Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

ύτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2011

Συγκρίσεις, Πελοποννήσου με την Ήπειρο

Το 1976, υπηρετούσα υπάλληλος σ ένα ορεινό χωριό της Δυτικής Πελοποννήσου. Τη Νέα Φυγαλεία. Τόσο η Ν. Φυγαλεία, όσο και τα γύρω χωριά  είχαν πληθώρα ανωτάτης βαθμίδας υπαλλήλων σε όλα τα Υπουργεία. Κάτι ασήμαντοι συνοικισμοί, είχαν βγάλει ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ και πληθώρα μεσαίας βαθμίδας υπαλλήλων, που πλαισίωναν την Κρατική Μηχανή.
Ρώτησα πως γίνεται αυτό;  
Η απάντηση ήταν:  Το κοντινό τριτάξιο - εξατάξιο Γυμνάσιο της Ανδρίτσαινας και πριν το 1940 ξεπερνούσε τους 250 μαθητές. Τότε δεν υπήρχε Λύκειο. Προπολεμικά των 1/3 των νεαρών παιδιών τελείωναν οπωσδήποτε το Γυμνάσιο.  
Αμφιβάλλω πριν το 40, αν όλα τα Γυμνάσια της Ηπείρου μαζί,  ξεπερνούσαν τους 250 μαθητές.
Γι αυτό και σήμερα η Πελοπόννησος, σ όλες τις Κυβερνήσεις, κρατά τα σκήπτρα της εξουσίας !
Φανταστείτε πόσοι παππούδες μας θα μπορούσαν να είχαν γίνει ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ, ΓΕΝΙΚΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ σε Υπουργεία, σε ΔΕΚΟ.   Όλοι αυτοί μέσα απ την κρατική Μηχανή, θα είχαν αλλάξει το ΡΑΔΟΒΥΖΙ !   Δυστυχώς δεν είχαν την εύνοια της τύχης !

Κατακαημένη ΗΠΕΙΡΟ !  πρόσθεσε ο Θεοχάρης Μαμούχαλος

Τζουμέρκα  foto  Alkis Sakkas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος