Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

ύτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

Ο Κασιδιάρης στο Γάμο


Στο σπίτι του πατέρα της νύφης, το Σαββατόβραδο,  συγγενείς και γείτονες,  το γλεντούσαν με ψητά, κρασιά και όργανα.  Το ίδιο έκαναν γείτονες, φίλοι και συγγενείς στο σπίτι του γαμπρού.
Την Κυριακή μετά τα «στέφανα» το γλέντι συνεχιζόταν με όλο το συμπεθεριό στο σπίτι του γαμπρού.  

Σ ένα χωριό της περιοχή μας, ένας γείτονας της νύφης, ο Κώτσιος,  ήταν κασιδιάρης. Οι συγγενείς της νύφης δεν ήθελαν να πάρουν τον κασιδιάρη μπεκτσή στο σπίτι του γαμπρού, που ήταν σ  άλλο χωριό, γιατί θα ντροπιάζονταν στο καινούργιο σόι. Προσπαθούσαν να βρουν δικαιολογία να αποφύγουν τον Κώτσιο, αλλά δεν έβρισκαν κάτι πειστικό. Ένας απ όλους τους συγγενείς της νύφης ανέλαβε να μιλήσει στον κασιδιάρη.  Τον συναντάει και του λέει:
-Κώτσιο, επειδή το σπίτι του γαμπρού είναι μικρό,  αποφασίσαμε να μην πάμε πολλοί μπεκτσήδες. Θα πάμε λίγοι και καλοί.
-Συμφωνώ κι εγώ, απαντά ο Κώτσιος,  να πάμε λίγοι, καλοί και διαλεχτοί.  Εγώ, εσύ, ο αδελφός, ο πατέρας,  η μάνα, οι δυο πρωτομπαρμπάδες της νύφης και κανένας άλλος !!!   
Ο συγγενής έμεινε με το στόμα ανοιχτό. 

* μπεκτσήδες λέγονταν οι συμπεθέροι από το σόι της νύφης.    

και ποιός δεν θα ήθελε να κοιμηθεί  μ    .............


Δεν με πειράζει που με λένε παππού.
Με πειράζει που κοιμάμαι με τη γιαγιά !             
           Ανδρέας Φικιώρης γιατρός


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος