Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

ύτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

Εκλογές 2012. Έξι αλήθειες και τρεις εκτιμήσεις


Αλήθεια 1η  
Σύμφωνα με το νόμο Παυλόπουλου, το εκλογικό σύστημα που θα ισχύσει στις προσεχείς εκλογές (6-5-2012)  τις 50 έδρες δίνει  bonus  στο πρώτο κόμμα. Οι υπόλοιπες 250 έδρες κατανέμονται με απλή αναλογική στα κόμματα που θα έχουν ποσοστό από 3% και πάνω.

Επομένως, αν μπουν 10 κόμματα στη βουλή το άθροισμα των ποσοστών τους θα αγγίξει το 92,5%.   Συνεπώς το εκλογικό μέτρο θα είναι 250:92,5=2,70.
Αν μπουν 9 κόμματα στη βουλή το άθροισμα των ποσοστών τους  θα είναι περί το 90%.  Συνεπώς το εκλογικό μέτρο θα είναι 250:90=2,77.    
Εκτιμώ ότι στη βουλή θα μπουν 8 κόμματα και συνεπώς το εκλογικό μέτρο θα είναι κοντά στο 2,8  (250:88= 2,84).  

Αλήθεια 2η  
Άρα όσοι θέλετε συγκυβέρνηση Ν. Δ. και ΠΑΣΟΚ μην ανησυχείτε σίγουρα θα την έχετε ! 
Με 10 κόμματα στη βουλή, αν το άθροισμα ποσοστών Ν.Δ.+ΠΑΣΟΚ φτάσει το 37,5%  σχηματίζουν κυβέρνηση με 151 βουλευτές. (37,5Χ2,7+50).
Με 9 κόμματα στη βουλή, σχηματίζουν κυβέρνηση με άθροισμα ποσοστών 36,5%.  (36,5Χ2,77+50)=151.  
Με 8 κόμματα στη βουλή, Ν.Δ. & ΠΑΣΟΚ συγκυβερνούν με άθροισμα ποσοστών 35,5%. (35,5Χ2,84+50).


Αλήθεια 3η  
Κανένα κόμμα δεν πρόκειται να έχει αυτοδυναμία, διότι πρέπει να εξασφαλίσει μόνο του, τουλάχιστο 35,5%.  Αλλά όσο και αν σας φαίνεται παράξενο το άθροισμα των δυο μεγάλων κομμάτων θα ξεπεράσει  το 45% και επομένως Ν.Δ. + ΠΑΣΟΚ θα πετύχουν μια ισχυρή συγκυβέρνηση 175 και πλέον βουλευτών.

Αλήθεια 4η 
Με μια τέτοια νωπή και ισχυρή συγκυβέρνηση η Μέρκελ θα πει: “ Δεν μ ενδιαφέρει αν πρωθυπουργός θα είναι ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος ή ο Μυλωνάς. Σκάστε, μην αντιμιλάτε και ψηφίστε τα νομοσχέδια που σας στέλλω ”.  Από Ιούνιο  θα δείτε τι χαράτσια και τι  φέσια που θα μας φορέσουν !!!

Αλήθεια 5η 
Η αποχή,  το άκυρο, το λευκό  και η ψήφος σε κόμματα που δεν θα μπουν στη βουλή δεν βοηθούν την κατάσταση. Αντίθετα ενισχύουν τα κόμματα που μπαίνουν στη βουλή. Σημαντικότερη ενίσχυση προσφέρουν στα κόμματα που έχουν υψηλότερα ποσοστά.  Ένα ακραίο παράδειγμα δείχνει την ωμή πραγματικότητα.  
Έστω,  σ όλη την Ελλάδα ψήφισαν  μόνο 115 άνθρωποι.   Αν άκυρα – λευκά είναι 15, τα μικρά κόμματα που δεν μπαίνουν στη βουλή έχουν 12 ψήφους και το πρώτο κόμμα έχει  40 ψήφους.  
Τότε, το πρώτο κόμμα παίρνει ποσοστό 40%, το εκλογικό μέτρο είναι 250:88=2,84.  
Επομένως εκλέγεται αυτοδύναμο με 163 βουλευτές (2,84Χ 40+50).

Αλήθεια 6η
Δυστυχώς οι εκτιμήσεις όλων των γκάλοπ θα αποτύχουν. Ρωτούν 6.000-7.000 ψηφοφόρους και από αυτούς απαντούν μόνο 1.000. Σε κανάλι ρωτήθηκε εκπρόσωπος δημοσκοπικής εταιρίας, ο οποίος δεν το διέψευσε.
 Πολύ μεγάλο ποσοστό δεν απαντά, επειδή προτίθεται να ψηφίσει Ν.Δ.  ή ΠΑΣΟΚ.
Οι ψηφοφόροι αυτοί ντρέπονται που θα το κάνουν  και ακόμα περισσότερο ντρέπονται να το ομολογήσουν.  Θα ψηφίσουν το μνημόνιο μόνο και μόνο επειδή αν ψήφιζαν κατά του μνημονίου, θα ένοιωθαν πολύ μεγαλύτερη ανασφάλεια. Αυτός ο φόβος φαίνεται ακόμα και στους θαρραλέους που απαντούν στα ερωτήματα των γκάλοπ.  Μην ξεχνάτε ότι στα γκάλοπ ποσοστό μεγαλύτερο του 75%  είναι υπέρ της Ε.Ε., υπέρ του ευρώ και κατά της δραχμής.  
Γιαυτό τα αντιμνημονιακά κόμματα (εκτός ΚΚΕ) προσποιούνται ότι θα κάνουν ειδικές διαπραγματεύσεις !!!!!! παραμένοντας στο ευρώ και την ευρωζώνη. Έτσι έλεγε και ο Σαμαράς, πριν μπει στην συγκυβέρνηση !!!!


Μεγάλο ποσοστό Ελλήνων πιστεύει ότι κανένας Έλληνας πολιτικός, καμία Ελλάδα μόνη της, δε μπορεί να αντιμετωπίσει την αδίστακτη, παντοδύναμη, παγκόσμια σπείρα των τραπεζιτών και των τοκογλύφων.    
Ο Βαγγέλης Η. Κιφοκέρης είπε:  Μόνο ένας φιλόδοξος & μάγκας, ο Μπέρλους Κόνι, ως ηγέτης της ενωμένης  Νότιας Ευρώπης (Ιταλίας, Ισπανίας, Ελλάδας, Πορτογαλίας)  θα μπορούσε να καταφέρει καίριο πλήγμα στη διεθνή τοκογλυφία. Τώρα είναι αργά, την κατάλληλη στιγμή, όταν η Μέρκελ του κούνησε το δάκτυλο, δεν βρέθηκαν άξιοι πολιτικοί να τον στηρίξουν.  
26 Απρίλη 2012 Κώστας Α. Παππάς


Σχόλιο: (1-5-2012) Οι περισσότερες απ τις παραπάνω αλήθειες επιβεβαιώθηκαν από καθηγητή συνταγματικού δικαίου στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη 1η Μάη 2012. 

Εκτιμήσεις εκλογικών αποτελεσμάτων

Μετά το 2000, σ όλες τις Εθνικές εκλογές με τη βοήθεια συναρτήσεων excel, έκανα τις δικές μου εκτιμήσεις, για τα ποσοστά των κομμάτων.  Θα έλεγα ότι όχι μόνο πλησίαζαν, αλλά πετύχαιναν τα πραγματικά ποσοστά.  Ως βάση έπαιρνα όλες τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών.
Το ίδιο τολμώ και φέτος.  Και αυτή τη φορά εύχομαι να διαψευστώ. 
Οι δυο εκτιμήσεις μου (20-4-2012) στηρίχτηκαν σ όλα τα δημοσιευμένα γκάλοπ 19 & 20 Απρίλη, καναλιών & εφημερίδων.    
Το πάνω excel  (συνδυασμός συναρτήσεων κριτηρίων) έχει εκτιμήσει σωστά τα εκλογικά αποτελέσματα 2004, 2007, 2009. Τότε όμως στο εκλογικό σώμα υπήρχε το ισχυρό κριτήριο της ισχυρής – αυτοδύναμης κυβέρνησης, το οποίο σήμερα δεν υπάρχει. Οι εκλογές φέτος θυμίζουν χαλαρότητα ευρωεκλογών. 
Αλλά,  σήμερα υπάρχει το δίλημμα της 6ης Αλήθειας. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. αποφεύγουν να λάβουν μέρος στα γκάλοπ επειδή ντρέπονται να αποκαλύψουν ότι θα ψηφίσουν τα κόμματα αυτά.  

Στο πιο κάτω excel  (συνδυασμός συναρτήσεων κριτηρίων) αφαιρέσαμε το κριτήριο  ισχυρής αυτοδύναμης κυβέρνησης . Εύχομαι και αυτή η εκτίμηση να μην επαληθευθεί.   


Δείτε και την εκτίμηση Δημοσκοπικής εταιρίας Μars 20-4-2012
Το σενάριο αυτό απαιτεί το άθροισμα των ποσοστών ΠΑΣΟΚ & Ν.Δ. να ξεπερνά  το 45%.  

1 σχόλιο:

 1. Τελευταία κυκλοφορεί το εξής σενάριο. Η Ν. Δ. θα σχηματίσει “αυτοδύναμη”
  Κυβέρνηση ανοχής, με πρωθυπουργό το ΣΑΜΑΡΑ !
  Αν το ΠΑΣΟΚ βγάλει 60 και η Ν.Δ. περισσότερους από 121 βουλευτές δύναται το σενάριο αυτό να υλοποιηθεί ως εξής:
  • Ο ΣΑΜΑΡΑΣ στη βουλή ζητά ψήφο εμπιστοσύνης, το ΠΑΣΟΚ αποσύρεται και στη βουλή μένουν 240 βουλευτές παρόντες. Αν ψηφίσουν 121 βουλευτές ΝΑΙ και 119 ΟΧΙ, ο ΣΑΜΑΡΑΣ γίνεται πρωθυπουργός και σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση.
  • Όταν σχηματιστεί κυβέρνηση, η Μέρκελ δε θα πιέσει το ΒΕΝΙΖΕΛΟ να συγκυβερνήσει.
  Έτσι ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ βγάζει την ουρά του απέξω και αφήνει το ΣΑΜΑΡΑ να βγάλει το φίδι απ την τρύπα !
  Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, όποτε θελήσει ρίχνει την κυβέρνηση ΣΑΜΑΡΑ, ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης !
  Το σενάριο αυτό είναι πρωτοφανές για τα Ελληνικά δεδομένα, αλλά πολύ πιθανό.
  Είναι πονηρούλης ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος