Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Ποιό είναι το μέλλον μας;



Κοινοποίηση στο facebook  Τρίτη 22 Ιουνίου  2010 στις 5:33 μ.μ.
Ο Kapaka Pappas έγραψε:



Είναι αλήθεια, ότι σε όλες τις γενιές, οι παλαιότεροι (παππούδες)  κατηγορούσαν τη νεολαία για το πώς θα ζήσει με το μυαλό που κουβαλάει. Αυτοί είναι τεμπέληδες, είναι αδιάφοροι, δεν ξέρουν να δουλέψουν, δεν ξέρουν να κάνουν τίποτα, είναι για «φρου φρου και αρώματα», το μυρμήγκι όταν βγάζει φτερά αφανίζεται, έλεγαν. Παρά ταύτα το βιοτικό επίπεδο στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα μετά τον εμφύλιο πόλεμο ανέβηκε πολύ. Όλα εξελίχτηκαν τόσο γρήγορα,  που κανείς δεν μπορούσε όχι να προβλέψει, αλλά ούτε και να φανταστεί. Ακούγαμε τις απόψεις των γερόντων, αλλά δεν τους πιστεύαμε! Αυτοί έχουν παλιά μυαλά, τι ξέρουν από πρόοδο; λέγαμε.  Τώρα διερωτώμαι,  είχαν άδικο; ή μήπως τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσουμε τα σπασμένα; Η απάντηση είναι πολύ δύσκολη. Θα περάσουν 10, 20,  ή και 30  χρόνια να  μάθουμε ή να μάθετε την σωστή απάντηση.

Ένα είναι βέβαιο, ότι στην Ελλάδα παραγωγική εργασία σήμερα προσφέρουν μόνο κάποια γεροντάκια, που από ώρα σε ώρα πρόκειται να αποδημήσουν εις «Κύριον», ελάχιστοι Έλληνες μικρότερης ηλικίας,  Αλβανοί και κάποιοι Ασιάτες (μαύροι). Αυτοί μόνο δουλεύουν στην οικοδομή, αυτοί μόνο μαζεύουν ελιές, αυτοί μόνο δουλεύουν στα κτήματα, αυτοί μόνο παράγουν!!! Όλοι ημείς οι υπόλοιποι νέοι και μεσήλικες καταναλώνουμε!!! Καθημερινά η γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή της Ελλάδας λιγοστεύει. Καθημερινά το εισόδημα του Έλληνα μικρομεσαίου εξανεμίζεται.  Ποιος θα δουλεύει για να παράγεται το σιτάρι, τα φρούτα, τα λαχανικά, το κρέας; Ποιος θα ασχολείται με το ψάρεμα; που θα βρίσκουμε χρήματα  να αγοράζουμε τα λιγοστά και πανάκριβα αγαθά;  Η απάντηση είναι μια,  βαδίζουμε ολοταχώς προς την παρακμή και την καταστροφή. Η ιστορία εδώ και χιλιάδες χρόνια επαναλαμβάνεται.  ΠΡΟΟΔΟΣ, ΕΥΗΜΕΡΙΑ, ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ, ΠΑΡΑΚΜΗ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ!
Κάντε κλικ στη φωτογραφία (πάνω) να δείτε ένα video - clip (Μακάριοι όλοι οι πολιτικοί που κυβέρνησαν την Ελλάδα.......)

Εκτός εάν σήμερα η επιστήμη έχει την δυνατότητα, που δεν πιστεύω, να κάνει το θαύμα της! Να μας δίνει ένα χάπι και να αισθανόμαστε χορτάτοι, υγιείς και ευτυχισμένοι.  Να συμβεί αυτό που λέει ο ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ένα μηχάνημα να παράγει ατέλειωτους τόνους μοσχάρι, ο χασάπης να κόβει, να κόβει και αυτό να μη τελειώνει!!! Ένα άλλο μηχάνημα να βγάζει ψάρι, να πουλάει, να πουλάει ο ψαράς και το ψάρι να μη τελειώνει!!! Ένα άλλο μηχάνημα να παράγει αστέρευτα λάδι και κρασί, σαν τα νερά του Νιαγάρα!!!  Τα αντιβαρυτικά οχήματα να κοστίζουν όσο ένα ποδήλατο! Η ηλεκτρική ενέργεια να είναι αδάπανη και αστέρευτη!!! Τότε και μόνο τότε η ΙΣΤΟΡΙΑ των χιλιετηρίδων για πρώτη φορά δεν θα επαληθευτεί.
Πιστεύω πως η επιστήμη μια μέρα θα καταφέρει να φτάσει σ αυτό το επίπεδο, όχι όμως ΤΩΡΑ.

Παρά την απαισιοδοξία μου, Εγώ έχω μια κρυφή ΕΛΠΙΔΑ. Πιστεύω ότι η κρίση που ξεκινάει απ την Ελλάδα, πολύ γρήγορα θα χτυπήσει  και τις χώρες G8.  Ο κίνδυνος να χρεοκοπήσουν Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία, Αμερική, Ιαπωνία θα είναι ορατός. Αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα και χρεοκοπήσουν κάποιες απ τις χώρες αυτές, μια Παγκόσμια Οικονομική κατάρρευση είναι αναπόφευκτη.  Η Οικονομική κατάρρευση μπορεί να δημιουργήσει εκρήξεις ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΝ ή και ΠΟΛΕΜΩΝ. Μέσα σε μια ανεξέλικτη οικονομική κατάσταση, μια σπίθα είναι ικανή να καταστρέψει τα πάντα και τους πάντες. Οι μεγαλοτραπεζίτες, που σήμερα έχουν σα μοναδικό στόχο το διπλασιασμό των κερδών  και οι υπόλοιποι μεγιστάνες του πλούτου σε μια τέτοια αναμπουμπούλα εκτός του ότι θα χάσουν τεράστια κεφάλαια, ενδεχομένως  κινδυνεύσει η ζωή τους και η ζωή των μελών της οικογενείας των.    Πλούσιοι πτώχευσαν και πείνασαν……    λέει το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ.

Υπό την παραπάνω ασφυκτική πίεση οι ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ G8 και οι Μεγιστάνες του πλούτου, ελπίζω το 2012, να βάλουν πολύ νερό στο κρασί τους. Μπορούν να θέσουν νέους νόμους για την διατήρηση ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ισορροπίας στην Παγκόσμια Κοινωνία. Πιστεύω θα καταλάβουν ότι  ένας με 5 δις δολάρια αντί 30 δις δολάρια πάλι πλουσιοπάροχα θα ζει. Επομένως θα διατηρηθεί  η τάξη των μεγιστάνων, η τάξη των πλουσίων και η τάξη των προνομιούχων. Όλοι όμως αυτοί θα πρέπει να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα του ζην στους λαούς των ανεπτυγμένων χορών, που δεν έχει πόρους, που δεν έχει εργασία, που δεν θα έχει ασφάλιση.
Οι μισοί άνθρωποι στον πλανήτη αν εργάζονται, τα υλικά αγαθά επαρκούν για όλους.   Αν εργάζεται παραγωγικά η πλειοψηφία των υποανάπτυκτων λαών και το 50% των αναπτυγμένων, τότε υπάρχει η δυνατότητα μέσα από μια ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ να συζούν αρμονικά, μεγιστάνες, πλούσιοι,  φτωχοί, χωρίς χρεωκοπίες, χωρίς αναταραχές, χωρίς κοινωνικές εκρήξεις. Βέβαια, τα 2/3 και των αναπτυγμένων λαών θα είμαστε φτωχοί.  Αλλά μπροστά στα χειρότερα,  προτιμότερη είναι η φτώχεια!        Μόνο αυτό, μπορεί να σώσει την Ελλάδα απ τη χρεωκοπία.



Kapaka Pappas Σημείωση 1η,   Ο Παναγιώτης Γαλήφας είπε:
 Πριν το 1940 ένας Αρτινός πλούσιος, όλη του την περιουσία,  για το χατίρι της γυναίκας του, την ρευστοποίησε σε χρυσές λίρες. Ας αγοράσουμε και λίγα  κτήματα στον κάμπο να βρίσκονται, έλεγε αυτός. Όταν έχεις χρυσάφι δεν σου χρειάζονται χωράφια, όλα σου τα φέρουν έτοιμα,  απαντούσε εκείνη.  Μετά τη «κατέρευση» του 40, έπεσε πείνα και δυστυχία σ όλη την ΕΛΛΑΔΑ.  Ο κόκορας έφτασε στο ένα, στα τρία, στα πέντε εκατομμύρια δραχμές !!!  Κανείς δεν πωλούσε αλεύρι, κανείς αγρότης δεν πωλούσε τον κόκορα, κανείς δεν πωλούσε ΤΙΠΟΤΑ. Ότι είχε το κρατούσε για να μην πεθάνει από την πείνα η φαμελιά του.  Η οικογένεια  του Αρτινού πλουσίου έμεινε πολλές μέρες πεινασμένη. Ο σύζυγος πήρε ένα σακουλάκι λίρες και βγήκε στην  αγορά, μήπως βρει να αγοράσει κάτι. Και αυτή τη φορά δεν υπήρχε για πώληση ΤΙΠΟΤΑ. Γυρίζοντας στο σπίτι, πήρε ένα πιάτο το έβαλε πάνω στο τραπέζι και άδειασε τις λίρες μέσα. Φώναξε όλη την οικογένεια να καθίσουν στις καρέκλες γύρω από το τραπέζι. Δείχνοντας τις λίρες, ΦΑΤΕ ΤΙΣ   τους λέει.   Σηκώνει το πιστόλι και αυτοκτονεί !  Δεν άντεχε άλλη ΔΥΣΤΥΧΙΑ !!!  

Αν κάποιος προσέξει την παρακάτω φωτογραφία (όρνεο & κοριτσάκι) και διαβάσει τη σημείωση,    «…… μετά κάθισε κάτω από ένα δέντρο και έκλαιγε, γιατί απαγορευόταν να βοηθήσει το παιδάκι να ζήσει……»,    θα απαντήσει:  η κρυφή σου ελπίδα,  είναι ένα όνειρο ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ !  




Σημείωση 2η,    Η φωτογραφία απεικονίζει ένα υποσιτισμένο κοριτσάκι που σέρνεται για να φτάσει σε κέντρο διανομής τροφής ενώ παρακολουθείται από ένα όρνεο το οποίο περιμένει το θάνατο της για να μπορέσει να ζήσει αυτό.
Ο Kevin Carter κέρδισε το βραβείο Pulitzer για τη φωτογραφία αυτή, που τράβηξε το 1993 και η οποία δημοσιεύτηκε στους New York Times στις 26 Μαρτίου της ίδιας χρονιάς. Το βραβείο έμαθε ότι το κέρδισε στις 12 Απριλίου του 1994.Το παρέλαβε στις 14 Μαΐου και μετά δύο μήνες, στις 27 Ιουλίου, αυτοκτόνησε.
Ο  Κevin, δεν δούλευε για λογαριασμό κανενός περιοδικού,  όταν έβγαλε την φωτογραφία αυτή. Με τις φωτογραφίες του ήθελε να δείξει την πείνα που υπήρχε.
Δέκα λεπτά περίμενε το όρνιο, δέκα λεπτά περίμενε ο Kevin μετά κάθισε κάτω από ένα δέντρο και έκλαιγε, γιατί απαγορευόταν να βοηθήσει το παιδάκι να ζήσει. (αυτή είναι η κοινωνία που ζούμε)  Όλο το περιστατικό κράτησε μισή ώρα μέχρι που έφυγε με το ελικόπτερο της επισιτιστικής βοήθειας.
Τη φωτογραφία με τα σχόλια έχει αναρτήσει στο Facebook OI ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΒΕΛΕΝΤΖΙΚΟΥ ο Dimos Kafkias  Μπράβο του  !!!!



2012 - Pyles T.V. (Πύλες του ανεξήγητου)  
 
Κοινοποίηση Σάββατο, 13 Μαρτίου 2010 στις 11:52 μ.μ. Ο Kapaka Pappas στις Pyles T.V. έγραψε:



Διαβάζοντας τα σχόλια των προηγουμένων διαπίστωσα ότι η ανθρωπότητα φοβάται απίθανες φυσικές καταστροφές το 2012.
Εγώ δεν πιστεύω σε καμιά Φυσική καταστροφή. Εκτιμώ ότι είμαστε στα πρόθυρα μιας Παγκόσμιας Οικονομικής αναταραχής.
Τα εργοστάσια της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ιαπωνίας καθημερινά μεταφέρονται στην ΚΙΝΑ, όπου δισεκατομμύρια εργάτες περιμένουν να εργαστούν με μεροκάματο 3 ευρώ. Όσοι εργοστασιάρχες παραμείνουν πατριώτες στις Χώρες τους, σε λίγα χρόνια θα τα κλείσουν ή θα αναγκαστούν και εκείνοι να τα μεταφέρουν στην ΚΙΝΑ, καθότι τα προϊόντα τους θα είναι πανάκριβα.
Αν δεν ληφθούν μέτρα, μέχρι το 2020 όλες οι Βιομηχανικές χώρες θα υποστούν θανάσιμο οικονομικό πλήγμα επειδή η ανεργία θα ξεπεράσει και το 50%. Η Ελλάδα επειδή δεν είναι Βιομηχανική Χώρα κινδυνεύει λιγότερο.
Ελπίζω μια Παγκόσμια Οικονομική αναταραχή το 2012, προλάβει την κατάρρευση των πάντων. Ελπίζω η Παγκόσμια Κοινωνία, υπό την πίεση αυτή, να θέσει νέους Παγκόσμιους Οικονομικούς Κανόνες για μια καλλίτερη κοινωνία από το 2013.
13/3/2010 11:38:36 μμ
konstantinos.pappas.9@ontelecoms.gr.    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος