Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

ύτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016

Το πάθημα ενός προέδρου

Όταν γεράσει ο άνθρωπος ξαναγίνεται παιδάκι, έτσι λένε.  Οι σωματικές δυνάμεις εξασθενούν, οι αισθήσεις όρασης & ακοής υπολειτουργούν, ακόμη και το μυαλό λιγοστεύει και  ο "πάλε πανίσχυρος άνδρας" γίνεται “ περίγελος των σκύλων”.   

Πριν 30 περίπου χρόνια ένας γέρος, πρώην πρόεδρος Αρείου Πάγου παρακαλώ, πήγε στο ταχυδρομείο Ψυχικού να εξοφλήσει το λογαριασμό της ΔΕΗ.
Στάθηκε λοιπόν σε μια «ουρά»  και περίμενε υπομονετικά με το λογαριασμό στο χέρι  να εξυπηρετηθεί απ την υπάλληλο της θυρίδας συναλλαγής.  
Σε λίγο,  πλησιάζει κάποιος και του λέει :
Εσείς κύριε πρόεδρε να στέκεστε στη σειρά για να εξυπηρετηθείτε, ντροπή μας!  Καθίστε εκεί δα στην καρέκλα και δώστε μου το λογαριασμό και τα χρήματα για να σας εξυπηρετήσω εγώ.
Ο πρόεδρος,  που δεν έβλεπε και καλά, νόμισε τον ευγενικό  κύριο για τον ταχυδρόμο της περιοχής του και χωρίς δισταγμό, του  έδωσε το λογαριασμό με το αντίστοιχο χρηματικό ποσό.
Καθίστε σ αυτή την καρέκλα κ. πρόεδρε μέχρι να σας φέρω την εξοφλημένη απόδειξη,  συνέχισε ο πρόθυμος κύριος!      


Περίμενε 5 λεπτά, περίμενε 10 λεπτά ο πρόεδρος και ο ευγενικός κύριος δεν ξαναγύρισε να του επιστρέψει την απόδειξη.  Μετά από μισή ώρα ο πρόεδρος ανησύχησε,  πλησίασε το γκισέ και ζήτησε από ένα υπάλληλο να του φωνάξει τον ταχυδρόμο της περιοχής του.  Ο υπάλληλος του απάντησε ότι κανένας ταχυδρόμος δεν είναι στην αίθουσα, έφυγαν όλοι για διανομή πριν  δυο - δυόμησι  ώρες.  Τον πρόεδρο «τον έζωσαν τα φίδια» και ζήτησε τον προϊστάμενο συναλλαγής, ο συνάδελφος τον παρέπεμψε σ μένα.

Αφού ο πρόεδρος μου εκμυστηρεύτηκε το πάθημά του,  άρχισα την αναζήτηση. Κανείς εκ των υπαλλήλων δεν είδε τίποτα, δεν άκουσε τίποτα, δεν γνώριζε τίποτα. Πήρα απ τις θυρίδες συναλλαγής όλους τους εξοφλημένους λογαριασμούς, τους έψαξα ένα-ένα, αλλά ο λογαριασμός του προέδρου δεν υπήρχε πουθενά, έτσι αποκλείσαμε και την πιθανότητα κάποιος πράγματι ευγενικός κύριος να εξόφλησε το λογαριασμό του προέδρου, παραλείποντας να του δώσει την απόδειξη.   

Ο πρόεδρος τηλεφώνησε στη γυναίκα του και σε λίγο εμφανίστηκε μια κυρία πολύ νεότερή του, την οποία και ενημέρωσα για το θλιβερό συμβάν.
Μετά την ενημέρωση ο πρόεδρος άκουσε απ τη σύζυγο τα «μπινελίκια»  του. 
Βλάκα τον ανέβαζε ηλίθιο τον κατέβαζε! Για δυο - τρία λεπτά.   Τσιμουδιά ο πρόεδρος.
Άντε τώρα άχρηστε – ανίκανε πάμε στο σπίτι, αρκετά ξεκουράστηκες στην καρέκλα, κατέληξε.
 
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Πως καταντάει στα γεράματα ο άνθρωπος !  
Ακόμα και τον πανίσχυρος Α……    Π .....    στα τέλη της ζωής του η Μ.... τον "έβαλε στο βρακί" της,  κατά τη λαϊκή ρήση.
    
Κώστας Α. Παππάς  
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος