Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Η σοσιαλιστική προστασία του αγρότη σ όλο της το μεγαλείο


ΑΝΩ ΚΑΛΕΝΤΙΝΗ, KENΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ
Καλεντίνη 19 Φεβρουαρίου 2001. Ήρθα για λίγες μέρες στο χωριό. Απ τη πρώτη κιόλας μέρα στα καφενεία άκουσα να συζητείται έντονα το θέμα πληρωμής επισκέψεων στο Κέντρο Υγείας Άνω Καλεντίνης. 
«Είχαμε και εμείς οι ορεινοί αγρότες ένα καλό. Είχαμε ΔΩΡΕΑΝ ιατρική εξυπηρέτηση. Όλες τις εργάσιμες μέρες χωρίς ραντεβού, μπορούσαμε να πάμε στο Κέντρο Υγείας να γράψουμε τις συνταγές φαρμάκων. Αν χρειαζόταν να κάνουμε και τις Βασικές Ιατρικές εξετάσεις, τις κάναμε επίσης Δωρεάν.  Αυτό ήταν η παρηγοριά μας».
Έτσι οι παλαίμαχοι της τρίτης ηλικίας, που τα παιδιά τους έφυγαν στις πόλεις, μόνοι και έρημοι, ένοιωθαν τουλάχιστο συμπαραστάτη την Κρατική Υγειονομική Μέριμνα. Μια ΔΩΡΕΑΝ επίσκεψη και μια καλή κουβέντα του γιατρού, απάλυναν τον πόνο των γηρατειών και έδιναν κουράγιο να συνεχίσουν το δρόμο της μοναξιάς.
Ανέκαθεν στα χωριά μας, υπήρχαν Αγροτικοί γιατροί, έστω και λιγοστοί, που επισκέπτονταν ΔΩΡΕΑΝ τους κατατρεγμένους απ τις κακουχίες κατοίκους της περιοχής μας. 
Δυστυχώς, πριν λίγες ημέρες όλα άλλαξαν. Η αναλγησία του Κράτους έφτασε και στην καρδιά των  ΑΓΡΑΦΩΝ ! (Ο Δήμος μας συνορεύει με τους νομούς Τρικάλων, Καρδίτσας, Ευρυτανίας, Αιτωλοακαρνανίας και έχει μόνο ένα Κέντρο Υγείας).
Ο ταλαίπωρος, εγκαταλειμμένος, γεωργοκτηνοτρόφος, συνταξιούχος Ο.Γ.Α., γέροντας των 345 ευρώ, έχασε και την τελευταία ΜΟΝΑΔΙΚΗ παρηγοριά.  Πηγαίνοντας στο Κέντρο Υγείας για μια επίσκεψη ή να γράψει τα φάρμακά του πληρώνει τα ΠΕΝΤΕ ΕΥΡΩ.    
Και δεν είναι μόνο αυτό ! Αν γράψει δυο τρεις εξετάσεις πληρώνει δυο ΤΑΛΙΡΑ ! Ένα τάλιρο για να τις γράψει ο γιατρός και ένα ακόμη τάλιρο, άλλη μέρα που θα πάρει τις εξετάσεις απ το γιατρό !  Αν χρειάζεται περισσότερες εξετάσεις π.χ. Γενική αίματος, γενική ούρων, χοληστερίνες κλπ. πληρώνει επί πλέον και πολλά ακόμη ΤΑΛΙΡΑ !!!    
Αυτός είναι ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ σε όλο του το ΜΕΓΑΛΕΙΟ !!!  Ας τον ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ !
Είναι ο Σοσιαλισμός που τις δεκαετίες του 80, του 90 και του 2000 έλεγε  ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΕ ακόμη μια ΦΟΡΑ, να ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΜΕ  τα μεγάλα Οράματα ΥΓΕΙΑ, Παιδεία, Ευημερία,    …….  
Έπειτα πηγαίνουν στο ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ και εκεί πληρώνουν τα ΔΙΠΛΑ !  Η συμμετοχή των  φαρμάκων με 10% έγινε 25% και η συμμετοχή των Φαρμάκων 25% έγινε 50%. Έτσι τουλάχιστο άκουσα, εγώ δεν αγόρασα φάρμακα.  

Σημειωτέο είναι ότι για όλη αυτή την κατάσταση δεν φέρει καμία ευθύνη το επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ανω Καλεντίνης, εντολές του Υπουργείου εκτελούν. Ως ΚΕΝΤΡΟ, σ ότι αφορά την εξυπηρέτηση, ήταν και παραμένει,  απ τα καλύτερα της Ηπείρου.  

Υστερόγραφο: Για όλα αυτά μήπως φταίει πάλι η Δεξιά; Επειδή μας καλόμαθε απ το 1950, ο αγροτικός γιατρός να μας εξετάζει τζάμπα ;;;
Όταν οι βουλευτές συνεχίζουν να ζουν πλουσιοπάροχα, όταν τα Υπουργεία συνεχίζουν τις σπατάλες και τα γεροντάκια των ΑΓΡΑΦΩΝ δεν μπορούν να έχουν τη στοιχειώδη περίθαλψη, Τότε θα φωνάξω, ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ !
ΑΙΣΧΟΣ, ΑΙΣΧΟΣ και πάλι ΑΙΣΧΟΣ στο Υπουργό ΥΓΕΙΑΣ !!!   
Αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση την «πάπια έκανε» !!!  

σχόλια:

Σπύρος είπε...
"Περήφανα νειάτα τιμημένα γηρατειά" , ή μάλλον ......υπερτιμημένα γηρατειά.
Ο Κώστας Α. Παππάς  είπε...
" Ένας χωριανός μας ο Β. Π. πήγε για εξετάσεις στο κέντρο Υγείας. Έκανε τις εξετάσεις και του ζήτησαν να πληρώσει 175 ευρώ. Ο Β. μη γνωρίζοντας τα νέα συστήματα είχε στη μαζί του μόνο εκατό ευρώ. Ευτυχώς συνάντησε τον Φ. Γ. και τον δάνεισε άλλα εκατό ευρώ και γλύτωσε την ταλαιπωρία να πάει περπατώντας στο σπίτι του για να φέρει τα χρήματα των εξετάσεων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος