Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

Μικρή παρέμβαση του Δημιουργού;;;

Ο ίδιος ο Αϊνστάιν το 1930, παρατηρώντας κβαντικό πείραμα,  με ομάδα άλλων επιστημόνων είπε: Διερωτώμαι αν αυτά που παρατηρώ είναι πραγματικότητα ή  με  εξαπατούν τα μάτια μου με το μυαλό μου; 

   1η Μαρτίου 2024.  Παρασκευή μεσημέρι,  ξεκινώ να πάω με τα πόδια στη λαϊκή αγορά.  Ενώ άρχισε να ψιχαλίζει,  δεν πήρα ομπρέλα. Αμέλεια θα το έλεγα. Αφού ψώνισα λίγα φρούτα, άρχισε να βρέχει πολύ.  Βγαίνοντας από τη λαϊκή σταμάτησα στο πεζοδρόμιο κάτω από ένα μεγάλο δένδρο.  Μέχρι να γυρίσω σπίτι θα γινόμουνα μουσκίδι. Σκέφτηκα μήπως πρέπει να προσευχηθώ στην Παναγίτσα, που πάντα μου συμπαραστέκεται στα δύσκολα, να σταματήσει η βροχή;  ΟΧΙ, είναι ασέλγεια, ξανασκέφτηκα, είναι παράλογη απαίτηση!  Θα σταματήσω σε κάποιο ασφαλέστερο σημείο μέχρι να σταματήσει η βροχή.  Δεν πέρασαν ούτε δυο λεπτά και βλέπω ένα κύριο βγαίνοντας από τη διπλανή πολυκατοικία, να κρατά δυο ομπρέλες, τη μια κλειστή, την άλλη ανοιχτή.  Προχωρά απέναντί μου,  προς τον κάδο σκουπιδιών,  έτοιμος να πετάξει την κλειστή ομπρέλα.

-          Κύριε,  θα την πετάξετε;  Ρωτάω.

-          Ναι, είναι ολοκαίνουργια, αλλά κάτι έσπασε και δεν στέκετε  καλά ανοιχτή.

-          Δεν μου την δίνεις;  μένω μακριά, στο Δημόκριτο, μέχρι να φτάσω εκεί θα γίνω μουσκίδι.

-          Ευχαρίστως, αφού κατέβηκα να την πετάξω.  Θα σε βολέψει, αν την κρατάς εδώ,  στέκεται  ανοιχτή απάντησε ανοίγοντας τη δεύτερη ομπρέλα.

Ευχαρίστησα τον άγνωστο κύριο και υπό βροχή,  με την ομπρέλα έφτασα ολόστεγνος στο  σπίτι .     

Η Παναγία δεν σταμάτησε τη βροχή, έδωσε μια ανεπάντεχη  λύση.  Ένας άγνωστος κύριος μου έδωσε μια ομπρέλα, χαλασμένη μεν, αλλά έκανε ότι θα έκανε μια ολοκαίνουργια. Ομολογώ, ότι πρώτη φορά στη ζωή μου είδα κάποιον να πετάει στα σκουπίδια ομπρέλα. Την πέταξε, την ώρα που την χρειαζόμουν,  έχοντας στο νου μου τη βοήθεια της Παναγίας !  

Ομολογώ  ότι στη ζωή μου συνέβησαν πολλά τέτοια μικρά ανεπάντεχα γεγονότα. Δεν τα γράφω, διότι θα μου προτείνετε να επισκεφτώ ψυχίατρο !      χα   χα  χα       

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Τελευταία, φέτος τον Ιανουάριο,  διάβασα το βιβλίο του καθηγητή κβαντικής  μηχανικής  Jim AI Khaliti.   Τα  «Quantika Παράδοξα»  εκδόσεις ΤΡΑΥΛΟΣ.  Αν το διαβάσετε θα διαπιστώσετε ότι τα κβαντικά παράδοξα, είναι πιο μυστήρια και από τα μυστήρια των Θρησκειών.   Ένα μόνο θα αναφέρω. Φανταστείτε  το ίδιο σωματίδιο, η ελάχιστη ύλη,  να υπάρχει και εδώ και να συνυπάρχει ταυτόχρονα και σε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Ανταλλάσσουν  πληροφορίες μεταξύ τους  με ταχύτητα 10.000 φορές  μεγαλύτερη εκείνης  του φωτός.  Αυτό  χωρίς να στέκει στη λογική  είναι  πραγματικότητα επειδή  «παράγει μόνιμα αποτελέσματα» λένε οι επιστήμονες. Αντίθετα το θαύμα συμβαίνει σπάνια. ΚΑΙ Δεν επαναλαμβάνεται.  Πάνω σ αυτά, τα κβαντικά παράδοξα,  στηρίχτηκαν οι επιστήμονες των νέων τεχνολογιών λέιζερ κλπ.  Στην κβαντική θεωρία τα παράδοξα Παρέμειναν αξιώματα της φυσικής και όχι θεωρήματα επειδή οι άνθρωποι δεν κατάφεραν ακόμη να τα αποδείξουν. Σύμφωνα με την επιστήμη,  είναι παράλογα για την ανθρώπινη λογική, αλλά τα χαρακτηρίζουν με τον όρο «κβαντικά παράδοξα», αντί του όρου "κβαντικά παράλογα".  

 Ο ίδιος ο Αϊνστάιν το 1930, παρατηρώντας κβαντικό πείραμα,  με ομάδα άλλων επιστημόνων είπε: Διερωτώμαι αν αυτά που παρατηρώ είναι πραγματικότητα ή  με  εξαπατούν τα μάτια μου με το μυαλό μου;  

Κώστας  Α.  Παππάς  Μάρτιος 2024   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος