Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Χυτά και χυτές στη Ήπειρο



Χυτά 

Ο Κώστας, Συγχωριανός μας, ηλικίας 35 ετών, επαγγελματίας οδηγός στην ΑΘΗΝΑ,  έμεινε άνεργος.  Αν κάποιος μπορεί να του προσφέρει δουλειά ο Κώστας απαντά στο τηλέφωνο 694 622 4233



Το  Δ.Ν.Τ. εύχεται ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και καλή ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ για σαράντα χρόνια   (ΑΝΤ1)

Μεγάλη αντιπαράθεση αναμένεται όταν στην Περιφέρεια Ηπείρου γίνει η συζήτηση του Χυτά και των Χυτών.
ΧΥΤΑ ονομάζεται μια μεγάλη μονάδα όπου τα σκουπίδια με επεξεργασία μηχανημάτων διαχωρίζονται σε ανακυκλώσιμα και μη. Η σημερινή τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα το 90% των σκουπιδιών μετά από διαχωρισμό, να γίνονται χρήσιμα υλικά ανακύκλωσης.
Το 10% είναι τα άχρηστα υλικά που θα αποστέλλονται σε άλλο κατάλληλο χώρο για ενταφιασμό. Ο χώρος αυτός λέγεται ΧΥΤΗ
Τα Γιάννενα είναι υπέρ της άποψης να γίνει στο Νομό τους ένας ΧΥΤΑ που θα Εξυπηρετεί ΟΛΗ την Ήπειρο. Το 10% των άχρηστων υλικών θα αποστέλλονται από το ΧΥΤΑ Ιωαννίνων σε ΧΥΤΗ ή σε ΧΥΤΕΣ που θα είναι σε άλλους Νομούς. Οι Γιαννιώτες είναι υπέρ της άποψης ο νομός τους να έχει μόνο τον ΧΥΤΑ και όχι ΧΥΤΗ.  
Οι Δήμοι του Νομού Άρτας, ομόφωνα αποφάσισαν κάθε Νομός να έχει το δικό του ΧΥΤΑ και τη δική του ΧΥΤΗ. Έτσι το κόστος μεταφοράς των σκουπιδιών θα είναι μικρότερο και ο κάθε νομός θα ενταφιάζει τα άχρηστα υπολείμματα σε δικό του χώρο (ΧΥΤΗ). Επίσης θα εκμεταλλεύεται τα ανακυκλώσιμα υλικά.  
Αν δεν περάσει αυτή η άποψη, σαν εναλλακτική λύση θα προτείνουν να γίνει στο νομό Ιωαννίνων ένας Χυτά, αλλά κάθε Νομός να έχει δική του Χυτή για τον ενταφιασμό των δικών του αχρήστων αποβλήτων.
Με τις απόψεις του Νομού Άρτας συμφωνούν και οι Δήμαρχοι του Νομού Πρεβέζης.
Όλα θα κριθούν στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος