Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Προς το Συνεταιρισμό ΑΝΩ ΚΑΛΕΝΤΙΝΗΣ



Πολλά λέγονται και πολλά διαδίδονται για τις ανεμογεννήτριες το τελευταίο ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΟ. Δεν γνωρίζω πολλά πράγματα για τις ανεμογεννήτριες, γνωρίζω όμως κάποια άλλα πράγματα πάρα πολύ καλά. Όταν ήμουνα μικρός το περπάτησα όλο εκείνο το βουνό, πολλές φορές.

1* Το βουνό το αγόρασε η ΑΝΩ  ΚΑΛΕΝΤΙΝΗ (92 μεριδιούχοι Καλεντινιώτες)  από τον ΚΑΡΑΠΑΝΟ. Επομένως το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού και ειδικότερα η Γενική Συνέλευση έχει τον πρώτο λόγο για την τοποθέτηση ή μη των ανεμογεννητριών.   

2***  Άκουσα ότι η εταιρία προτείνει σ ολόκληρη την κορυφογραμμή Καμάρι- Γεραμπή – Βρομοκλάρι μήκους 2.5 ως  3 χιλιομέτρων υψομέτρου 1650, 1740 και 1680 μέτρων αντίστοιχα, να τοποθετήσει μόνο (3) τρεις ανεμογεννήτριες με ετήσιο ενοίκιο 2.500 ευρώ την καθεμία. Δεδομένου ότι ΜΟΝΟ στις κορυφογραμμές τοποθετούνται οι ανεμογεννήτριες,  με τρείς  ανεμογεννήτριες η εταιρία ΘΕΛΕΙ να δεσμεύσει την ΑΙΟΛΙΚΗ ενέργεια όλου του βουνού.
Εγώ σε κάθε κορυφογραμμή έχω δει Δεκάδες ανεμογεννήτριες.  Υποψιάζομαι ότι όταν εγκαταστήσει τις τρείς, αποκλείοντας την πρόσβαση άλλων εταιριών, θα προτείνει να τοποθετήσει επιπλέον κάποιων δεκάδων  στην τιμή των τριών.  

3* Είναι βέβαιο ότι η τοποθέτησή τους μειώνει την καλαισθησία του τοπίου. Μπροστά όμως στο όφελος ας παραβλέψουμε και μέρους της καλαισθησίας.
  
4*  Ηχορύπανση είναι βέβαιο σε τόσο ύψος και τόση απόσταση από τις κατοικημένες περιοχές Βελεντζικού, Ξηροκάμπου και Μεγαλόχαρης δεν υπάρχει. Εκεί κοντά στην κορυφογραμμή σίγουρα θα υπάρχει θόρυβος. Αλλά εκεί είμαι βέβαιος πως κανένας Καλεντινιώτης ηλικίας κάτω των 55 ετών δεν έχει φτάσει ποτέ εκεί. Εκεί μπορεί να πλησιάσει για λίγη ώρα μόνο κάποιος κυνηγός ή κάποιος βοσκός.  Για λίγη ώρα ας κάνει υπομονή. Εμείς στις πόλεις υπομένουμε τον θόρυβο των αυτοκινήτων συνεχώς.   

5* Σε 20 ή 30 χρόνια πιστεύω ότι η παραγωγή αιολικής ενέργειας θα εγκαταλειφτεί. Η ηλιακή και ενδεχομένως άλλες μορφές θα είναι πολύ αποδοτικότερες και λιγότερο δαπανηρές. Ελπίζω αυτοί οι τόνοι των σιδερικών να μην εγκαταλειφτούν στην τύχη τους και το βουνό γίνει σκουπιδότοπος. Πιστεύω ότι όλα τα υλικά θα αποσυρθούν για ανακύκλωση. Πάντως χρειάζεται προσοχή και στο σημείο αυτό.   
6* Το Δ.Σ. να μην επαναπαυθεί στην άποψη ενός ή δυο δικηγόρων. Στις περισσότερες περιπτώσεις η παρουσία τους είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΠΙΚΗ και ουδεμία βοήθεια προσφέρουν.

7***   Το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού Αν προχωρήσει στην παραχώρηση, το ΤΕΛΙΚΟ σχέδιο του Συμβολαίου πρέπει να ανακοινωθεί έγκαιρα στους συνεταίρους  και να εγκριθεί από τη Γενική ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, πριν την υπογραφή.  Απ τους πολλούς όλο και κάποιος μπορεί να κλείσει και κάποιο ανοιχτό παράθυρο. Κανείς δεν είναι παντογνώστης !  Οι εταιρείες πάντα έχουν σα στόχο να εκμεταλλευτούν την άγνοια των άλλων.  

Ανεμογεννήτριες στην Κάρυστο 
Εγώ πάνω σ ένα λόφο δεν βλέπω μόνο τρείς,  βλέπω πολλές. 





ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΣΑΚΚΑ-ΤΖΟΥΜΑΚΑ είπε……


Δυστυχώς κύριε Κώστα το χρήμα μας κυβερνά όλους μας...από κάθε μετερίζι...Γνώμονας της πλειοψηφίας είναι αυτός και όχι οι μακροπρόθεσμες περιβαντολογικές επιπτώσεις . Ελπίζω και αντεύχομαι να μετατραπεί ο χώρος σε λαμαρινότοπο.
ΚΩΣΤΑΣ Α. ΠΑΠΠΑΣ είπε ………
Η ΕΛΙΣΑΒΕΤ (ΕΛΣΑ) ΣΑΚΚΑ-ΤΖΟΥΜΑΚΑ είναι νέα Δικηγόρος και έχει Γραφείο στην Άρτα. Η μητέρα της είναι δασκάλα, κόρη του Κωσταντή Τζουβάρα από το Διχομοίρι. Ο πατέρας της κατάγεται από το Αστροχώρι και ο άντρας της είναι μηχανικός και γιός του γιατρού ΤΖΟΥΜΑΚΑ. 
Πατριώτες ας την έχουμε υπόψη και αχρείαστη να είναι. 
Εξάλλου με το internet δίνεται η ευκαιρία να γνωριστούμε γιατί φτάσαμε στο απαράδεκτο σημείο να μη γνωρίζουμε ούτε τα ξαδέλφια μας !
ΚΩΣΤΑΣ Α. ΠΑΠΠΑΣ είπε ………

Σκοπός της εταιρίας είναι με 12 πυλώνες να δεσμεύσει όλη την κορυφογραμμή των 1315 στρεμμάτων. Αργότερα να εγκαταστήσει εκατοντάδες πυλώνες έναντι πινακίου φακής !


Αν αναλογιστούμε ότι οι 92 αρχικά μεριδιούχοι συνεταίροι, σήμερα ενδεχομένως ξεπερνούν και τους 1500, τότε το ετήσιο εισόδημα του κάθε μεριδιούχου είναι μικρότερο των 5 ευρώ (7.500/1.500=5). Επομένως πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συνεταίρων προτιμούν ένα βουνό ελεύθερο, χωρίς καμία ΔΕΥΣΜΕΥΣΗ. 
Ήθελα γι αυτό το θέμα πολλά σχόλια.

4 σχόλια:

  1. Δυστυχώς κύριε Κώστα το χρήμα μας κυβερνά όλους μας...από κάθε μετερίζι...Γνώμονας της πλειοψηφίας είναι αυτός και όχι οι μακροπρόθεσμες περιβαντολογικές επιπτώσεις . Ελπίζω και αντεύχομαι να μετατραπεί ο χώρος σε λαμαρινότοπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΕΛΙΣΑΒΕΤ (ΕΛΣΑ) ΣΑΚΚΑ-ΤΖΟΥΜΑΚΑ είναι νέα Δικηγόρος και έχει Γραφείο στην Άρτα. Η μητέρα της είναι δασκάλα, κόρη του Κωσταντή Τζουβάρα από το Διχομοίρι. Ο πατέρας της κατάγεται από το Αστροχώρι και ο άντρας της είναι μηχανικός και γιός του γιατρού ΤΖΟΥΜΑΚΑ.
    Πατριώτες ας την έχουμε υπόψη και αχρείαστη να είναι.
    Εξάλλου με το internet δίνεται η ευκαιρία να γνωριστούμε γιατί φτάσαμε στο απαράδεκτο σημείο να μη γνωρίζουμε ούτε τα ξαδέλφια μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν αναλογιστούμε ότι οι 92 αρχικά μεριδιούχοι συνεταίροι, σήμερα ενδεχομένως ξεπερνούν και τους 1500, τότε το ετήσιο εισόδημα του κάθε μεριδιούχου είναι μικρότερο των 5 ευρώ (7.500/1.500=5). Επομένως πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συνεταίρων προτιμούν ένα βουνό ελεύθερο, χωρίς καμία ΔΕΥΣΜΕΥΣΗ.
    Ήθελα γι αυτό το θέμα πολλά σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σκοπός της εταιρίας είναι με 12 πυλώνες να δεσμεύσει όλη την κορυφογραμμή των 1315 στρεμμάτων. Αργότερα να εγκαταστήσει εκατοντάδες πυλώνες έναντι πινακίου φακής !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος