Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

ύτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2011

Ο Αλέκος ΖέρβαςΟ αδελφός του στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα,  ο Αλέκος, κάτοικος Άρτας, ήταν  Τσαγκάρης στο επάγγελμα. Ήταν δραστήριος άνθρωπος, ενεργό μέλος του Κ.Κ.Ε. και κατηχούσε  στους νεότερους  τη θεωρία του ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΥ. 
Όταν ο αδελφός του Ναπολέων οργάνωσε τον ΕΔΕΣ πήγε και αυτός μαζί του στα Τζουμέρκα.  Στο Βουργαρέλι,  κάποια μέλη του Κ.Κ.Ε. συνάντησαν τον Αλέκο και του είπαν:
Εσύ τι κάνεις εδώ;  ΕΣΥ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕΣ παλαιότερα και άλλα  ΠΡΑΤΤΕΙΣ σήμερα.
Ο Αλέκος τους οδήγησε σε μια αποθήκη, τους έδειξε κάτι κάσες (δοχεία) με λίρες και λέει:
Εμένα το συμφέρον μου είναι εδώ, δείχνοντας τις κάσες. Το δικό σας συμφέρον  είναι αλλού. Αφήστε τι κάνω εγώ,  εσείς πρέπει να  κάνετε αυτά που σας έλεγα. Εσείς πρέπει  να παραμείνετε αγωνιστές του Κ.Κ.Ε.

Καλεντίνη 20 Φεβρουαρίου 2011.  Αφήγηση Δημήτρης (Μήτσιο) Νταλάκος.  Μαρτυρία του Γιάννη Παπανικολάου απ την Πλατανούσα (τέως υποψηφίου Βουλευτή Άρτας).  
τα Τζουμέρκα χιονισμένα 22-2-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος