Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Στο μαραθώνιο της Σαγκάης ο Λάμπρος Πανάγος


HORKINTON Μασσαχουσέτη USA. Διάκριση του Λάμπρου Πανάγου (14-4-2010) 


Η σελίδα ανανεώνεται συνεχώς. Ότι νεότερο υπάρχει καταχωρείται στο τέλος της σελίδας.


Στη Σαγκάη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας θα βρεθεί στις 5 Δεκεμβρίου ο βετεράνος Καλεντινιώτης  αθλητής μεγάλων αποστάσεων Λάμπρος Πανάγος εκπροσωπώντας μαζί με άλλους πέντε Έλληνες αθλητές τη χώρα μας στον επετειακό Μαραθώνιο δρόμο που διοργανώνεται εκεί με τη συμμετοχή χιλιάδων αθλητών από ολόκληρη την υφήλιο. 

Πέραν της τιμητικής συμμετοχής του Λάμπρου Πανάγου στη διοργάνωση αξίζει να σημειωθεί πως έχει καταφέρει ο ίδιος μέσα σε λίγους μήνες να κάνει μεγάλο αριθμό Μαραθωνίων και μάλιστα σε μεγάλους επετειακούς αγώνες τη στιγμή που παγκόσμιοι αθλητές κάνουν δύο με τρεις Μαραθωνίους το χρόνο, πράγμα που καταδεικνύει πέραν της ποιότητας του αθλητή και το μεγάλο του ζήλο στην ανάδειξη των αθλητικών ιδεωδών.
Ελπίζουμε το παράδειγμά του να αποτελέσει πυξίδα και για άλλους νεότερους να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.
πηγή:  http://www.erevnanews.gr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=73&Itemid=219&limitstart=24 



Ο Λάμπρος Πανάγος, βετεράνος αθλητής αγώνων δρόμου  5 και 10 χλμ.




Διαβάστε Βιογραφικό, Διακρίσεις, συμμετοχές,  ειδήσεις 2008 – 2011 με κλικ εδώ  



Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011
 Ο Λάμπρος ξεκίνησε τον αθλητισμό σε μεγάλη ηλικία και εντελώς τυχαία θα έλεγα. Παρά ταύτα πολύ γρήγορα εξελίχτηκε σ ένα Πανευρωπαϊκής εμβέλειας  Αθλητή, κατακτώντας πολλές διακρίσεις, έπαθλα, κύπελλα  και μετάλλια σε Διεθνείς Αγώνες.  Είναι ένας εκ των καλλιτέρων Ευρωπαίων Αθλητών της κατηγορίας του (ηλικίες 45-50 ετών).
Αν ο Λάμπρος είχε ξεκινήσει τον αθλητισμό σε ηλικία δέκα ετών, στην ηλικία των 25 ετών, γιατί όχι,  θα ήταν και πάλι ένας εκ των καλλιτέρων Ευρωπαίων  25αρήδων αθλητών.  Ως γνωστό οι ηλικίες 25 ως και 30 ετών  καταρρίπτουν τα Πανελλήνια, τα Πανευρωπαϊκά και τα Παγκόσμια ρεκόρ και γίνονται διάσημοι σ όλο τον κόσμο.
Πιστεύω και ο Λάμπρος στην ηλικία των 25 με 30 ετών θα είχε γίνει ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΣ όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, κατακτώντας σπουδαίους τίτλους στον Παγκόσμιο Αθλητισμό.
Δεν είχε την εύνοια της τύχης να προωθηθεί από μικρός στον αθλητισμό, αλλά αυτά που κατάφερε σε μεγαλύτερη ηλικία, τίμησαν την Ελλάδα, το Νομό Άρτας και ειδικότερα το χωριό μας. Είναι για όλους μας το φωτεινό προς μίμηση παράδειγμα της αντοχής, της θέλησης και της υπομονής. Πολλοί νέοι με καλές επιδόσεις στα 18 και στα 20 χρόνια τους εγκαταλείπουν τον αθλητισμό, επειδή τους λείπει το όραμα, η θέληση η υπομονή.
Ο Λάμπρος είναι αθλητής αγόνων δρόμου των 5 και 10 χιλιομέτρων. Το 2010, τιμώντας τα 2.500 χρόνια από τη Μάχη του Μαραθώνα, συμμετείχεστην Παγκόσμια γιορτή των Μαραθωνίων   και έλαβε μέρος, ως μέλος της Ελληνικής αποστολής στους Μαραθωνίους (42.195 μέτρα) της Βοστώνης, της Ρώμης, των Αθηνών και της Σαγκάης. Μάλιστα στον Μαραθώνιο της Βοστώνης τερμάτισε σε χρόνο 3 ωρών και 50 λεπτών. Χρόνος πολύ καλός για την κατηγορία του, δεδομένου ότι ο Λάμπρος είναι αθλητής αγόνων δρόμου των 5 και 10 χιλιομέτρων.
Η πολιτεία, χρηματοδοτεί κυρίως τους νέους σε ηλικία αθλητές. Ευτυχώς που υπάρχουν και οι χορηγοί, οι οποίοι καλύπτουν τα έξοδα συμμετοχής (εισιτήρια, ξενοδοχεία κλπ έξοδα)  των μεγαλυτέρων σε ηλικία αθλητών.  Οι χορηγοί έχουν αναπτύξει μια πολυετή και επιτυχημένη συνεργασία με το ΣΕΓΑΣ, προάγοντας το αθλητικό ιδεώδες και την ανάπτυξη του αθλητισμού στη χώρα μας, καλύπτοντας τα έξοδα των αθλητών εκείνων που τιμούν σε διεθνείς αγώνες την Ελλάδα και τον πολιτισμό της. Αυτής της στήριξης τυγχάνει και ο συγχωριανός μας αθλητής Λάμπρος Πανάγος.   

Τώρα προετοιμάζεται για τους αγώνες του Βελγίου. Στην πόλη Γάνδη θα διεξαχθούν Πανευρωπαϊκοί αγώνες κλειστού στίβου της κατηγορίας του.

Σε παλαιότερη δήλωσή του είχε τονίσει: «Για εμένα τον ίδιο, κανένα μετάλλιο και διάκριση, σε όποιο μέρος του κόσμου και να είναι, δεν μπορεί να μου φέρει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να βλέπω τα παιδιά της περιοχής που κατάγομαι και ζω, να 
δραστηριοποιούνται στον αθλητισμό και να μαθαίνουν για αυτόν. …….».

4 Μαρτίου 2011. Ο  συγχωριανός μας βετεράνος αθλητής αγώνων δρόμου, Λάμπρος Πανάγος, αναχωρεί πανέτοιμος για τους αγώνες του Βελγίου.   
Στις 13 Μαρτίου, στην πόλη Γάνδη θα διεξαχθούν Πανευρωπαϊκοί αγώνες κλειστού στίβου της κατηγορίας του.
Του Ευχόμαστε δύναμη και καλή επιτυχία. Ευχόμαστε να επιστρέψει με νέα μετάλλια και διακρίσεις.
Έπειτα θα συνεχίσει την προετοιμασία του για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου που θα γίνει τον Ιούνιο στο ΣΑΚΡΑ ΜΕΝΤΟ της Καλιφόρνιας.   
Σχόλιο του Κώστα Α. Παππά.



Αγώνες δρόμου στα Τζουμέρκα


Στις 6 Αυγούστου 2011 θα διεξαχθούν Πανελλαδικοί αγώνες δρόμου στο Αθαμάνιο. Τους αγώνες διοργανώνει ο Σύλλογος Αν. Τζουμέρκων για δεύτερη χρονιά. Η διαδρομή είναι 12,3  χιλιόμετρα και στα περισσότερα σημεία ανηφορική. Οι αθλητές θα ξεκινήσουν από το Αθαμάνιο και θα τερματίσουν στην Πλατεία Τετρακώμου.  Στους αγώνες θα συμμετέχουν και περπατητές.  Επομένως όσοι εκ των κατοίκων της περιοχής μας δεν μπορούν να τρέξουν τη διαδρομή των 12 χιλιομέτρων έχουν τη δυνατότητα να διανύσουν την ίδια  διαδρομή περπατώντας. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα διανεμηθούν αναμνηστικά μετάλλια. 
Φέτος  αναμένεται οι αγώνες να έχουν μεγαλύτερη επιτυχία. Διαφημίστηκαν Πανελλαδικά μέσω των αγωνιστικών συλλόγων. Με τη μεσολάβηση του βετεράνου αθλητή και συγχωριανού μας Λάμπρου Πανάγου δραστηριοποιήθηκαν και οι χορηγοί αγώνων. Οι Χορηγοί όρισαν το Λάμπρο εκπρόσωπό τους, ο οποίος  με δαπάνες τους θα προμηθευτεί αναμνηστικά μετάλλια για όλους τους αθλητές και περπατητές του αγώνα.
Είναι βέβαιο ότι θα συμμετέχει μεγάλος αριθμός αθλητών απ όλη την Ελλάδα. Μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 300 αθλητές δρόμου.
Οπωσδήποτε θα συμμετείχα στους αγώνες ως περπατητής βέβαια, αλλά τις ημέρες αυτές θα βρίσκομαι στα Χανιά της Κρήτης.  Δυστυχώς θα χάσω την ευκαιρία να φωτογραφήσω τους πρωταθλητές.

Εύχομαι στους διοργανωτές και χορηγούς καλή επιτυχία.  
  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος