Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: Η άποψη ενός μη Ειδικού


      Πριν το 1980 οι γιατροί,  για όλες τις ιώσεις – γρύπες  συνιστούσαν: «μένετε σπίτι  και πίνετε ζεστά υγρά και τσάγια. Αν παρουσιάσετε πυρετό πίνετε ένα αντιπυρετικό χάπι κάθε 8 ώρες».

Οι γέροντες της Νέας Φιγαλείας Ηλείας,  για όλες τις ιώσεις – γρύπες,   συνιστούσαν: «πιές μεσημέρι βράδυ από ένα βραστό ποτήρι κρασί και κατά διαστήματα βραστό φασκόμηλο,  σε τρεις - τέσσερες μέρες θα γίνεις καλά».

Τον Απρίλιο 1975,  όταν απολύθηκα από το στρατό διορίστηκα στη Νέα Φιγαλεία Πύργου  Ηλείας. Σα νέος  στα εκεί καφενεία, τις ελεύθερες ώρες τις περνούσα συζητώντας με ηλικιωμένους 50  +   και γέροντες του χωριού. Με ενδιέφεραν πολύ οι εμπειρίες τους για το κάθε τι.

Όσον αφορά τις ιώσεις, μέχρι τότε εγώ ήξερα ότι με τη γρίπη δεν τρώμε καρύδια και δεν πίνουμε κρασί, διότι  αυτά την «αναδριμώνουν».

Η εμπειρία εκατοντάδων ετών,  των εκεί γερόντων μου συνέστησαν ότι τα μοναδικά γιατρικά κατά της γρίπης,  είναι το βραστό κρασί και τα ροφήματα με φασκόμηλο, που αφθονούσε στην περιοχή.  Όταν εμφάνιζαν συμπτώματα γρίπης,  μεσημέρι -  βράδυ,  μετά το φαγητό αντί να πιούν  ένα παγωμένο ποτήρι κρασί,  έπιναν ένα ποτήρι βραστό κρασί. 
Μετατέθηκα σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, αλλά τη συμβουλή των γερόντων της Φιγαλείας την κράτησα με μια μικρή παραλλαγή. Με τα πρώτα σημάδια της ίωσης – γρίπης,  ρίχνω σε μια Φλιτζάνα  (της διπλανής εικόνας)  δυο ποτηράκια τσίπουρο και λίγο νεράκι. Τοποθετώ τη φλιτζάνα πάνω σε ένα θερμαντικό σώμα και πριν αρχίσει να βράζει,  αρχίζω σιγά - σιγά να πίνω. Δεν το αφήνω να κρυώσει, αν κρυώσει,  το ξαναζεσταίνω.  Όσο πιο ζεστό, τόσο χρησιμότερο είναι, διότι οι ατμοί του τσίπουρου (οινόπνευμα απόσταξης)  εισπνέονται και κάνουν καλό σ όλο το αναπνευστικό μας σύστημα. 
Έτσι λοιπόν δόξα  τω Θεώ, μέχρι σήμερα δεν ασθένησα ποτέ σοβαρά από Ίωση – γρίπη.  Από το 1975 μέχρι σήμερα ποτέ δεν χρειάστηκα νοσοκομείο και ποτέ δεν έμεινα στο κρεβάτι από ίωση- γρίπη, πάντα την ξεπερνούσα με ήπια συμπτώματα. Ίσως είναι τυχαίο, ίσως και όχι.


Έτσι, ως μη ειδικός θα συνιστούσα στους ηλικιωμένους:  το τσιπουράκι  ή το κρασάκι που θα πίνατε  στο καφενείο, μπορείτε να το  πίνετε    ζεστό – ζεστό στο σπίτι σας.  Χαλάει η γεύση του, αλλά είναι θεραπευτικό. Η εμπειρία των αιώνων  λέει ότι κακό δεν κάνει,  καλό μπορεί να κάνει.

Επίσης,  ως μη ειδικός συνιστώ:  Να μην πιείτε ούτε τσίπουρο ούτε κρασί, ούτε ζεστό ούτε κρύο, εφόσον σας το απαγόρευσε ο γιατρός σας  ή παίρνετε αντιβίωση ή  παίρνετε άλλα φάρματα που απαγορεύεται με αυτά να πίνετε αλκοολούχα ποτά.
Στη Φιγαλεία δεν έπιναν φάρμακα,  έπιναν ΜΟΝΟ  βραστό κρασί και βραστό Φασκόμηλο. 

Οι ειδικοί σήμερα λένε ότι,  τις 5 πρώτες ημέρες η ασθένεια από  Κορονοϊό, παρουσιάζει ήπια  συμπτώματα, συνήθως ο ιός την μεγάλη επίθεση κατά του οργανισμού μας την κάνει από την 5η ως την 7η ημέρα.


Θα προχωρήσω και ένα βήμα παραπέρα.  Οι ειδικοί  επισημαίνουν να αποστειρώνουμε τα χέρια μας με οινόπνευμα. Ο Κορονοϊός σκοτώνεται αμέσως. Οι ατμοί του βραστού τσίπουρου που εισπνέουμε, έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε οινόπνευμα. Μήπως οι ατμοί αυτοί,  σκοτώσουν και τους ιούς Κορονοϊού του αναπνευστικού μας συστήματος;  Μήπως οι ατμοί του τσίπουρου απολυμαίνουν τον οισοφάγο, το  φάρυγγα, το λάρυγγα, τους βρόγχους και τα πνευμόνια μας!!!

Μήπως με αυτόν τον απλό τρόπο, βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να δώσει το καίριο κτύπημα στον θανατηφόρο ιό ;;;  
Μήπως οι ειδικοί πρέπει να το ερευνήσουν ;;;

Μήπως είμαστε τυχεροί και  σκοτώσουμε τον  Κορονοϊό μέσα στο πρώτο 5ημερο, πριν προλάβει να οχυρωθεί και να μας επιτεθεί σθεναρά;;; 
25 Μαρτίου 2020. ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ  ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ.   Κώστας Α. Παππάς.








2 σχόλια:

  1. Ο τροχός και τα ροδάκια ανακαλύφτηκαν πριν χιλιάδες χρόνια. Η βαλίτσα πριν εκατοντάδες χρόνια. Η βαλίτσα με ροδάκια ανακαλύφτηκε πριν λίγα χρόνια, όχι από ειδικό, από απλό άνθρωπο που δεν ήταν μηχανολόγος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν υποστηρίξουμε ότι το κρασί ή το τσίπουρο είναι το φάρμακο κατά του θανατηφόρου ιού. Αλλά αναμφίβολα, κατά την εισπνοή ο ατμός που περιέχει οινόπνευμα σκοτώνει ένα ποσοστό ιών που έρχεται απ ευθείας σε επαφή. Επομένως σκοτώνει μέρος των ιών σ όλο το αναπνευστικό σύστημα σε όλα τα σημεία όπου φτάνει ο αέρας που εισπνέουμε, ακόμη και στις κυψελίδες των πνευμόνων. Η μικρή μείωση του φορτίου των θανατηφόρων ιών στον οργανισμό μας, ίσως δώσει τη δυνατότητα στην άμυνα του οργανισμού μας να προκαλέσει ένα καίριο πλήγμα στον εχθρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος