Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

ύτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Κυριακή, 28 Ιανουαρίου 2018

ΕΣΥ θα έχεις μουσουλμάνο πρωθυπουργό, θα σου δίνει σύνταξη 2 ευρώ την ημέρα, 60 ευρώ το μήνα.

Είναι αλήθεια ότι  στη Δημόσια Διοίκηση υπάρχουν και υπάλληλοι άξιοι, εργατικοί, έντιμοι, πρόθυμοι, εξυπηρετικοί.
Δυστυχώς αυτοί μένουν πάντα υπάλληλοι, άλλοι ανεβαίνουν τα σκαλοπάτια της εξουσίας και Διοικούν τη Δημόσια Διοίκηση.

Στην προηγούμενη ανάρτηση Τα παράξενα Παιχνίδια της εφορίας  στο τέλος έγραψα Αν σας πω τι κλεψιά Πανελληνίων διαστάσεων διαπίστωσα στις αντικειμενικές αξίες του ΕΜΦΙΑ  θα φρίξετε!!!
 Παρακάτω θα αναφέρω ένα από τα γεγονότα που μας κάνουν έξω φρενών.
Η γυναίκα μου κληρονόμησε ένα αγροτεμάχιο 2.307,69 τμ. σ ένα ορεινό χωριό των Χανίων Κρήτης. Το ακίνητο είναι εντός σχεδίου οικισμού και η εφορία το χαρακτηρίζει οικόπεδο.  Στις 29.12.2017 το καταχώρησε στο Ε9 και στις 10.1.2018 έλαβε ειδοποίηση ότι το οικόπεδο έχει αξία 118.441, 65   και πρέπει να πληρώσει για το 2017 ΕΝΦΙΑ  343,85  !!!

       Πριν μερικές ημέρες  πήγα στο Υπουργείο Οικονομικών  και ενημέρωσα  αρμόδιο υπάλληλο  ότι  το οικόπεδο δεν έχει αντικειμενική αξία 118.441,65 ευρώ, αλλά 52.065 ευρώ. Τόσο το εκτιμά η εφορία στα ΧΑΝΙΑ. Η διαφορά προκύπτει επειδή με το νέο κανονισμό δόμησης για τον οικισμό ΚΕΦΑΛΑ, 303 κατοίκων,  ΔΕΝ ισχύει ο συντελεστής  Σ.Ο. τελ.=0,91 αλλά ο Σ.Ο. = 0,40.  Χωρίς να μου αρνηθεί  ότι για τον υπολογισμό ΕΝΦΙΑ δεν ισχύουν οι αντικειμενικές αξίες μου ζήτησε  αποδεικτικά στοιχεία, προκείμενου στην πλατφόρμα του προγράμματος να γραφεί ο σωστός συντελεστής Σ.Ο. = 0,40.  Την επόμενη ημέρα  προσκόμισα το έγγραφο, από άλλο κτίριο του Υπουργείου Οικονομικών,   που έλεγε ξεκάθαρα ότι για χωριά κάτω των 2.000 κατοίκων δεν λαμβάνεται υπ όψη ο Σ.Ο. τελ. Αλλά ο Σ.Ο. που αναφέρεται στους ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΙΜΩΝ  οικοπέδων. Αφού ο υπάλληλος είδε ότι στα στοιχεία που  έφερα  δεν χωρούσε καμία αμφισβήτηση, έφυγε για λίγο από το γραφείο του και γύρισε συνοδεία ενός μουσάτου (μάλλον προϊσταμένου).
Ο μουσάτος μου λέει «πάρτε τα χαρτιά σας κύριε». Εδώ σε μας δεν ισχύουν οι αντικειμενικές αξίες, ΕΜΕΙΣ για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ χρησιμοποιούμε τις αξίες ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ!!!  Ερωτώ με τι κριτήρια ένα οικόπεδο σ ένα ορεινό χωριό έχει 3πλάσια ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗ ΑΞΙΑ από εκείνη της αντικειμενικής;;; Γ αυτό δεν θα σας δώσουμε εξηγήσεις κύριε, απάντησε.  
Τότε πήρα κι εγώ ανάποδες και απαντώ:

ΕΣΥ και κάποιοι άλλοι σαν ΕΣΕΝΑ καταστρέψατε την ΕΛΛΑΔΑ. Με τη δική σας νοοτροπία τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας θα φύγουν στο εξωτερικό.  Σε 30 χρόνια εγώ δε θα ζω, αλλά  οι μουσουλμάνοι θα έχουν καταπατήσει όλες τις περιουσίες μας.   ΕΣΥ θα είσαι γέρος, θα έχεις μουσουλμάνο πρωθυπουργό,  θα σου δίνει σύνταξη 2 ευρώ την ημέρα, 60 ευρώ το μήνα. Είσαι άξιος της τύχης σου. 
 Για να ζήσεις θα ζητιανεύεις τη μια μέρα εδώ απέξω στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ και την άλλη στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ.   

(Γι αυτό επαναλαμβάνω, επειδή τα περισσότερα χωράφια στα χωριά μας θα χαρακτηριστούν οικόπεδα, κάτι πρέπει να γίνει από τώρα. Την προηγούμενη ανάρτηση σε 3 μέρες την διάβασαν 250 και πλέον αναγνώστες, αλλά  κανείς από εκείνους που θα μπορούσε να δώσει λύσεις, εννοώ βουλευτές κλπ) .  

Πάντως το μάτς δεν τελείωσε. Έχω έτοιμο έγγραφο προς τον Υπουργείο  Οικονομικών, να απαντήσει υπεύθυνα,  για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ ισχύουν ή δεν ισχύουν οι αντικειμενικές αξίες.;;;   
Αν ισχύουν οι αξίες του μουσάτου να πάω να του ζητήσω συγγνώμη. 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ  2018  Κώστας Α. Παππάς   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος