Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

ύτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

ΤΑ ΑΝΤΙΑΘΛΗΤΙΚΑ & ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΦΑΟΥΛ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ…

 Αναφέρομαι στο Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη και στην Δημοτική Αρχή που με τις ενέργειες της και τις αποφάσεις της (εσκεμμένα φάουλ) καταδικάζει το Δήμο και τους Δημότες.

1.     «Ανάπλαση κεντρικής πλατείας οικισμού Μηλιανών» 995.000,00 ευρώ.

Στην Υπάρχουσα πλατεία της πρώην κοινότητας Μηλιανών, που ΤΥΓΧΑΝΕΙ  να είναι και το χωριό του Δημάρχου, αποφασίσατε να τοποθετήσετε 995.000,00 ΕΥΡΩ με Φυσικό αντικείμενο της πράξης:
 Σε  έκταση που καλύπτει έξι στρέμματα περίπου αφορά: δημιουργία χώρου στάθμευσης, μνημείου, παιδικής χαράς, θεάτρου, γηπέδου, τοιχείων, χώρου πρασίνου, πλακοστρώσεις, υπογειοποίηση καλωδίων κ.λπ.  

Δημόσια Δαπάνη
Δαπάνες 808.943,09
Φ.Π.Α. 23% 186.056,91
ΣΥΝΟΛΟ
995.000,00

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ
995.000,00 ΕΥΡΩ
Ερώτηση 1η . Είναι ο Φ.Π.Α. ποσού 186.056,91 ΕΥΡΩ επιλέξιμη δαπάνη ή θα βαρύνει τον Δήμο και από ποια κονδύλια?
Ερώτηση 2η  Γιατί δεν υποβάλλατε πρόταση με πέντε υποέργα με περίπου από 200.000,00 ΕΥΡΩ το κάθε υποέργο? Για να το κάνω πιο απλό γιατί δεν κάνατε Ανάπλαση σε πέντε πλατείες από 200.000,00  ΕΥΡΩ η κάθε μία, αλλά όλα τα χρήματα τα τοποθετήσατε  στα Μηλιανά?.
Ερώτηση 3η  Δεν έχετε καταλάβει κύριε Δήμαρχε ότι ο Δήμος δεν είναι μόνο τα Μηλιανά που είναι το χωριό σας, αλλά αποτελείται ακόμη από 15 πρώην κοινότητες και με την απόφασή σας τις αδικείται παράφορα και τις  καταδικάζετε? Οι κοινότητες Πηγές, Μεγαλόχαρη, Μεσόπυργος Καστανιά, Διάσελο κ.λ.π. δεν αδικούνται με αυτή την απόφασή σας?

2. Ποιες οι Ενέργειες που κάνατε για την απογραφή των Δημοτών στο Δήμο ?
Σας παραθέτω ένα απόσπασμα από την ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ που δημοσιεύτηκε  τον Ιούλιο του 2011,  μεταξύ των άλλων αναφέρονταν τα εξής:

(Μας αγγίζει;

Εάν ο νομός Άρτας βρίσκεται μεταξύ των «κ.λ.π.» που μπορεί να υπάρξει αλλαγή εδρών δεν μπορεί ακόμη να υπολογιστεί, ούτε προκύπτει σαφώς. Συρρίκνωση του πληθυσμού στις ορεινές περιοχές δείχνουν τα πρώτα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ.
Και αυτή η υποχώρηση του πληθυσμού, μόνο αρνητικές συνέπειες φέρνει για το μέλλον, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε κοινωνικό αλλά και επίπεδο εκπροσώπησης είτε στη βουλή, είτε σε επίπεδο Περιφέρειας και Δήμων.

Οι επιπτώσεις

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ της «Η», είχαμε μια μείωση του πληθυσμού στην Ήπειρο κατά 4,85% από 353.820 σε 336.650 μόνιμους κατοίκους.

Από τους νομούς της Ηπείρου στο Νομό Άρτας είχαμε τη μεγαλύτερη μείωση μεταξύ της απογραφής του 2001 και του 2011, και συγκεκριμένα κατά 13,14%, από 78.134 σε 67.870

Στους Ορεινούς Δήμους ιδιαίτερα -πλην του Δήμου Αρταίων που είχαμε μια αύξηση 2,79%- είχαμε μεγάλες μειώσεις. Στον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων -48,38%, στον Δήμο Γ. Καραϊσκάκη -35,12% και στον Δήμο Νικολάου Σκουφά -15,92%.

Από αυτή τη συρρίκνωση του πληθυσμού θα υπάρξουν άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις όταν πλέον οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα, βάσει των οποίων υπολογίζονται και όλα τα υπόλοιπα δεδομένα, από τις χρηματοδοτήσεις μέχρι την πολιτική εκπροσώπηση.

Οι επιπτώσεις αυτές σε μια πρώτη ανάγνωση των αποτελεσμάτων μπορεί να είναι μεταξύ άλλων και οι εξής:
-Μείωση των εκλεγμένων βουλευτών κατά μια έδρα από 3 σε 2.
-Μείωση εκλεγμένων Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων.
-Μείωση ΣΑΤΑ στους Δήμους
-Μείωση στην κατανομή κονδυλίων από το Περιφερειακό Συμβούλιο
-Ίσως μια νέα αναδιάταξη των Σχολείων.
-Μείωση Δημοσίων και Δημοτικών Υπαλλήλων».
Τι από όλα αυτά θα μας επηρεάσουν ως νομό, θα το δούμε, ενδεχομένως άμεσα με το θέμα των εκλογών.
Πηγή: ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ)
Ερώτηση. Ποιες ενέργειες έγιναν από το Δήμο ώστε να μην υπάρχει αυτή η μείωση -35,12% με τις επιπτώσεις (μειώσεις κονδυλίων) που αφορά στο Δήμο μας?
Απ ότι γνωρίζω δεν κάνατε τίποτα κύριοι της Δημοτικής Αρχής και καταδικάζετε σε δεκαετή φυλάκιση τους Δημότες (έως την απογραφή του 2021)          ΓΙΑΤΙ???????????
Όπως γνωρίζετε στα ομαδικά αθλήματα τα ¨ ΤΑ ΑΝΤΙΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΦΑΟΥΛ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ¨ . Τιμωρούνται με αποβολή και με επιπτώσεις στην ομάδα.

Εσείς κύριε Δήμαρχε και η υπόλοιπη Δημοτική Αρχή σας, διαπράξατε και διαπράττετε συνεχώς  “ΑΝΤΙΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΦΑΟΥΛ”   με αποτέλεσμα να καταδικάζετε και να αδικείται  τους Δημότες με τις ενέργειες σας και τις αποφάσεις σας . 
ΠΡΟΣΟΧΗ. Αυτά ο κριτής , ο λαός, τα βλέπει και τα τιμωρεί με την αποβολή σας.

Σχόλια συνδημοτών

Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε όλη την επιστολή της Κατερίνας Σακκά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος