης τυγχάνει και ο συγχωριανός μας αθλητής Λάμπρος Πανάγος.   

Τώρα προετοιμάζεται για τους αγώνες του Βελγίου. Στην πόλη Γάνδη θα διεξαχθούν Πανευρωπαϊκοί αγώνες κλειστού στίβου της κατηγορίας του.

Σε παλαιότερη δήλωσή του είχε τονίσει: «Για εμένα τον ίδιο, κανένα μετάλλιο και διάκριση, σε όποιο μέρος του κόσμου και να είναι, δεν μπορεί να μου φέρει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να βλέπω τα παιδιά της περιοχής που κατάγομαι και ζω, να δραστηριοποιούνται στον αθλητισμό και να μαθαίνουν για αυτόν. …….».


Διαβάστε επίσης: Στο Μαραθώνιο της Σαγκάης ο Λάμπρος Πανάγος.    http://anokalentini.blogspot.com/2010/11/blog-post_21.html
και Εκδήλωση στην Α. Καλεντίνη για τη Μάχη του Μαραθώνα. (με πρωτοβουλία του χωριανού μας  βετεράνου αθλητή μεγάλων αποστάσεων Λάμπρου Πανάγου και των σχολείων …….)  http://anokalentini.blogspot.com/2010/10/blog-post_23.html

 Σχόλιο:   Αν κάποιος ρωτήσει τι έγινε το 490π.Χ. οι απαντήσεις των περισσότερων θα αφορούν στον ημεροδρόμο στρατιώτη που λέγεται ότι σε συνέχεια της νίκης των Αθηναίων στη Μάχη του Μαραθώνα μετέφερε, τρέχοντας από το Μαραθώνα στην Αθήνα, το μήνυμα της νίκης και ξεψύχησε ψιθυρίζοντας «Νενικήκαμεν».

Για να τιμήσει τον άθλο αυτού του δρομέα-στρατιώτη και του θρύλου του που αποτέλεσε την αφορμή για να γεννηθεί το αγώνισμα του Μαραθωνίου Δρόμου, ο ΣΕΓΑΣ φέτος προετοιμάστηκε, αποδίδοντας τεράστια σημασία και σεβασμό στο γεγονός αυτό, για τον εορτασμό της επετείου των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα.


2010 παγκόσμιος εορτασμός


2 σχόλια:

  1. Το 1976, υπηρετούσα υπάλληλος σ ένα ορεινό χωριό της Δυτικής Πελοποννήσου. Τη Νέα Φυγαλεία. Τόσο η Ν. Φυγαλεία όσο και τα γύρω χωριά είχαν πληθώρα ανωτάτης βαθμίδας υπαλλήλων σε όλα τα Υπουργεία. Κάτι ασήμαντοι συνοικισμοί είχαν βγάλει ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ και πληθώρα μεσαίας βαθμίδας υπαλλήλων, που πλαισίωναν την Κρατική Μηχανή.
    Ρώτησα πως γίνεται αυτό;
    Η απάντηση ήταν: Το κοντινό τριτάξιο - εξατάξιο Γυμνάσιο της Ανδρίτσαινας και πριν το 1940 ξεπερνούσε και τους 250 μαθητές. Τότε δεν υπήρχε Λύκειο. Προπολεμικά των 1/3 των νεαρών παιδιών τελείωναν οπωσδήποτε το Γυμνάσιο.
    Αμφιβάλλω πριν το 40 όλα τα Γυμνάσια της Ηπείρου μαζί να ξεπερνούσαν τους 250 μαθητές.
    Γι αυτό και σήμερα η Πελοπόννησος σ όλες τις Κυβερνήσεις κρατά τα σκήπτρα της εξουσίας !
    Φανταστείτε πόσοι παππούδες μας θα μπορούσαν να είχαν γίνει ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ, ΓΕΝΙΚΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ σε Υπουργεία σε ΔΕΚΟ. Όλοι αυτοί μέσα απ την κρατική Μηχανή, θα είχαν αλλάξει το ΡΑΔΟΒΥΖΙ ! Δυστυχώς δεν είχαν την εύνοια της τύχης τους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος