Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Ποιός θα φάει το βούτυρο και ποιός το ξινόγαλο;



Πριν πολλά – πολλά χρόνια μια Καλεντινιώτισσα ξεσκέπασε την καρδάρα, διαπίστωσε ότι το γάλα είχε «γινώσει» και βγήκε να φέρει το καδί να «κοπανίσει».  
Ένα «γατσούνι» (γατάκι)  πηγαίνοντας να φάει λίγο γάλα έπεσε μέσα στην καρδάρα. Γυρίζοντας η γυναίκα βλέπει το γατσούνι να κλωτσάει μέσα στο γάλα προσπαθώντας να βγει απ την καρδάρα.
Το πιάνει απ το λεμό το τινάζει δυο τρεις φορές πάνω απ την καρδάρα και το πετάει παραπέρα.
Ο σύζυγος παρακολουθώντας τη σκηνή λέει,
-         Ποπό τη βρομόγατα μας λώβιασε το γάλα.  Πέταξέ το  να το «φάει του γρούνι» .
-         Σιγά μη πετάξω το γάλα !  Ημείς θα το φάμε;;;  Θα το κοπανίσω . «Ο αστυνόμος θα φάει το βούτυρο κι ο δάσκαλος το ξινόγαλο», απάντησε η γυναίκα του.
Ο σύζυγος δεν ξαναμίλησε. «διαταγή τ αστυνόμου και τα σκλιά δεμένα» έλεγε η παροιμία.

Μη σας φαίνετε καθόλου παράξενο. Σήμερα συμβαίνουν ακόμα χειρότερα. Ο παραγωγός ραντίζει τα φρούτα με επικίνδυνα φάρμακα και την άλλη μέρα τα πουλάει. Ταΐζει τα κοτόπουλα ορμόνες και τα πουλάει χωρίς κανένα δισταγμό! Εμείς θα τα φάμε; ΟΧΙ, άλλοι θα τα φάνε ! λέει.  
Πάντα και πάντοτε, πάνω απ όλα, ήταν και θα παραμείνει, το προσωπικό συμφέρον. 

1 σχόλιο:

  1. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ !!!!ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΓΚΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΟΥΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ !ΚΙ ΕΓΩ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ !ΠΟΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠ[Ο ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος