Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Η κατασκευή αμαξωτού δρόμου στο Ραδοβύζι


Το 1939 ο δρόμος με προσωπική εργασία ξεκίνησε από τις Μελάτες και έφτασε στην Παλιοκάμαρα. (Διαβάστε περισσότερα “Η διάνοιξη του αμαξωτού δρόμου στο Ραδοβύζι” .  http://anokalentini.blogspot.com/2010/10/blog-post.html

Ο Γιάννης Καραφλής είπε:   Ένα φορτηγό αυτοκίνητο το 1939 προχώρησε ολοπόταμα μέχρι τη καμάρα του “Αποστόλη”  Βρατσίστα. αποσυναρμολογήκε και τα ανταλλακτικά μεταφέρθηκαν Πηγές.  Εκεί συναρμολογήθηκε και χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά ξυλείας στον  “Άσπρο”  Αχελώο με τελικό προορισμό το ΑΓΡΙΝΙΟ. (Υπενθυμίζω ότι το γεγονός αυτό κατέγραψε παλαιότερα και Dimos Kakias  http://anokalentini.blogspot.com/2010/10/blog-post.html).   

Ο Γιάννης συνέχισε:  Tο 1949 έφτασε η οικονομική  βοήθεια  σχεδίου Μάρσαλ.   Τρεις - τέσσερεις  μήνες έδιναν βοήθεια 300 δραχμές ανά οικογένεια. Έπειτα μάλλον το καλοσκέφτηκαν και άλλαξαν το σύστημα, έκοψαν τη βοήθεια και πλήρωναν μεροκάματο 11 δρχ.  για την κατασκευή του δρόμου.   

Οι 11 δραχμές είναι κάτι πολύ σημαδιακό, αν το πολλαπλασιάσουμε επί 30 ημέρες μας κάνει 330 δραχμές μηνιαία σύνταξη -  μηνιαίο μισθό. Εκεί θέλουν να μας φτάσουν οι σημερινοί φίλοι ευρωπαίοι και Έλληνες πολιτικοί.  Σημειωτέο είναι ότι μια δραχμή τότε είχε μεγαλύτερη αξία από ένα ευρώ σήμερα.

Η μάνα μου είπε: Το 1949 Η χάραξη άλλαξε,  ο δρόμος απ το Πουρνάρι ανέβηκε Βλάχα  -  Λυβίτσικο -  Αστραποκαμένο - Παλιοκάμαρα – Καλεντίνη.  Από την Καλεντίνη μέχρι τον Ξηρόκαμπο ο δρόμος έγινε μεταξύ 1950 -1951. (Η μάνα μου είναι απ τον Ξηρόκαμπο, παντρεύτηκε το 1952).  O δρόμος έφτασε στον Ξηρόκαμπο  λίγους μήνες πριν παντρευτώ.  Τα μοναδικά εργαλεία κατασκευής ήταν  το σκαμπάνι και το φτυάρι. Το μεροκάματο ήταν 11 δραχμές.  Στον Ξηρόκαμπο επειδή το έδαφος ήταν πολύ σκληρό,  χρησιμοποιήθηκαν και λίγα εκρηκτικά από τη ΜΟΜΑ.  Μικρή φαγάνα (μπουλντόζα) χρησιμοποιήθηκε μετά το 1955 για συντήρηση αλλά μόνο όπου τα εδάφη ήταν μαλακά.
Τα παραπάνω επιβεβαίωσε και ο  Γιάννης Καραφλής.


Ο πατέρας μου  γεννήθηκε το 1926. Από την Καλεντίνη ως το Ξηρόκαμπο δούλεψε και ο ίδιος σαν εργάτης για την κατασκευή του δρόμου.
Στο τμήμα αυτό, επιβλέπων μηχανικός χάραξης - κατασκευής ήταν κάποιος ονόματι Δανίκας. Το σπίτι του πατέρα μου ήταν σ ένα ανάραχο. Δεξιά και αριστερά υπήρχαν καλύβια και μαντριά των αιγοπροβάτων του. Ο δρόμος έπρεπε να περάσει υποχρεωτικά από εκεί. Ο Δανίκας είπε στον πατέρα μου τώρα Παππά γίνε εσύ μηχανικός και αποφάσισε τι πρέπει να χαλάσουμε και τι όχι. Τελικά ο δρόμος πέρασε σύριζα σε απόσταση ενός μέτρου από μια γωνία του σπιτιού.
Την ίδια χρονική περίοδο άλλα κλιμάκια  κατασκεύασαν το δρόμο απ τον Ξηρόκαμπο και πάνω στον πρώην δήμο Τετραφυλίας.  Δεν φαντάζομε ότι από τον Ξηρόκαμπο και πάνω να έγινε με άλλα εργαλεία (μηχανήματα).  
Αυτό όμως πρέπει να το ψάξουμε. Ζουν αρκετά γεροντάκια που δούλεψαν τότε στην κατασκευή του δρόμου. Μερικά διατηρούν ακόμα και καλό μνημονικό. Όποιος έχει πληροφορίες ας τις στείλει στο mail  konstantinos.pappas.9@ontelecoms.gr ή ας τις γράψει απ ευθείας στα σχόλια.

Ανακατασκευή και διαπλάτυνση

Εγώ γεννήθηκα το 1953. Μέχρι το 1959 που πήγα στο σχολείο άκουα ότι «θα περάσει η φαγάνα (μπουλντόζα) να πλατύνει το δρόμο». Εγώ φαγάνα μέχρι το 1959 δεν είδα, παρόλα που το σπίτι ήταν στο δρόμο.  Από Απρίλη μέχρι Οκτώβρη οι γονείς μου με έπαιρναν στο βουνό. Δεν πρέπει όμως να πέρασε  ούτε  καλοκαίρι, διότι όλο και κάποια διαπλάτυνση – συντήρηση θα έκανε και εκεί κοντά στο σπίτι. Ο δρόμος μέχρι το 1960 ήταν ίδιος.
Όταν πήγα στο Δημοτικό (1959) το παλιό σχολείο ήταν κτισμένο εκεί που είναι σήμερα η παιδική χαρά, πολύ κοντά στη μια γωνία του «κοινοτικού γραφείου»  του σημερινού Δημαρχείου Γ. ΚΑΡΑΑΪΣΚΑΚΗ.  Ανάμεσα ήταν μια καρυδιά. Τα λιγοστά επιβατηγά αυτοκίνητα του Ραδοβυζίου, ήταν λίγο μεγαλύτερα από ένα σημερινό Ι.Χ.  Μετά βίας χωρούσαν και περνούσαν ανάμεσα στην καρυδιά και το σχολείο. Θυμάμαι ένα επιβατηγό αυτοκίνητο, νομίζω ήταν  του ΒΑΡΕΛΗ. Ερχόταν απ το «κείθε δήμο» Τετραφυλία.  Το θυμάμαι καλά ήταν λίγο μεγαλύτερο από ένα σημερινό Ι.Χ. Κάμπριο, σκεπασμένο με αντίσκοινο.   
Ένα μεσημέρι έφτασαν οι φαγάνες της ΜΟΜΑ,  που θα έκαναν τη διαπλάτυνση του δρόμου. Πρώτα έφτασε μια μικρή και σταμάτησε κοντά στην είσοδο του σημερινού δημοτικού σχολείου Άνω Καλεντίνης. Σε μας τα παιδάκια μας φάνηκε μικρή και δεν μας έκανε καμία εντύπωση. Σε λίγο έφτασε και η μεγάλη, Ίσως, σαν εκείνη της φωτογραφίας Αrtinoi.gr. Εκείνη πράγματι μας ενθουσίασε, αλλά δεν χωρούσε να περάσει ανάμεσα στην καρυδιά και το σχολείο. Χωρίς διαδικασίες ο υπεύθυνος της ΜΟΜΑ έδωσε εντολή στο χειριστή «φαντάρο» να ξεριζώσει την καρυδιά. Ο χειριστής ύψωσε το μαχαίρι γκάζωσε, χτύπησε την καρυδιά ψηλά στον κορμό και η καρυδιά «υπέκυψε». Η φαγάνα έκανε λίγο πίσω, κατέβασε το μαχαίρι και γκαζώνοντας για δεύτερη φορά την ξερίζωσε ολοσχερώς και την έσυρε στη μέση της πλατείας. Δε θυμάμαι χρονολογία, σίγουρα ήταν χειμώνας μετά το 1959, θυμάμαι πολύ καλά την εποχή εκείνη η καρυδιά δεν είχε φύλα.         
Εμείς οι μαθητές ξετρελαθήκαμε από την μεγαλοπρεπή εμφάνιση της μεγάλης φαγάνας και το θεαματικό ξερίζωμα της καρυδιάς.
Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι,  μεγάλη φαγάνα πριν το 1960 δεν πέρασε απ την Καλεντίνη και πάνω.
Η ΜΟΜΑ εγκαταστάθηκε 600 μέτρα πριν φτάσουμε στο βενζινάδικο του Βαγγέλη Γκανιάτσα. Από εκεί ξεκίνησε η διαπλάτυνση του δρόμου.  Μερικά χρόνια αργότερα εμφανίστηκαν και συνέχισαν την διαπλάτυνση οι πολιτικοί μηχανικοί  Τσουμάνης (Καλεντίνη) και Μαρτίνος (Ξηρόκαμπο).
Αφηγήσεις – πληροφορίες:  Γιάννης Καραφλής (πρώην αγροφύλακας) Ανδρέας Α. Παππάς, Μαρία Παππά και Κώστας  Α. Παππάς. 
Μάρτης 2012 Κώστας Α. Παππάς.   

http://www.artinoi.gr/cgi-bin/forumV2/photoalbum.pl?action=view&member=fuerer&picnum=40

ένας από τους τύπους μπουλντόζας  που διαπλάτυναν το δρόμο.

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Πρόγραμμα υπολογισμού φόρου 2012 (δωρεάν)


Το PC Magazine σε συνεργασία με την εταιρία SoftLine προσφέρει εντελώς δωρεάν στους αναγνώστες του μία πλήρη εφαρμογή συμπλήρωσης, επεξεργασίας, υπολογισμού φόρων (Ε1), και εκτύπωσης της δήλωσης μισθωμάτων ακινήτων (Ε2) για κατάθεση στην εφορία. Το πρόγραμμα Φόρου 2012 είναι ένα μοναδικό εργαλείο που σας επιτρέπει να υπολογίσετε με ακρίβεια το φόρο που θα κληθείτε να πληρώσετε με βάση τα εισοδήματα του 2011.

Κάντε κλικ εδώ  και κατεβάστε το (DOWNLOAD).


Συμπληρώστε και αποστείλετε αυτόματα τη Δήλωση Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) 

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Κύριε επιθεωρητά, σας εξαπάτησα λιγάκι

Δεκαετία 1980
Η Σ………..  ήταν ενσημοπωλήτρια στο ταχυδρομείο Ψ………….. 
Η υπηρεσία  παρείχε στις ενσημοπωλήτριες πάγια προκαταβολή 40.000 δραχμών για τη διαχείριση – πώληση γραμματοσήμων από τις θυρίδες συναλλαγής. 
Η Σ…………  τα μισά περίπου χρήματα τα χρησιμοποιούσε για τις προσωπικές της ανάγκες.

Ένα πρωινό εμφανίστηκε επιθεωρητής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αθηνών για τον έλεγχο της οικονομικής διαχείρισης των υπαλλήλων. Η Σ……….. πλησιάζει την Τ………  και της λέει:
-          Σε παρακαλώ, δάνεισέ μου 20 χιλιάρικα γιατί έχω έλλειμμα στη διαχείρισή  μου! Εσένα σου έκανε έλεγχο, δεν σε ξαναελέγχει.
Η Τ………..,  χωρίς να γίνει αντιληπτή,  δάνεισε στη Σ…………. τα 20 χιλιάρικα. Μέχρι το μεσημέρι ο επιθεωρητής έκανε έλεγχο σε όλους μας, δε βρήκε σε κανένα έλλειμμα και έφυγε. Η Σ……….  επέστρεψε τα 20 χιλιάρικα στην Τ……… αυθημερόν. 

Μετά από μερικές ημέρες η Τ………….. διαπίστωσε στη διαχείρισή της ένα έλλειμμα. Κατήγγειλε στο διευθυντή του υποκαταστήματος Ψ…….. ότι υποψιάζεται πως η Σ………… της έκλεψε τα χρήματα που  λείπουν. Ο διευθυντής με τη σειρά του ενημέρωσε για το γεγονός τον Περιφερειακό Διευθυντή  Αθηνών.

Σε μια βδομάδα σκάει μύτη πάλι ο επιθεωρητής. Πρώτα ελέγχει τη διαχείριση της Σ…….. και ύστερα τη διαχείριση της Τ…………  Στη διαχείριση της Σ………… διαπιστώνει έλλειμμα 15 χιλιάρικα.
Ο επιθεωρητής,  επειδή ήμουν Διοικητικός – Οικονομικός υπάλληλος,  με όρισε  γραμματέα. Παίρνει γραπτή  κατάθεση πρώτα από την Σ………… Η Σ………   αναφέρει ότι για πρώτη φορά διαπιστώνει να λείπουν χρήματα από τη διαχείρισή της και δεν μπορεί να δώσει καμία εξήγηση για το πώς συνέβη αυτό!!!
Ύστερα κάλεσε την Τ.........  Στην ερώτηση «υποψιάζεσαι ότι κάποιος συνάδελφός σου έκλεψε τα χρήματα;»  Η Τ………… απάντησε ευθαρσώς:
-           ΝΑΙ, υποψιάζομαι  τη Σ………. 
Στην ερώτηση «έχεις να προσθέσεις κάτι άλλο;» η Τ……. αναφέρει το γεγονός ότι και στην προηγούμενη επιθεώρηση,  η Σ…….. είχε έλλειμμα 20 χιλιάρικα, αλλά πρόλαβε εκείνη και της το κάλυψε !!!   Εγώ σταμάτησα να γράφω και την πάτησα στο πόδι, αλλά η Τ………. δεν κατάλαβε τίποτε. Ο επιθεωρητής ρωτά:
 -  Θέλετε να καταγράψουμε και το γεγονός αυτό; Της ξαναπατάω το πόδι, αλλά η Τ………. αγρόν ηγόρασε.  
-   Βεβαίως κύριε επιθεωρητά,  απαντά. 
Τότε άρχισα να αμφιβάλω μήπως κάτω από το τραπέζι πατούσα το πόδι του επιθεωρητή αντί της Τ………. !!!
Μόλις ο επιθεωρητής έφυγε η Τ……………  με ρώτησε:
-          Γιατί Κώστα μου πάτησες δυο φορές το πόδι;
-          Γιατί κατέθετες βλακείες, της απάντησα.
-          Αφού ήταν αλήθεια γιατί να το κρύψω;
-          Όταν βγει το πόρισμα θα τα ξαναπούμε, είπα.

Μετά από δυο περίπου μήνες ο Περιφερειακός Διευθυντής Αθηνών αποφασίζει και τιμωρεί:
Α) Με πρόστιμο 5 ημερών την Σ…….  επειδή κατ επανάληψη είχε ελλείμματα στη διαχείρισή της.
Β)  Με πρόστιμο 3 ημερών την Τ……….. η οποία κατά την πρώτη επιθεώρηση, καθ ομολογία της, ήταν ο συνεργός εξαπάτησης του οργάνου της υπηρεσίας,  δανείζοντας προσωρινά με 20 χιλιάρικα την Σ………….
Η ιστορία είναι πραγματική τα ονόματα Σ….., Τ……, είναι εικονικά.
Κάθε ομοιότητα είναι συμπτωματική.
  ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ,  Μάρτιος 2012 Κώστας Α. Παππάς




Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Το Μάτιασμα


Το μάτιασμα σήμερα αποδεικνύεται και επιστημονικά. Τότε που ήμουν μικρός,  θεωρούνταν  πρόληψη,  σαν εκείνες της μαύρης γάτας, των πειρασμικών,  της νεράιδας, των φαντασμάτων.  
Μικρό παιδάκι ρώτησα τον παππού μου.
-          Πιστεύεις στο μάτιασμα, έχεις πάθει ποτέ κακό από το μάτι;
-          Ναι, παιδί μου, απάντησε εκείνος, κακό δεν έπαθα, αλλά στην ηλικία σου είδα κάτι πολύ παράξενο, ακόμα το θυμάμαι με κάθε λεπτομέρεια.
-          Ξέρεις εμένα τα παράξενα μ αρέσουν, πε μου τι έγινε; και ο παππούς συνέχισε:
-          Έπαιζα έξω απ το παλιό το σπίτι, σ εκείνο το σπίτι,  η στράτα  (δρόμος) για τον κείθε δήμο (Δήμο Τετραφυλίας) περνούσε δίπλα απ τ  αλώνι.  Στην άκρη του αλωνιού, ο πατέρας μου έστησε στον τοίχο, μια πλάκα πολύ λεπτή και πολύ μεγάλη, την προόριζε να φτιάσει γωνιά* έξω από το σπίτι.           
 Πολλές φορές οι διαβάτες (πεζοπόροι περαστικοί)  σταματούσαν να ξαποστάσουν και να πιούν λίγο  νερό.  Σταμάτησε και ένας σιαπανίσιος**  γνωστός του πατέρα μου, έκατσε στο πεζούλι να ξαποστάσει. Η θειάκο μου, του έβαλε μια λίτρα*** νερό απ τη βαρέλα. Όταν  ήπιε το νερό,  κοίταξε περίεργα την πλάκα λέγοντας, καλά, που τη βρήκε ο Αντρίας τέτοια πλάκα !  πριν η θειάκο απαντήσει,  η πλάκα χωρίς να πέσει άρχισε να σπάει σε μικρότερα κομμάτια. Τελικά όλη η πλάκα έγινε χαλίκια. Ο άνθρωπος ντροπιασμένος και στενοχωρημένος, έφυγε χωρίς να πει άλλη κουβέντα. Εγώ φοβήθηκα και έπεσα στην αγκαλιά της θειάκος μου.
    
Τα ίδια ρώτησα και τον πατέρα μου, ο οποίος απάντησε:
-          Στ Κτσού (τοποθεσία του βουνού Σιαφάκας) ένα καλοκαιριάτικο γιόμα (πριν το μεσημέρι) στην καλύβα ξέπεσε ένα Καταβοθριάνος (Αστροχωρίτης). Βράσαμε γάλα, φάγαμε και τ απόγευμα πριν φύγει,  σκάρισαν τα πρόβατα και πέρασαν έξω απ την καλύβα.  Ο επισκέπτης ρίχνει μια ματιά στα πρόβατα και λέει:
Εκείνη τη βάκρα από που την κονόμησες;   τι ράτσα είναι;  πα, πα, πα …. Αυτή είναι πρατίνα !!!  Έδωσα κάποια απάντηση και ο άνθρωπος έφυγε.
Αργά το βράδυ τα πρόβατα ανέβηκαν πιο ψηλά στο βουνό, γρέκιασαν και έπεσα δίπλα τους,  τυλιγμένος στην κάπα μου να κοιμηθώ. Ενώ ήταν ησυχία, αστροφεγγιά χωρίς φεγγάρι, άκουσα ένα θόρυβο, κάτι άρχισε να τρέχει γύρω απ το κοπάδι, τα πρόβατα αναστατώθηκαν κι άρχισα να χουχουτάω. Μέσα στην αστροφεγγιά,  διέκρινα ότι αυτό που κόσεβε (έτρεχε)  ήταν πρόβατο, αλά δεν κατάφερνα να το σταματήσω. Τελικά πηδώντας σ ένα τσιογκάρι (βράχο) σκοτώθηκε. Πλησίασα, άναψα τον αναπτήρα και είδα τη  βάκρα  ψόφια !         

Πριν από αρκετά  χρόνια, τη δεκαετία του 80,  μια εβδομάδα του Απρίλη έκανε  πολύ ζεστή. Ένα απόγευμα με μια φίλη μου πήγαμε στη Λούτσα (Αρτέμιδα Αττικής).

Στρώσαμε τις πετσέτες μας στην αμμουδιά και ρεμβάζαμε. Αραιά και που, μερικοί έκαναν μπάνιο. Εγώ βούτηξα και για πέντε λεπτά,  εκείνη όχι.
Ξαπλωμένοι στις πετσέτες εκείνη λέει:
- Δεν στο είπα, εγώ ματιάζω.
Γέλασα,  κάνοντας πως δεν πιστεύω σε τέτοιες προλήψεις. Εκείνη συνεχίζει:
- Βλέπεις αυτό το παιδάκι,  που κάνει βόλτα με το ποδήλατο στην αμμουδιά;
- NAI
- Σε μισό λεπτό θα πέσει !
Δεν πέρασαν 15 δευτερόλεπτα και το παιδί έπεσε ! Πάλι ξαναγέλασα, θεωρώντας το σύμπτωση.
- Εσύ είσαι άπιστος Θωμάς, μου λέει, αλλά αύριο το πρωί στις 10,  θα δεις τι θα πάθεις !

Το πρωί καθισμένος στην καρέκλα εργασίας του Ταχυδρομείου Αμπελοκήπων, αισθάνθηκα το χέρι μου λίγο μουδιασμένο. Το τέντωσα να ξεπιαστεί. Κάνει ένα κρακ και νοιώθω αφόρητους πόνους.  Κοιτάζω το ρολόι και η ώρα ήταν 10. 05΄. Το έτριβα, το ξανατέντωνα, αλλά επί μισή ώρα πονούσα πολύ. Κάποια στιγμή έκανε πάλι ένα κρακ και ο πόνος πέρασε ακαριαία.

Από τότε μην είδατε τον Παναγή. Με τη φίλη δεν ξανασυναντήθηκα.

γωνιά*= Ήταν ένας εξωτερικός χώρος, γύρω-γύρω κτισμένος περί τους 70 πόντους με πέτρες. Κάτω ήταν μια μεγάλη λεπτή πλάκα, πάνω σ αυτή άναβαν οι νοικοκυρές φωτιά να μαγειρέψουν στον τέντζερη ή να ψήσουν στη γάστρα.   
σιαπανίσιος**=  κάτοικος του δήμου Τετραφυλίας.
λίτρα***= τενεκεδένιο δοχείο, που το χρησιμοποιούσαν αντί για ποτήρι.

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ  Μάρτιος 2012. Κώστας Α. Παππάς 
Διαβάστε, ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ  Ο διάλυσος 





Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Η σοσιαλίστρια υπάλληλος που έκλεβε τη ΔΕΗ


Ταχυδρομείο Αμπελοκήπων,  «τούχε η κούτρα του να κατεβάζει ψείρες».

Τη δεκαετία του 80 μια νεοδιόριστη υπάλληλος η Λ……… με πολλές περγαμηνές “σοσιαλιστικού ήθους”  μετατέθηκε για λίγους μήνες στους Αμπελοκήπους. Ο διευθυντής την τοποθέτησε στην ταξινόμηση. Αλλά όταν την έχανες  στο χώρο συναλλαγής θυρίδων  -  κοινού την έβρισκες.
Εκεί αμέσως έπιανε κουβέντα και μόλις εντόπιζε πελάτες «συντρόφους» παρομοίου ήθους,  αμέσως τους έκανε ως φίλους της. Τόσο εύκολα έκανε φίλους τους σοσιαλιστές πελάτες,  όπως κάνουμε σήμερα φίλους στο facebook και το twitter.

Σε περίοδο εξόφλησης λογαριασμών της ΔΕΗ, στο χώρο συναλλαγής επικρατούσε το αδιαχώρητο,  για πολλές ημέρες.  Τις μέρες εκείνες η Λ……….  όταν έβλεπε στην ουρά φίλο της, του έκανε νόημα να περάσει πίσω στην ταξινόμηση. Όπως μερικοί  αποκάλυψαν αργότερα τους έλεγε:
-          Καλά τι συντρόφια είμαστε; Επιτρέπεται εσύ «σοσιαλιστικό στέλεχος» να περιμένεις στην ουρά;  Οι ουρές είναι για τους άλλους !  όχι για μας !  Σε παρακαλώ δώσε μου τα χρήματα και το λογαριασμό σου !  εγώ,  θα τον ξοφλήσω ! 
Έπαιρνε τα χρήματα, τα έβαζε σ ένα συρτάρι, έβαζε μια «τζίφα» στο λογαριασμό με μπόλικες σφραγίδες και έλεγε στον πελάτη: Άντε στο καλό σου. Πολλούς χαιρετισμούς σ όλη την οικογένεια.
Το μεσημέρι τα αποκόμματα των λογαριασμών ΔΕΗ τα έριχνε στον σκουπιδοτενεκέ και τα χρήματα στην τσέπη της. Το παραμύθι αυτό συνεχίστηκε για πολλές ημέρες μέχρι που έληξαν οι λογαριασμοί  ΔΕΗ.    Έπειτα πήρε απόσπαση για το γραφείο ενός Υπουργού, διότι το ΠΑΣΟΚ τέτοια μυαλά δεν τα άφηνε να πάνε χαμένα. «Κυρία» με τέτοιο ταλέντο έπρεπε να βρίσκεται σε ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ,  να δίνει κατευθύνσεις και όχι να ταξινομεί γράμματα !!! 

Σε ένα – ενάμιση μήνα  η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα όλων των εξυπηρετηθέντων φίλων και συντρόφων.  Οι εξαπατηθέντες, ο ένας μετά τον άλλο έτρεχαν στο ταχυδρομείο και έψαχναν την Λ……….  Όταν μάθαιναν ότι δεν υπηρετεί πλέον εκεί,  έκαναν ουρές στο γραφείο του Διευθυντή.
 Ο Διευθυντής αμέσως ενημέρωσε την Κεντρική Υπηρεσία ΕΛ ΤΑ. Ο ΕΛ  ΤΑ  ανέλαβε την ευθύνη για την εξαπάτηση των συντρόφων και με συνοπτικές διαδικασίες απέλυσε την Λ……… 
    
Η ιστορία είναι πραγματική το όνομα Λ……, είναι εικονικό.
“Κάθε ομοιότητα είναι συμπτωματική”.
  ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ,  Μάρτιος 2012 Κώστας Α. Παππάς


Διαβάστε επίσης:  Η υπάλληλος στους Αμπελοκήπους που έκλεψε και τον επιθεωρητή 

H Μαϊμού τραβά το βρακί της Δημοκρατίας !


Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Τεκμήρια διαβίωσης 2012 (δωρεάν)


Δωρεάν πρόσβαση στο πρόγραμμα υπολογισμού τεκμηρίων  διαβίωσης

Αγαπητοί συμπολίτες σήμερα (19-3-2012) διαπίστωσα ότι δεν είμαστε με τα καλά μας.
Στο πρόγραμμα υπολογισμού φόρου 2012  (εισοδημάτων 2011) έβαλα τα στοιχεία των γονέων μου που είναι 85 ετών και παίρνουν την κατώτερη σύνταξη ΟΓΑ 342 ευρώ μηνιαίως.   Ο καθένας έχει ετήσιο εισόδημα  4.790 ευρώ. Μένουν σ ένα σπίτι 70 τ.μ. στο χωριό.

Επειδή το ατομικό εισόδημα του καθενός είναι κάτω των 5.000 λογικά δεν πληρώνουν φόρο.
  
Αλλά με έκπληξη παρατήρησα ότι πρέπει να πληρώσουν φόρο  239.50 ευρώ.
Αναρωτήθηκα γιατί;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:  Επειδή είναι Έλληνες πολίτες, εμπίπτουν στα τεκμήρια.
Πατέρας μου: Τεκμήριο γάμου 5.000  και τεκμήριο σπιτιού 2.800 = 7.800 ευρώ. Τεκμήριο μητέρας μου: 3.000 ευρώ.
Για να μην πληρώσουν φόρο έπρεπε να ζουν σε σπηλιά !!!  Για να πληρώσουν λιγότερο φόρο πρέπει να πάρουν διαζύγιο !!!    ΑΙΣΧΟΣ !

Για να υπολογίσετε τα τεκμήριά σας (δωρεάν) κάντε κλικ    εδώ
Για να υπολογίσετε το φόρο εισοδήματός σας κάντε κλικ     εδώ

Για να πιστέψετε δείτε και το φωτογραφικό υλικό



Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Νανοτεχολογία σε ρούχα-φορτιστές, μέχρι εύκταμπτες tv made in Greece!


"Αυτές οι τεχνολογίες να βγουν στην αγορά γρήγορα, πριν κάποια ξένη εταιρεία διεκδικήσει την πρωτιά, για μια πατέντα 100% αναπτυγμένη στο Αριστοτέλειο"

Μέσα στα επόμενα 2 χρόνια θα δούμε στην Ελλάδα: ρούχα που φορτίζουν τις ηλεκτρονικές μας συσκευές (κινητά, ipods, laptops κ.α.), φωτοβολταϊκές τέντες, εύκαμπτες οθόνες τηλεόρασης, στολές για ακραίες θερμοκρασίας, αλλά και νέα «εξειδικευμένα φάρμακα».

Τα Οργανικά Ηλεκτρονικά, η καινοτομία του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του Φυσικού τουΑΠΘ προσφέρει νέες δυνατότητες: ευκαμψία, χαμηλό κόστος, ενεργειακή αυτονομία. ..
Ήδη «τρέχουν» 3 ευρωπαϊκά προγράμματα: το Rolemak ύψους 2,74 εκατ. ευρώ, το Υφατρόνικ ύψους 800.000 ευρώ και το Νανοργάνικ ύψους 700.000 ευρώ για την εμπορική αξιοποίηση της καινοτομίας. 

Ο επικεφαλής του Εργαστηρίου Στέργιος Λογοθετίδης τονίζει: «Το ζήτημα είναι αυτές οι τεχνολογίες να βγουν στην αγορά γρήγορα, πριν κάποια ξένη εταιρεία διεκδικήσει την πρωτιά, για μια πατέντα 100% αναπτυγμένη στο Αριστοτέλειο».

Όλα βασίζονται στην καινοτομία των Οργανικών Ηλεκτρονικών που ανέπτυξε το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας (LTFN) του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. 

Ο κ. Στέργιος Λογοθετίδης απαντά: - Πώς τα GoodNews της ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας θα αποκτήσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο δημόσιο βίο της χώρας; Είναι απαραίτητο να αυξηθούν τα κονδύλια που επενδύονται στην έρευνα σε εθνικό επίπεδο. Τώρα βρίσκονται στο 0,5%, πρέπει άμεσα να ανέβουν στο 3-4%. Πρέπει να επενδύσουμε στην τεχνολογία και στην ελληνική καινοτομία, οι οποίες μπορούν να δώσουν λύση στην κρίση, που δεν είναι μόνο οικονομική.

Σε ποια πεδία μπορούν να εφαρμοστούν τα οργανικά ηλεκτρονικά; - Φωτοβολταϊκά - Φωτισμός / οθόνες LCD - Οργανικά ηλεκτρονικά transistors (τηλεόραση) - Οργανικά LEDS - Κυκλώματα -μπαταρίες- για εκτυπωμένα οργανικά ηλεκτρονικά (organic printed electronics) - Βιοαισθητήρες. Πώς θα τα δούμε στην καθημερινότητά μας; - Ρούχα που θα παρέχουν αυτονομία σε κινητά τηλέφωνα, ipod, laptop, holder καρδιοπαθών κ.α. - Ειδικές στολές για μεγάλη αντοχή σε ακραίες θερμοκασίες. - Εύκαμπτες οθόνες τηλεόρασης, που θα έχουν τη δυνατότητα να στρέφονται σε όλο το χώρο. - Νανοφάρμακα, δηλαδή σκευάσματα που κατευθύνονται στοχευμένα σε συγκεκριμένα σημεία του οργανισμού για να τα θεραπεύσουν. - Φωτοβολταϊκές τέντες που θα διοχετεύουν ενέργεια σε μικροσυσκευές του νοικοκυριού. - Ανιχνευτές πυρκαγιάς στα δάση και εντοπισμό βλάβης σε αυτοκίνητα, πλοία, αεροπλάνα.


Για το λόγο αυτό, στις 27 Απριλίου θα διοργανωθεί ειδική ημερίδα η οποία θα φέρει σε επαφή δυνητικούς επενδυτές της Μακεδονίας με την καινοτομία που έχει αναπτύξει το εργαστήριο. Όπως αναφέρει ο κ. Λογοθετίδης: «Το ζητούμενο είναι οι συγκεκριμένες καινοτομίες και οι πιθανές εφαρμογές τους να βγουν στην αγορά το συντομότερο δυνατό, ώστε να αναζωογονήσουν την περιοχή και να προσφέρουν δουλειές σε νέους ανθρώπους». Ας σημειωθεί ότι μετά την πρώτη ημερίδα περίπου 10 εταιρίες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Αλεξανδρούπολη έδειξαν ενδιαφέρον για τα οργανικά ηλεκτρονικά. Στην επόμενη ημερίδα υπολογίζεται ότι θα συμμετέχουν 80-100 ελληνικές εταιρείες.

Παράλληλα, ήδη «τρέχουν» δύο προγράμματα τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, τα οποία αναμένεται να αποδώσουν καρπούς μέσα σε περίπου 2 χρόνια. Υφατρόνικ: «έξυπνα» υφάσματα με ενεργειακή αυτονομία Τσάντες που θα φορτίζουν ηλεκτρονικές συσκευές, μπλουζάκια για το καλοκαίρι με ενσωματωμένο αντιηλιακό και αντικουνουπικό, σκηνές και τεντόπανα με φωτοβολταϊκά και ενεργειακή αυτονομία, στολές που θα διατηρούν το σώμα σε ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας κ.ά. αναμένεται να βγουν στην παραγωγή μέσα στα επόμενα 2 χρόνια και στη συνέχεια να διατεθούν και στις ξένες αγορές.

Άλλες εφαρμογές των «έξυπνων υφασμάτων» είναι οι τέντες στα μπαλκόνια των σπιτιών, που βρίσκονται καθημερινά εκτεθειμένες στο ηλιακό φως και θα μπορούσαν να διοχετεύουν ενέργεια σε μικροσυσκευές του νοικοκυριού (τηλεόραση, ραδιόφωνο, μίξερ, ηλεκτρική σκούπα κ.α.). «Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούσε να αναζωογονήσει την κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας στην Ελλάδα, που αυτή τη στιγμή έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα», αναφέρει ο κ. Λογοθετίδης. Ήδη 4 γνωστές ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, συμμετέχουν στο ερευνητικό έργο Υφατρόνικ: η εταιρεία Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ η ΕΤΑΚΕΙ (Εταιρεία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κλωστοϋφαντουργίας, Ένδυσης και Ινών) η Ελληνική Υφαντουργία και η εταιρεία παραγωγής ένδυσης και μέσων ατομικής προστασίας Κώστας Σιαμίδης Α.Ε. Το έργο, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό περί τα 800.000 ευρώ.


ΠΗΓΗ: "Αυτές οι τεχνολογίες να βγουν στην αγορά γρήγορα, πριν κάποια ξένη εταιρεία διεκδικήσει την πρωτιά, για μια πατέντα 100% αναπτυγμένη στο Αριστοτέλειο"
http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/03/100_18.html#ixzz1pUYYBhmX



Τι ισχύει για τα δάνεια


Απαντήσεις Γιώργου Αυτιά.
Στην εκπομπή  Καλημέρα του Γιώργου Αυτιά 17-3-2012, έγινε συζήτηση σχετικά με τις προβλέψεις του νόμου για τα δάνεια. Οι ερωτήσεις – απαντήσεις δίνονται στις παρακάτω κάρτες του κ. Αυτιά,
Διαβάστε της 













Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

700 τυφλούς είχε η Ζάκυνθος


Στην εκπομπή  Καλημέρα του Γιώργου Αυτιά 17-3-2012, ο Δήμαρχος Ζακύνθου αναφέρθηκε στη διαφθορά της πόλης σε διάφορους  τομείς.
Σημειωτέο είναι, ότι η Ζάκυνθος είχε 700 τυφλούς. Κλήθηκαν να περάσουν από επιτροπή επανεξέτασης και παρουσιάστηκαν στην επιτροπή από τους 700 μόνο οι 100.
Από την επανεξέταση προέκυψε, ότι τυφλοί ήταν μόνο οι 65 ! 
Μεταξύ των  “μαϊμού” τυφλών βρέθηκε και ένας παπάς !!!
Οι “μαϊμού” τυφλοί γιαούρτωσαν το Δήμαρχο.

Προχθές σε κάποια άλλη εκπομπή ελέχθη, ότι σε περιοχή της Ελλάδας το 17% των κατοίκων είχαν κριθεί διανοητικά ανάπηροι.  Φανταστείτε! σ αυτή την περιοχή αν συναντούσες 12 ανθρώπους,  οι δυο εξ αυτών ήταν ηλίθιοι !!!
Δεν αναφέρθηκε ποια ήταν η περιοχή. Αξίζει όμως να μάθουμε ποια είναι η «χώρα» των ηλιθίων !
17 Μάρτη 2012. Κώστας Α. Παππάς  

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Επανεκκίνηση των έργων στην Ιόνια οδό


Ιόνια οδός.  16 Μαρτίου 2012. 
………    Ο κ. Παπαλέξης, αναφερόμενος στο «σημαντικό» όπως το χαρακτήρισε έργο για την ανάπτυξη της Ηπείρου, την Ιόνια οδό, είπε: «Έχω από πρώτο χέρι ενημέρωση για το έργο αυτό, διότι όπως όλοι γνωρίζουν η Ιόνια οδός περνάει μέσα από το Δήμο Αρταίων και η κατασκευάστρια εταιρεία έχει θέματα ανοιχτά με το Δήμο Αρταίων. Από την Εταιρεία κατασκευής μου είπαν λοιπόν, ότι το Μάρτιο μήνα θα αρχίσει να έρχεται να εγκατασταθεί στην περιοχή και από τον προσεχή Ιούνιο θα αρχίσει να κατασκευάζει και πάλι το έργο. Μιλάμε για το δρόμο από το Κομπότι και προς την Αμφιλοχία και από την Καμπή προς τα Ιωάννινα, που έχει σταματήσει.

Πρόκειται για την εταιρεία ΤΕΡΝΑ που κατασκευάζει το έργο, απ όπου έχω την πληροφόρηση ότι θα αρχίσει πάλι εργασίες και νομίζω ότι αυτό είναι γνωστό, διότι αναμένεται μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων να αναλάβει τις οικονομικές δεσμεύεις και θα ξεκινήσουν πάλι να κατασκευάζονται όχι μόνο αυτό το έργο το οποίο μας ενδιαφέρει αλλά και πολλά άλλα έργα σε όλη την Ελλάδα.

Ολυμπία οδός. Ωστόσο οι κοινοπραξίες δεν συμμερίζονται απολύτως αυτή την αισιοδοξία.  Αν και παραδέχονται ότι εσχάτως υπάρχει μια κινητικότητα στο θέμα αυτό, ότι γίνονται επαφές και συζητήσεις μεταξύ των συμβούλων του κράτους και των κατασκευαστών, και ότι υπάρχει η προσδοκία πως μέχρι τα τέλη Μαρτίου μπορεί να προκύψει κάποια συμφωνία σε κάμποσα σημεία τριβής, εντούτοις ανησυχούν ότι πριν από τον Σεπτέμβριο δεν θα έχουμε κομβικές ανατροπές και εξελίξεις, που θα οδηγήσουν σε μαζική επανεκκίνηση των εργασιών.

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΕΟΠΥΥ


15-3-2011. Απαντήσεις στα καυτά προβλήματα των ασφαλισμένων έδωσε ο Γερ. ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ,  Διοικητής του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.  σήμερα στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη.




  









Ο Γιώργος Παπαδάκης απευθυνόμενος στο κ. Βουδούρη επισήμανε ότι έχει πληθώρα καταγγελιών πως οι γιατροί από τις 10 εκάστου μήνα προφασίζονται πως έχουν συμπληρώσει τις 200 μηνιαίες επισκέψεις και επομένως ο ασφαλισμένος στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αναγκάζεται να πληρώσει στο συμβεβλημένο γιατρό επίσκεψη 40 και 50 ευρώ για να εξεταστεί αυθημερόν. Ανέφερε επίσης ότι κάποιοι ασθενείς  έχουν κλείσει ραντεβού να εξεταστούν τον Απρίλιο ή και το Μάιο. Η κατάσταση είναι οδυνηρή κατέληξε ο κ. Παπαδάκης.

Ο κ. Βουδούρης είπε πως γνωρίζει το πρόβλημα, το οποίο είναι τεχνητό. Πολλοί γιατροί ισχυρίζονται ότι έχουν συμπληρώσει τις 200 επισκέψεις, χωρίς αυτό να είναι αλήθεια, προκειμένου να εισπράξουν επίσκεψη από το συμβεβλημένο ασθενή.
Έχουμε λάβει μέτρα προς αποφυγή αυτής της παγίδας πρόσθεσε. Με το ηλεκτρονικό σύστημα οι υπηρεσίες του οργανισμού μας,  μπορούν να βλέπουν πόσες επισκέψεις έχει κάνει μέχρι τώρα ο κάθε γιατρός. Μέχρι της 10 του μήνα, μόνο το 1% των γιατρών συμπλήρωσαν τις 200 επισκέψεις.
Όποιος ασφαλισμένος έχει τέτοιες υποψίες, μπορεί να τις καταγγέλλει σε μας. Θα αποπέμψουμε από το σύστημα όσους γιατρούς χρησιμοποιούν τέτοιους μεθόδους.

Σχόλιο:  α) Ο κ. Βουδούρης δεν έδωσε  κανένα τηλέφωνο καταγγελιών.  β) Ο κ. Βουδούρης κανένα δεν μπορεί να ελέγξει και ακόμα περισσότερο κανένα δε μπορεί να αποπέμψει, διότι ο καταγγελλόμενος γιατρός θα ισχυριστεί ότι μέχρι τη μέρα εκείνη,  είχε εξετάσει μόνο 80 ασθενείς, αλλά μέχρι το τέλος του μήνα είχα κλείσει και 120 ραντεβού !!!  Πιάσ τ  αυγό και κούρευτο θα έλεγα !  

Ο κ. Βουδούρης συνέχισε:
Από την 1η Απριλίου θα κάνουμε κάποιες αλλαγές βελτίωσης στο σύστημα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Επίσης θα εντάξουμε άλλες πέντε χιλιάδες γιατρών στο σύστημα.  Στο πρόγραμμά μας είναι οι συμβεβλημένοι γιατροί, από πέντε χιλιάδες τριακόσιοι να φτάσουν τις δεκαπέντε χιλιάδες.

Ελπίζω κ. Βουδούρη αυτά να μην είναι προεκλογικές «φιέστες».
Έχει ακουστεί επίσης ότι το Τ.ΑΥ.Τ.Ε.Κ.Ω και τα ελάχιστα άλλα ανεξάρτητα ταμεία που απέμειναν,  θα ενταχθούν και αυτά στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.  Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.

Για να βρείτε τους συμβεβλημένους  γιατρούς της περιοχής σας, κάντε κλικ εδώ  

Κώστας Α. Παππάς 15 Μαρτίου 2012.  


Διαβάστε περισσότερα για τον ΕΟΠΥΥ με κλικ στην πιο κάτω εικόνα