Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Πολύ σοβαρά προβλήματα από καιρικά φαινόμενα στην Άρτα



Από νωρίς σήμερα το πρωί οι κάτοικοι του κάμπου, άρχισαν να ανησυχούν από την άνοδο της στάθμης στο Υδροηλεκτρικό Φράγμα Πουρναριού της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για προληπτικούς λόγους,  η Αστυνομία  ζήτησε την εκκένωση στα χωριά Γλυκόριζο, Κεραμάτες, Ακροποταμιά, Παχυκάλαμος, Νεοχώρι,  Κομμένο, κ.α. 

δεξιά άκρη του φράγματος


1-2-2015 στις 5 το πρωί, παρόλα που δούλευαν όλες οι τουρμπίνες του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος η στάθμη της λίμνης ανέβαινε 25 εκατοστά την ώρα.   Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, στην δεξιά πλευρά  του φράγματος, υπάρχει μια τεράστια υδραυλική πόρτα (εκχειλιστής ασφαλείας του φράγματος).  O αρμόδιος φορέας (ΔΕΗ) για την αποφυγή υπερχείλισης,   άνοιξε τον εκχειλιστή.  
Σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης 2.500 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο αφέθηκαν ελεύθερα από την υδραυλική εγκατάσταση υπερχείλισης.  Οι κοίτες του Αράχθου υπερχείλισαν, με αποτέλεσμα  να κινδυνέψουν απ την πλημμύρα όλα τα χωριά του κάμπου που είναι δίπλα στις κοίτες  του Αράχθου.  Αργότερα ο αρμόδιος φορέας μείωσε την απελευθέρωση υδάτων στα 1.800 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο και ο κίνδυνος υπερχείλισης  του ποταμού περιορίστηκε.  Ίσως για πρώτη φορά ανοίχτηκε ο εκχειλιστής  του φράγματος και γι αυτό δεν υπήρχε  η τεχνογνωσία πόσα κ. μ. / sec αντέχουν οι κοίτες του Αράχθου.   
Στα προαναφερθέντα χωριά του κάμπου συνέβαιναν παρόμοια πλημμυρικά φαινόμενα και πριν την κατασκευή του φράγματος (1980).

Ο πρώτος εργολάβος εγκαταστάθηκε στο έργο στις 21 Ιουνίου 1976. Κατά την περίοδο κατασκευής του φράγματος 1976-1980, ο ποταμός είχε εκτραπεί με την σήραγγα εκτροπής, πού είχε κατασκευαστεί στο δεξιό έρεισμα.
Φωτογραφία απ την αριστερή άκρη του φράγματος

Γιοφύρι Άρτας  1 ΦΕΒ. 2015





Σύμφωνα με πληροφορίες του blog  «ΑΕΤΟΣ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ»: 
Από εχτές αργά την νύχτα από της ισχυρές βροχόπτωσης και καταιγίδες με αποτέλεσμα την αύξηση τον υδάτων, ο ποταμός Αχελώος να έχει ξεχειλίσει και να περνάει πάνω από την Γέφυρα Κοράκου και να έχει διακοπή η κυκλοφορία Άρτα - Καρδιτσα., μέσω αυτής της γέφυρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος