Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΟΛΛΩΝ 11. Προσεδάφιση στη Σελήνη

Πριν από χρόνια, η δημόσια τηλεόραση φιλοξένησε ένα ντοκιμαντέρ ισπανικής παραγωγής σχετικά με τις αλήθειες και τα ψέματα που ειπώθηκαν ή γράφτηκαν για την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη.


Η ωριαία παραγωγή (που έκτοτε… χάθηκε από τα αρχεία της ΕΡΤ!) παρουσιάζει βίντεο και ηχητικά που δεν έχουν ξαναδεί το φως της δημοσιότητας.


προσεδάφιση Ιούλιος 1969

Πηγή

ΣΧΟΛΙΟ:   Τον Ιούλιο 1969 ήμουν 16 ετών.  Απ ότι θυμάμαι το κρατικό ραδιόφωνο είχε εξαγγείλει ότι θα έχει απ ευθείας σύνδεση με τη ΝΑΣΑ για την περιγραφή της προσεδάφισης.  Πράγματι, στις 20 Ιουλίου πριν της  11 το βράδυ μεταδόθηκε το ιστορικό γεγονός.  Από τη βάση του Χιούστον ανακοινώθηκε ότι κάθοδος της σεληνακάτου Αετός διήρκησε 12 λεπτά και προσσεληνώθηκε με επιτυχία.  Οι αστροναύτες θα προετοιμαστούν για την έξοδο από το σκάφος και μετά από λίγες ώρες θα κατέβουν στο έδαφος της σελήνης.  Το κρατικό ραδιόφωνο μετά από 6 ώρες περιέγραψε και την κατάβαση των αστροναυτών στο έδαφος, αλλά εγώ κοιμήθηκε δεν παρακολούθησα την περιγραφή.   

Τον Οκτώβριο η Δημόσια τηλεόραση,  που τότε άρχισε να λειτουργεί πειραματικά,  ανακοίνωσε ότι θα  μεταδώσει το κοσμοϊστορικό γεγονός της προσσελήνωσης.  Τότε,  τα  καταστήματα δεν είχαν (δεν πωλούσαν)  τηλεοράσεις.  Μόνο ένα κατάστημα στην ΑΡΤΑ,  του «Στρατή» αν θυμάμαι καλά,  θα έδειχνε το θέαμα. Ήταν απόγευμα και πλήθος περιέργων μαζευτήκαμε εκεί στην οδό Σκουφά ν απολαύσουμε το θέαμα.  
Πράγματι, η Δημόσια τηλεόραση έδειξε ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας ολίγων λεπτών.  Εμφάνισε το Αετός ν πλησιάζει το έδαφος της σελήνης  και σιγά – σιγά να ακουμπά σταθερά σ αυτό. Στη συνέχεια έδειξε τον αστροναύτη Αρμστρονγκ  να κατεβαίνει τη σκάλα και να πατά στο έδαφος, με την εξής περιγραφή «ένα μικρό βήμα για ένα άνθρωπο, ένα γιγάντιο άλμα για την ανθρωπότητα».  Αφού κατέβηκε και ο δεύτερος αστροναύτης Όλντριν,  στερέωσαν  την Αμερικάνικη σημαία στ έδαφος της σελήνης.  Στο βίντεο ακολούθησε περιγραφή επισημαίνοντας  ότι οι δυο αστροναύτες έμεινα στο έδαφος της σελήνης 2,5 ώρες και περισυνέλεξαν δείγματα πετρωμάτων, σκόνης και βράχων  για επιστημονικά πειράματα.

Οπωσδήποτε η ΝΑΣΑ βιντεοσκόπησε επί 2,5 ώρες την γύρω περιοχή, αλλά στη δημοσιότητα δεν έδωσε ούτε φωτογραφίες, ούτε βίντεο !
Προφανώς ήθελε να κρύψει λίγα ή πολλά μυστικά.

Κώστας Α. Παππάς.   ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος