Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Θέρμανση διαμερισμάτων, έξυπνοι θερμοστάτες


    Τελευταία κάποιοι λένε πως κυκλοφόρησαν οι “οικονομικοί- έξυπνοι” θερμοστάτες διαμερισμάτων.  Οι "χρονοθερμοστάτες" αυτοί πράγματι είναι  έξυπνοι (γράφουν λιγότερες ώρες θέρμανσης)  επομένως είναι οικονομικοί μόνο για τα αφεντικά τους.  Τουτέστιν επιβαρύνουν όλα τ άλλα διαμερίσματα της πολυκατοικίας με μεγαλύτερη δαπάνη. 
Οι "χρονοθερμοστάτες" είναι ψηφιακοί θερμοστάτες, εμφανισιακά είναι όμοιοι με τους κανονικούς ψηφιακούς θερμοστάτες που κυκλοφορούν νόμιμα στην Ελληνική αγορά. Τους χρονοθερμοστάτες ίσως  να μην τους βρείτε στην Ελλάδα, ίσως χρειαστεί να σας τους παραγγείλετε στο εξωτερικό. 

Μη ξεγελιέστε, ο "έξυπνος χρονοθερμοστάτης"  δεν κάνει οικονομία στο πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο της πολυκατοικίας σας.  Κάνει οικονομία μόνο στην τσέπη του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος που τον εγκατέστησε και χρησιμοποιεί, σε βάρος βέβαια των υπολοίπων συγκατοίκων.
Οικονομία στην καύση πετρελαίου – φυσικού αερίου κάνει μόνο ο καυστήρας, όταν  είναι καλά συντηρημένος και ρυθμισμένος.

Αριστερά αναλογικός θερμοστάτης και δεξιά ψηφιακός θερμοστάτης 

Πριν την αυτόνομη θέρμανση δεν μπορούσε να γίνει καμία κομπίνα.  Όλοι θερμαίνονταν ίδιες ώρες και η πληρωμή γινόταν με μοναδικό κριτήριο τα τ.μ. που κατείχε ο κάθε ιδιοκτήτης - ενοικιαστής.  
Όλοι γνωρίζουμε ότι η τεχνολογία είναι καλή και χρήσιμη, αλλά εγκυμονεί πολλούς κινδύνους, επειδή παντού ελλοχεύουν πανέξυπνοι εκμεταλλευτές των αθώων χρηστών.
 Έτσι και στην αυτόνομη θέρμανση αν δεν προσέχεις μπορεί να πληρώνεις πολύ περισσότερα χρήματα από εκείνα που πρέπει.

Οι προδιαγραφές αυτόνομης θέρμανσης είναι πολύ αυστηρές, διότι ένα λαθάκι ή μια εσκεμμένη ενέργεια μπορεί να δημιουργήσει στην πολυκατοικία πολύ μεγάλες ανισοκατανομές-αδικίες.   
Α.  Τα θερμαντικά σώματα καλοριφέρ  πρέπει να είναι ίδιας μάρκας ίδιο μοντέλο σ όλα τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας.  Αν διαλέξατε ένα καλαίσθητο μοντελάκι, μπορεί να αδικείστε στη θέρμανση.  Η θερμαντική  ικανότητα των σωμάτων πρέπει να είναι ανάλογη των τ.μ. εκάστου διαμερίσματος.
Β. Οι θερμοστάτες οπωσδήποτε πρέπει να είναι ίδια μάρκα ίδιο μοντέλο σ όλα τα διαμερίσματα. Αν αργότερα λόγω βλάβης κάποιος αντικατασταθεί αν δε βρεθεί το ίδιο μοντέλο πρέπει να είναι θερμοστάτης ίδιου τύπου.
Γ. Οι θερμοστάτες πρέπει να ισαπέχουν από σώματα ίσης θερμαντικής ικανότητας. Οποιαδήποτε παρέκκλιση προκαλεί ανισοκατανομή.
Δ.  Σημαντικό επίσης ρόλο παίζει πότε ο διαχειριστής καταγράφει τις ενδείξεις των ωρομετρητών.  Στο αέριο ο διαχειριστής πρέπει να καταγράφει τις ενδείξεις τις ίδιες ημέρες  που κάνει τις καταμετρήσεις η εταιρία αερίου. 

Ε. Θεωρητικά τα διαμερίσματα ίδιας πολυκατοικίας, που έχουν ίδια θερμοκρασία στο μήνα πρέπει να έχουν ίδιες ώρες.  Πρακτικά επειδή ο καθένας αερίζει περισσότερο ή λιγότερο το διαμέρισμά του η απόκλιση των ωρών του μήνα πρέπει να είναι μικρότερη του 20%.  Αν η διαφορά είναι μεγαλύτερη δεν θα ήταν άσκοπο να το "ψάξετε και λίγο".
Berlus Cony Italiano Protomastoras.gr  


 Σχόλιο


2 σχόλια:

  1. Τα ψηφιακά συστήματα είναι συστήματα ακριβείας και πολύ χρήσιμα για την καταγραφή λεπτομερών στοιχείων. Είναι όμως και πολύ επικίνδυνα. Μη ξεχνάτε ότι στην Τηλεόραση πολλές φορές ακούσαμε ότι οι βενζινάδες μας κλέβουν μ αυτά. Πατώντας ένα πλήκτρο με τηλεκοντρόλ η αντλία στο βενζινάδικο χρεώνει 30 ευρώ και βάζει βενζίνη 20 ευρώ. Ο βενζινάς ξαναπατά ένα πλήκτρο στο τηλεκοντρόλ και η αντλία μετράει σωστά !!! αποφεύγοντας τους ελέγχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Βerlus Cony Italiano προτείνει,
    Καλέστε τον καυστηρατζής σας ν αλλάξει τις συνδεσμολογία σ όλες τις ηλεκτροβάνες. Να συνδέσει τα καλώδια έτσι ώστε μόλις ανοίγουν οι ηλεκτροβάνες ταυτόχρονα ν αρχίζουν να γράφουν και οι αντίστοιχοι μετρητές. Το πρόβλημα θα λυθεί αυτόματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος