Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Που έκρυβε τα λεφτά ο συχωρεμένος ο Βασίλης;

Ο συχωρεμένος ο Βασίλη - Ζαχάρης,  όταν μάζευε πέντε κατοστάρικα,  τα αντάλλασσε με ένα πεντακοσάρικο. Το πεντακοσάρικο το δίπλωνε πολλές φορές και το τύλιγε με ένα χλωρό πλατανόφυλλο. Το ίδιο έκανε και όταν κονομούσε  ένα  χιλιάρικο.
Το κόλπο εφάρμοζε για να αποφεύγει τυχόν κλοπή των χρημάτων που είχε στο σπίτι του. Tην πονηριά αυτή, δεν την γνώριζαν ούτε οι  γείτονες ούτε οι συγγενείς. 

Ένας χωριανός, χωρίς ο Βασίλης να τον αντιληφθεί,  τον είδε να ανοίγει ένα ξερό πλατανόφυλλο και να ξεδιπλώνει το  πεντακοσάρικο, για να δανείσει  κάποιο συγγενή. 
-Μπάρμπα Βασίλη, του λέει ο χωριανός,  γιατί το πεντακοσάρικο το είχες τυλιγμένο σε πλατανόφυλλο ;
-Γιατί οι τσέπες μου είναι τρύπιες. Στο δρόμο αν το πεντακοσάρικο μου έπεφτε και το εύρισκες,  θα μου τόπαιρνες. Αν εύρισκες διπλωμένο ένα πλατανόφυλλο δεν θα έσκυβες να το πάρεις, απάντησε ο συχωρεμένος. 
Οι άνθρωποι αν και αγράμματοι, διέθεταν έμφυτη σοφία.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος