Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, «αμετάκλητα και άνευ όρων»

η φωτογραφία - κείμενο, είναι απ το Facebook  Dimos Kafkias

Για να κατανοήσουμε καλύτερα πως βρεθήκαμε στην οικτρή οικονομική κατάσταση το Μάη του 2010,  Θεώρησα σκόπιμο να ανατρέξω σε αποσπάσματα εφημερίδων.  Δείτε βήμα – βήμα πως εξελίχτηκε η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ της χώρας.  Έχω γράψει και τους συνδέσμους των δημοσιευμάτων για να μη κατηγορηθώ ότι τα είπε στην Τ.V.  ο «Αυτιάς».  Κώστας Α. Παππάς. 

Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009
Η απότομη αύξηση του κινδύνου που συνοδεύει τον ελληνικό δανεισμό, δηλαδή της διαφοράς αποδόσεων 10ετών ελληνικών και γερμανικών κρατικών ομολόγων (spread) κατά 20 μονάδες βάσης (από 1,40% σε 1,60%) μέσα σε μία μέρα, στις αρχές της περασμένης εβδομάδος, αρχικά αιφνιδίασε. ………….


Όλο το άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ είναι στο σύνδεσμο:   http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=104210  





Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ    ΤΕ 20/1/2010 07:00
Με πενταπλάσιο κόστος σε σύγκριση με ένα τρίμηνο νωρίτερα, δανείστηκε χθες το Δημόσιο μέσω της έκδοσης τριμήνων εντόκων γραμματίων, καθώς το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί για την ελληνική οικονομία ωθεί στα ύψη τα επιτόκια δανεισμού. .....

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ    ΤΡ 26/1/2010 07:00
Το σκόπελο του κινδύνου ανεύρεσης δανειακών κεφαλαίων πέρασε με επιτυχία το Ελληνικό Δημόσιο, αφού εν μέσω ιδιαίτερα αρνητικών δημοσιευμάτων και εκθέσεων κατόρθωσε να υπερκαλύψει εντός ολίγων ωρών το ποσό της έκδοσης των πενταετών ομολόγων, για τα οποία οι προσφορές έφτασαν στο ποσό ρεκόρ των 25 δισ. ευρώ. .....   


Σχόλιο:  το Ελληνικό Δημόσιο ζήτησε δάνειο 8 δις ευρώ και η προσφορά έφτασε 25 δις ευρώ.
 

TO BHMA     Τρίτη 13 Απριλίου 2010  [ 15:12 ]    

                               Γιώργος Παπακωνσταντίνου
«Στόχος είναι να συνεχίσουμε τον δανεισμό από τις αγορές»


Στόχος της κυβέρνησης είναι η χώρα να συνεχίσει να δανείζεται απρόσκοπτα από τις αγορές, είπε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, λίγο μετά την υπερκάλυψη της δημοπρασίας των 6μηνων και 12μηνων εντόκων γραμματίων, με υψηλό, όμως, επιτόκιο.
«Η κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει την ενεργοποίηση του μηχανισμού (ΕΕ/ΔΝΤ), παρά το γεγονός ότι αυτός είναι, εάν χρειαστεί, άμεσα διαθέσιμος», τόνισε.
«Στόχος μας παραμένει και πιστεύω ότι θα συνεχίζουμε να δανειζόμαστε απρόσκοπτα από τις αγορές, όπως εξάλλου κάναμε σήμερα με τα έντοκα γραμμάτια 6μηνης και 12μηνης διάρκειας», σημείωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου σε ομιλία του στη Βουλή, κατά τη διάρκεια συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου.
Συνολικά, ο ΟΔΔΗΧ άντλησε 1,56 δισ. ευρώ (360 εκατ. ευρώ από μη ανταγωνιστικές προσφορές), ενώ αναζητούσε ποσό 1,2 δισ. ευρώ. Υποβλήθηκαν προσφορές συνολικού ύψους 8,527 δισ. Ευρώ.   
Στο έντοκο γραμμάτιο 52 εβδομάδων, το επιτόκιο ανήλθε στο 4,85%, από 2,20% στη δημοπρασία της 12ης Ιανουαρίου. Τον Οκτώβριο του 2009, ήταν 0,91%.Ο συντελεστής κάλυψης διαμορφώθηκε στο 6,5 από 3,05 στην προηγούμενη έκδοση.    …………………

Σχόλιο: Στις 13 Απριλίου 2010 ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε συμπληρώσει εξάμηνο ως Υπουργός .  Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται να μην ξέρει που βαδίζει η οικονομία της χώρας. 
Για το Δημόσιο χρέος φταίνε όλες οι Κυβερνήσεις των 30 τελευταίων ετών, αλλά και η σημερινή κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη, σ ότι αφορά τη λαθεμένη πολιτική της που ανέβασε τα  Spread απ τις 150 στις 1000 μονάδες και μας παρέδωσε άνευ όρων με το εξοντωτικό επιτόκιο του 5% στο ΝΤΣ, υποθηκεύοντας Την Κυριαρχία της χώρας ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ και ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ, σύμφωνα με την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ. 

1 σχόλιο:

  1. ΣΧΟΛΙΟ του Dimos Kafkias Πολλές φορές η σιωπή μπορεί να ερμηνευθεί σαν αποδοχή ή συναίνεση: «ο σιωπών δοκεί συναινείν», qui tacet consentire videtur (=όποιος σιωπά φαίνεται ότι συναινεί), κατά το ρωμαϊκό δίκαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος