Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

ύτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010

Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου

Πριν το 1962, η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου,  ήταν ένα μικρό εκκλησάκι όμοιο με τα παλιά εκκλησάκια των συνοικισμών του χωριού μας. Το 1960, ιερέας του χωριού ανέλαβε ο παπά-Βαγγέλης Ευθυμίου.  Το εκκλησιαστικό συμβούλιο (επίτροποι) πάντα αποτελούμενο από έντιμους ανθρώπους, δεκάρα - δεκάρα, είχαν μαζέψει αρκετά χρήματα. Ο παπάς, με το συμβούλιο αποφάσισαν να τα αξιοποιήσουν, κτίζοντας  μια μεγάλη εκκλησία, ικανή,  τις μεγάλες γιορτές,  να χωράει όλους τους πιστούς. Οι κάτοικοι του χωριού μας με προσωπική εργασία, στο ποτάμι μάζεψαν τις πέτρες και βοήθησαν να μεταφερθούν στην πλατεία του χωριού. Τα θεμέλια χαράχτηκαν γύρω – γύρω από την παλιά εκκλησία. Το κτίσιμο άρχισε με τους μαστόρους του χωριού.  Το εκκλησάκι, εγκλωβισμένο στο εσωτερικό της νέας εκκλησίας, παρέμεινε άθικτο και συνέχισε να λειτουργείται.  Ο παπάς, οι επίτροποι και άλλοι κάτοικοι, σε ομάδες έκαναν εράνους στην Άρτα και τα γειτονικά χωριά.  Έτσι μετά από λίγα χρόνια η εκκλησία έλαβε εσωτερικά και εξωτερικά τη βασική σημερινή της μορφή. Οι βελτιώσεις εσωτερικά και εξωτερικά συνεχίστηκαν και συνεχίζονται μέχρι σήμερα.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος