Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

ύτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Κυριακή, 20 Μαΐου 2012

Ο Χρήστος με τη γραβάτα του έδεσε το γαϊδούρι


Ο Χρήστος απ τον Ξηρόκαμπο,  όταν παντρεύτηκε τον στεφάνωσε ένας  χωριανός του  χωροφύλακας. Ο κουμπάρος, του έκανε δώρο μια παρδαλή γραβάτα. Ο Χρήστος για δυο - τρία χρόνια δε τη φόρεσε. Αν τη φορούσε την Κυριακή και πήγαινε στο χωριό, όλοι οι Ξηροκαμπίτες θα τον έκραζαν !
Ο Χρήστος αφού είδε ότι η γραβάτα,  ήταν πλέον άχρηστη, αντί να την πετάξει την πέρασε στο λαιμό του γαϊδάρου και τη χρησιμοποίησε για καπίστρι.
Η Μαρία ελεύθερη κοπέλα, έβοσκε τα γίδια στις Στρογκούλες. Εκεί, συνάντησε μια μέρα το Χρήστο,  που τραβούσε το γάιδαρο να τον κατεβάσει στις Ανδρονικιές. Παραξενεύτηκε πολύ,  και ρώτησε:
-          Γιατί Χρήστο έβαλες γραβάτα στο γαϊδούρι;
-          Γιατί Μαρία, το πείραξε σε τίποτα !  απάντησε ο Χρήστος.    

Κώστας Α. Παππάς Μάης 2012 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος