Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

ύτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011

Πτώχευση. Ο Παναγιώτης Γαλύφας είπε

Τις απόψεις του  http://anokalentini.blogspot.com επιπτώσεις της πτώχευσης, επιβεβαίωσε για πρώτη φορά στην  TV οικονομολόγος,  χθες βράδυ (16.9.2011) στο Contra Channel.  
Απόσπασμα της ανάρτησης: “Πιο είναι το μέλλον μας”  Kapaka Pappas/2010.      

Πλούσιοι πτώχευσαν και πείνασαν……    λέει το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

..............   Παρά την απαισιοδοξία μου, Εγώ έχω μια κρυφή ΕΛΠΙΔΑ. Πιστεύω ότι η κρίση που ξεκινάει απ την Ελλάδα, πολύ γρήγορα θα χτυπήσει  και τις χώρες G8.  Ο κίνδυνος να χρεοκοπήσουν Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία, Αμερική, Ιαπωνία θα είναι ορατός. Αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα και χρεοκοπήσουν κάποιες απ τις χώρες αυτές, μια Παγκόσμια Οικονομική κατάρρευση είναι αναπόφευκτη.  Η Οικονομική κατάρρευση μπορεί να δημιουργήσει εκρήξεις ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΝ ή και ΠΟΛΕΜΩΝ. Μέσα σε μια ανεξέλικτη οικονομική κατάσταση, μια σπίθα είναι ικανή να καταστρέψει τα πάντα και τους πάντες. Οι μεγαλοτραπεζίτες, που σήμερα έχουν σα μοναδικό στόχο το διπλασιασμό των κερδών  και οι υπόλοιποι μεγιστάνες του πλούτου σε μια τέτοια αναμπουμπούλα εκτός του ότι θα χάσουν τεράστια κεφάλαια, ενδεχομένως  κινδυνεύσει η ζωή τους και η ζωή των μελών της οικογενείας των.    Πλούσιοι πτώχευσαν και πείνασαν……    λέει το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ.

Υπό την παραπάνω ασφυκτική πίεση οι ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ G8 και οι Μεγιστάνες του πλούτου, ελπίζω το 2012, να βάλουν πολύ νερό στο κρασί τους. Μπορούν να θέσουν νέους νόμους για την διατήρηση ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ισορροπίας στην Παγκόσμια Κοινωνία. Πιστεύω θα καταλάβουν ότι  ένας με 5 δις δολάρια αντί 30 δις δολάρια πάλι πλουσιοπάροχα θα ζει. Επομένως θα διατηρηθεί  η τάξη των μεγιστάνων, η τάξη των πλουσίων και η τάξη των προνομιούχων. Όλοι όμως αυτοί θα πρέπει να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα του ζην στους λαούς των ανεπτυγμένων χορών, που δεν έχει πόρους, που δεν έχει εργασία, που δεν θα έχει ασφάλιση.
Οι μισοί άνθρωποι στον πλανήτη αν εργάζονται, τα υλικά αγαθά επαρκούν για όλους.   Αν εργάζεται παραγωγικά η πλειοψηφία των υποανάπτυκτων λαών και το 50% των αναπτυγμένων, τότε υπάρχει η δυνατότητα μέσα από μια ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ να συζούν αρμονικά, μεγιστάνες, πλούσιοι,  φτωχοί, χωρίς χρεωκοπίες, χωρίς αναταραχές, χωρίς κοινωνικές εκρήξεις. Βέβαια, τα 2/3 και των αναπτυγμένων λαών θα είμαστε φτωχοί.  Αλλά μπροστά στα χειρότερα,  προτιμότερη είναι η φτώχεια!        Μόνο αυτό, μπορεί να σώσει την Ελλάδα απ τη χρεωκοπία.

Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2010 Κώστας Α. Παππάς


Σημείωση 1η  Ο Παναγιώτης Γαλύφας είπε:

Πριν το 1940 ένας Αρτινός πλούσιος, όλη του την περιουσία,  για το χατίρι της γυναίκας του, την ρευστοποίησε σε χρυσές λίρες. Ας αγοράσουμε και λίγα  κτήματα στον κάμπο να βρίσκονται, έλεγε αυτός. Όταν έχεις χρυσάφι δεν σου χρειάζονται χωράφια, όλα σου τα φέρουν έτοιμα,  απαντούσε εκείνη.  Μετά τη «κατέρευση» του 40, έπεσε πείνα και δυστυχία σ όλη την ΕΛΛΑΔΑ.  Ο κόκορας έφτασε στο ένα, στα τρία, στα πέντε εκατομμύρια δραχμές !!! 
Κανείς δεν πωλούσε αλεύρι, κανείς αγρότης δεν πωλούσε τον κόκορα, κανείς δεν πωλούσε ΤΙΠΟΤΑ. Ότι είχε το κρατούσε για να μην πεθάνει από την πείνα η φαμελιά του.  Η οικογένεια  του Αρτινού πλουσίου έμεινε πολλές μέρες πεινασμένη. Ο σύζυγος πήρε ένα σακουλάκι λίρες και βγήκε στην  αγορά, μήπως βρει να αγοράσει κάτι. Και αυτή τη φορά δεν υπήρχε για πώληση ΤΙΠΟΤΑ. Γυρίζοντας στο σπίτι, πήρε ένα πιάτο το έβαλε πάνω στο τραπέζι και άδειασε τις λίρες μέσα. Φώναξε όλη την οικογένεια να καθίσουν στις καρέκλες γύρω από το τραπέζι. Δείχνοντας τις λίρες, ΦΑΤΕ ΤΙΣ   τους λέει.   Σηκώνει το πιστόλι και αυτοκτονεί !  Δεν άντεχε άλλη ΔΥΣΤΥΧΙΑ !!!     
facebook kapaka pappas Τρίτη 22 Ιουνίου 2010 στις 5:33 μ.μ.

Τις παραπάνω απόψεις (αναρτήσεις Ιουνίου 2011) http://anokalentini.blogspot.com επιβεβαίωσε για πρώτη φορά στην  TV οικονομολόγος,  χθες βράδυ (16.9.2011) στο Contra Channel.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος