Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

ύτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

Μια μικρή ιστορική αναδρομή της ΑΡΓΙΘΕΑΣ

ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΧΡΟΝΟΙ
Κοντά στον Αχελώο ποταμό βρισκόταν η αρχαία πόλη Αργιθέα, η οποία ήταν πρωτεύουσα του  βασιλείου της Αθαμανίας. Οι Αθάμανες ήταν αρχαίος λαός, που κατοικούσε στην περιοχή ανάμεσα στο Νομό Τρικάλων, Καρδίτσας και στην περιοχή Τζουμέρκων. Γνωστός βασιλιάς της Αθαμανίας ήταν ο Αμύνανδρος ο οποίος ήρθε σε σύγκρουση με τον βασιλιά της Μακεδονίας Φίλιππο Γ με αποτέλεσμα να χάσει το βασίλειό του, για να το ξανακερδίσει αργότερα το 189 π.χ. , οργανώνοντας εξέγερση των Αθαμάνων.
ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ
Στην αρχαιότητα ο Αχελώος με τα ορμητικά νερά του τρόμαζε τους κατοίκους που τον λάτρευαν σαν θεό για να τον εξευμενίσουν. Ο Αχελώος μάλιστα ήταν ο σπουδαιότερος ποτάμιος Θεός, γιός του Ωκεανού και της Τιθύος ενώ κόρες του ήταν οι Σειρήνες και οι Νύμφες. Σύμφωνα με την μυθολογία ο Αχελώος ερωτεύτηκε τη Δηιάνειρα, κόρη του Οινέα και προσπάθησε να την κάνει δική του όταν αυτή περνούσε με το άρμα της τις όχθες του. Ο Ηρακλής σπεύδει για να τη βοηθήσει και στην πάλη που ακολούθησε έσπασε το κέρατο του Αχελώου που είχε τη μορφή ταύρου. (ο Αχελώος είχε τρείς μορφές, ταύρος, φίδι, άνθρωπος με κεφάλι ταύρου). Ο Ηρακλής για να του το επιστρέψει έλαβε ως αντάλλαγμα το Κέρας της Αίγας Αμάλθειας που είναι το σύμβολο της αφθονίας…………  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος