Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Ο Πέτρος Γαρουφαλιάς και τα βαφτιστήρια του


 Ο Πέτρος ο Γαρουφαλιάς (πρώην βουλευτής Άρτας και Υπουργός) είχε και αυτός πολλούς ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ  «άλλα Μητσοτάκη».  Βάφτιζε μόνο αγόρια με το όνομα «Πέτρος».
Όταν τον  επισκέπτονταν στο Γραφείο του ένα απ τ αναδεχτούδια, ο Πέτρος  το ρωτούσε:
Tίνος είσαι;   Το παιδί έλεγε το όνομα του πατέρα του και  ο βουλευτής συνέχιζε:
Για σου ρε Πετράκη, βρε εσύ έγινες ολόκληρος άντρας. Συνέχεια στο νου μου το είχα να περάσω απ το σπίτι, να δω και τον ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΜΟΥ, αλλά  δεν ευκαίρησα ρε Πετράκη. Έχω πολλές δουλειές πολλά τρεχάματα. !!!  ………..
Καλεντίνη 27 Φεβρουαρίου 2011.  Αφήγηση Δημήτρης (Μήτσιο) Νταλάκος. Μαρτυρία του Νίκου Ντεκούλη  απ την ΑΓΝΑΝΤΑ. 



Ο Γραμματέας του Πέτρου Γαρουφαλιά κρατούσε όλα τα ονόματα των επισκεπτών και στην ονομαστική τους γιορτή, έστελνε ευχετήριες κάρτες, ως ΠΕΤΡΟΣ ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑΣ,  βουλευτής Άρτας και πρώην ΥΠΟΥΡΓΟΣ.

28 Φεβρουαρίου 2011 Ανδρέας Παππάς.

Γεώργιος Παπανδρέου, Γεώργιος Γρίβας,
Πέτρος Γαρουφαλιάς
Ο Πέτρος Γαρουφαλιάς γεννήθηκε στην Άρτα το 1901. Σπούδασε αρχικά νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου και του Παρισιού. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα αναμίχθηκε με την πολιτική και το 1927 ανέλαβε γενικός γραμματέας στο τότε υπουργείο εθνικής οικονομίας, θέση που διατήρησε για ένα χρόνο. Στις εκλογές του 1932 εξελέγη βουλευτής στη γενέτειρα περιοχή του, στην περιφέρεια Άρτας – Πρέβεζας, με το Αγροτικό Κόμμα. Στη συνέχεια στις εκλογές του 1936 συντάχθηκε με το κόμμα των Φιλελευθέρων όπου εκλέχθηκε βουλευτής της ίδιας περιοχής.

Στη διάρκεια της κατοχής κατέφυγε στη Μέση Ανατολή απ΄ όπου και επέστρεψε με την απελευθέρωση, το 1944, αναλαμβάνοντας υπουργός Τύπου και Πληροφοριών στη τότε αποκαλούμενη κυβέρνηση απελευθέρωσης. Στις εκλογές του 1946 παραμένοντας στο κόμμα του Γεωργίου Παπανδρέου επανεξελέγη βουλευτής όπως και στις εκλογές του 1950, όπου και ανέλαβε αρχικά υφυπουργός Εσωτερικών και τον ίδιο χρόνο υπουργός Εσωτερικών. Το δε επόμενο έτος, 1951, ανέλαβε το υπουργείο Συντονισμού. Τον ίδιο χρόνο με την ιδιότητα του διπλωμάτη έλαβε μέρος στις διπλωματικές αποστολές στη Γερμανία και το 1956 με βαθμό πρέσβη στη Ρωσία, Πολωνία, Τσεχοσλοβακία και Ρουμανία.

Στις εκλογές του 1958 συμμετείχε ως ανεξάρτητος βουλευτής και στη συνέχεια συντάχθηκε με την Ένωση Κέντρου όπου εξελέγη βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές του 1961, 1963 και 1964 όπου και ανέλαβε υπουργός Εθνικής Αμύνης. 
Πηγή:  http://el.wikipedia.org

3 σχόλια:

  1. Αυτά που γράφονται γιά κουμπάρους καί βαπτιστίρια του Γαρουφαλιά, μπορώ να τα χαρακτηρίσω ανοησίες. Τουλάχιστον, ανοησίες. Ο Γαρουφαλιάς ήταν πολύ σοβαρός καί κλειστός άνθρωπος. Ούτε χρησιμοποιούσε πεζοδρομιακές εκφράσεις, όπως ρε τάδε κ.λ.π. Γιατί γράφονται αυτά είναι απορίας άξιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ πιστεύω ο Πέτρος Γαρουφαλιάς ήταν και σοβαρός και έντιμος πολιτικός. Ήταν ένας απ τους πιο αξιόλογους πολιτικούς του Νομού Άρτας. Το έξησα κι εγώ, σε κάθε χωριό είχε και τους ανθρώπους του, τους κομματάρχες, δεν ξέρω αν μερικοί απ αυτούς ήταν και κουμπάροι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ξέρω αν γνωρίζεται ότι ήταν και της μόδας τότε, με τις πολύτεκνες οικογένειες κάνουν οι πολιτικοί κουμπαριές. Ο Βασιλιάς τότε, το 13ο παιδί το βάφτιζε αυτός (δι αντιπροσώπου βέβαια) αν η οικογένεια το επιθυμούσε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος