Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

ύτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012

O Νίκος και ο Στράτος


Το ρολόι του Στράτου σταμάτησε. Το κούρδισε, το κούνησε τούδωσε και  δυο – τρία χτυπήματα, αλλά το ρολόι δε λειτούργησε. Είναι για το Ζάγκλη,*  είπε και το έβαλε σε μια μπουλίτσα.**  
Πιο πάνω από το σπίτι του Στράτου έμεινε ο Νίκος,  ράφτης κατά κύριο επάγγελμα, αλλά και πρακτικός μηχανολόγος παντός τύπου χοντροκομμένου εργαλείου.
Η Στράταινα συνάντησε το Νίκο  και του λέει:
 Πέρνα καμιά μέρα απ το σπίτι να δεις και εκείνο το ρολόι του τραπεζιού γιατί χάλασε και μας κόπηκαν τα χέρια.

Νάτος  και ο Νίκος με μια τανάλια και ένα κατσαβίδι εμφανίστηκε στο σπίτι του Στράτου να φτιάσει τα ρολόι. ……
Έβγαλε κάποια εξαρτήματα, τα φύσηξε, τα καθάρισε και τα ξανάβαλε στη θέση τους. Ένα εξάρτημα δεν κατάφερε να το βάλει στη θέση του και έμεινε απέξω. Μόλις το κούρδισε, το ρολόι ξεκίνησε να λειτουργεί.
Ο Στράτος ρώτησε γιατί αυτό περίσσεψε;
Δε χρειάζεται σε τίποτα αυτό, απάντησε ο Νίκος και το πέταξε με δύναμη απ το παράθυρο που ήταν ανοιχτό,  πέρα στο χωράφι.


Για καμιά βδομάδα το ρολόι λειτούργησε, αλλά έπειτα ξανασταμάτησε.
Μετά από πολλούς μήνες ο Στράτος πήγε στην Άρτα και ο Ζάγκλης απάντησε:
Το ρολόι είναι καλό, καθάρισμα μόνο ήθελε, αλλά του λείπει και ένα εξάρτημα, που ανταλλακτικό δεν έχω,  γι αυτό εγώ δε μπορώ να στο φτιάσω. Πέρασε κι απ τον Κούρτη,*  αν αυτός έχει κανένα παλιό ανταλλακτικό, θα είσαι τυχερός !  
Ζάγκλης* και Κούρτης* παλιοί ρολογάδες στην Άρτα.              
μπουλίτσα.**   Ήταν ανοιχτό μικρό ντουλαπάκι σε εσοχή του λιθόκτιστου τοίχου.

 Νοέμβρης 2012. Κώστας Α. Παππάς

Διαβάστε επίσης,    που έκρυβε τα λεφτά ο Βασίλης   
Διαβάστε  κι άλλα     αστεία γεγονότα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος