Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Το φιάσκο των τελών ύδρευσης στην Καλεντίνη

 Όταν ανέλαβε πρόεδρος στην Κοινότητά μας,  ο Λ. Π, στο τέλος του έτους ήθελε να δει τι δαπάνες και τι έσοδα είχε η κοινότητα από την ύδρευση. Η Γραμματέας  έβγαλε τα στοιχεία και του τα έδωσε. Έκπληκτος ο πρόεδρος, παρατήρησε ότι το ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ Άρτας εισέπραξε από τους κατοίκους της κοινότητας, ως τέλη ύδρευσης έτους 1986, ποσό 160.000 δρχ. και για έξοδα είσπραξης των τελών ύδρευσης χρέωσε την κοινότητα με το ποσό των 270.000 δρχ. Αμέσως διαμαρτυρήθηκε στο Διευθυντή του Δημοσίου ταμείου, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι τα στοιχεία είναι σωστά και δεν έγινε κανένα λάθος.  Το ταμείο του είπε, δεν παίρνει ποσοστό επί το εισπράξεων, αλλά παρακρατεί ποσοστό από την ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ προς την κοινότητα, που υπολογίζεται βάσει των κατοίκων της τελευταίας απογραφής. Έτσι προκύπτει εμείς να δικαιούμαστε όχι μόνο όσα εισπράξαμε για σας, αλλά και 110.000 δρχ. παραπάνω.
Επειδή η κοινότητα δεν είχε το δικαίωμα να εισπράττει μόνη της τα τέλη ύδρευσης,
ο πρόεδρος έστειλε έγγραφο διαμαρτυρίας στο Δημόσιο ταμείο και το αρμόδιο Υπουργείο. Απαιτούσε το ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ να σταματήσει να εισπράττει τέλη ύδρευσης από τους κατοίκους, εφόσον η είσπραξη αυτή ήταν ασύμφορη για την κοινότητα.
Το Υπουργείο απεφάνθη ότι το αίτημα της κοινότητας είναι μεν δίκαιο, αλλά σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων παράνομο. Εφόσον οι κάτοικοι καταναλώνουν το νερό,  η κοινότητα δεν έχει το δικαίωμα να το παραχωρεί δωρεάν.
 Αντίθετα, η ενέργεια του Δημοσίου Ταμείου να χρεώνει ποσό μεγαλύτερο από εκείνο της είσπραξης είναι σύννομο και δεν παραβαίνει τις διατάξεις του νόμου.
Τέτοιους νόμους εφαρμόζει το κράτος  και εμείς περιμένουμε πρόοδο.



Η λαϊκή παροιμία έλεγε :  Αυτός καθαρίζει*  σκυλιά, παίρνει δυο λεπτά για το καθάρισμα και πληρώνει τρία λεπτά, αυτόν που κρατάει το σκυλί.  

*καθαρίζει σκυλιά = ευνουχίζει σκύλους.  

Μετά απ αυτά, ο πρόεδρος ζήτησε απ τον Διευθυντή του ταμείου, αφού το ταμείο επιμένει να εισπράττει τόσα χρήματα, πρέπει να διαθέτει όλες τις εργάσιμες ημέρες και καθ όλο το ωράριο, υπάλληλο είσπραξης των τελών ύδρευσης. Συνέχεια οι κάτοικοι παραπονούνται ότι δεν βρίσκουν τον αρμόδιο υπάλληλο, άλλοτε έχει άδεια, άλλοτε ασχολείται με άλλες δουλειές και άλλοτε απουσιάζει. Πολλοί αναγκάζονται να κατέβουν και δεύτερη φορά στην Άρτα για να πληρώσουν το νερό.
 Απαιτούμε τουλάχιστον εξυπηρέτηση, επισήμανε ο πρόεδρος.  
Μετά από λίγο καιρό συνάντησε τον πρόεδρο ο υπάλληλος είσπραξης και του λέει:  Τι μου έκανες ρε πρόεδρε, μου έκοψες τα πόδια κι είμαστε στον ίδιο ιδεολογικό χώρο. Εγώ πριν, είχα και λίγο χρόνο τα πρωινά να πηγαίνω στο κτήμα να περιποιούμαι και το περιβόλι, μισθωτός άνθρωπος είμαι,  που να φτάσει ένας μισθός. Δίπλα είναι και το περιβόλι του βουλευτή ……………. Καθάριζα και το δικό του. Είχα υποχρέωση, αυτός με είχε βάλει σ αυτή τη θέση. Τώρα με στρίμωξε ο Διευθυντής και δεν προλαβαίνω να περιποιηθώ ούτε το δικό μου. ………….    
Αυτά συμβαίνουν όχι μόνο εν Ελλάδι, αλλά και εν Καλεντίνη.!  
*** Τα ΑΣΤΕΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, είναι πραγματικά γεγονότα, μερικές φορές δεν αναφέρονται τα ονόματα για ευνόητους λόγους. Δεν έχουμε σκοπό να στιγματίσουμε πρόσωπα, αλλά καταστάσεις.***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος