Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Κυριακή 15 Μαΐου 2022

ΕΝΦΙΑ 2022, νέες αντικειμενικές αξίες

 

Ευτυχώς μέσα στα δυσάρεστα υπάρχουν και ευχάριστα. 

Από πέρυσι Φθινόπωρο, όταν ανακοινώθηκαν οι χάρτες ΑΑΔΕ είχα επισημάνει ότι:

1.      Οριοθετήθηκαν και προσδιορίστηκαν οι τιμές ΖΩΝΗΣ μόνο στους οικισμούς: Σέσης (Κλαγαίικα), Πέρα Καλεντίνης, Άνω Καλεντίνης (Κούλιας)  Βαρκών (Ζαχαραίικα)  και Αγίου Αθανασίου (περιλαμβάνει όλη την έκταση από το Ντεσινικη μέχρι και το Μέγα Κάμπο).  Στους οικισμούς αυτούς δεν υπάρχουν αγροκτήματα. Χωράφια, λόγγια και χαράδρες βαφτίστηκαν ΟΛΑ οικόπεδα.     Δεν προσδιορίστηκαν οι οικισμοί: Επάνω Σέση, Πλακουτσαίικα, Μέγας Κάμπος.  Γιατί;  ΔΕΝ ΞΕΡΩ . 

2.      Οι τιμές ΖΩΝΗΣ των 500 και 550 ευρώ είναι υπερβολικές για την περιοχή μας. Είναι αδιανόητο το χωράφι (οικόπεδο μέσα στο λόγγο)  στα Ζαχαραίικα ή την Κούλια να έχει την ίδια αντικειμενική   αξία με το οικόπεδο  μέσα στο  Πέτα, το Κομπότι ή και μεγαλύτερη από μερικά  Καμποχώρια.   Για τον ορεινό Δήμο μας δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕΡΙΜΝΑ, ΚΑΜΙΑ  ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ !!!!  

Τώρα που βγήκε ο ΕΝΦΙΑ επαληθεύτηκαν και τα στοιχεία. Σχεδόν σε όλους οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων μας αυξήθηκαν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να πληρώνουμε υψηλότερο ΦΟΡΟ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ &  ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ.   Ευτυχώς μειώθηκαν οι συντελεστές προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ και σχεδόν όλοι μας πληρώνουμε λιγότερο ΕΝΦΙΑ από ότι πέρυσι.  Αυτό είναι μια μεγάλη Αλήθεια.  

Για τα οικόπεδα,   οι αντικειμενικές τους αξίες ανέβηκαν πολύ.  Ευτυχώς οι συντελεστές  προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ σε όλη τη Χώρα, μειώθηκαν πάρα πολύ.  Για το περιβόητο οικόπεδο της γυναίκας μου σ ένα χωριαδάκι της Κρήτης  ο ΕΝΦΙΑ από τα 173 €,  έπεσε φέτος στα 28,98 €.   Περιοχές  που είχαν ΕΝΦΙΑ  75 € το στρέμμα,  έχουν φέτος  12,50 € το στρέμμα. Εδώ στην περιοχή του Δήμου μας, ελπίζω σε κανένα οικισμό να μην ξεπερνούν τα 7.50 € το στρέμμα. Και αυτό είναι μια μεγάλη Αλήθεια.  

Πρέπει να επισημάνω ότι οι λογιστές πολλών κατοίκων της Επάνω Σέσης (κεντρικού οικισμού) έκαναν λάθος αντί Επάνω Σέση έγραψαν  ΑΝΩ ΚΑΛΕΝΤΙΝΗ και έτσι μετέφεραν στην Κούλια τα ακίνητά τους.   Όπου γίνανε τέτοια λάθη απαιτείται διόρθωση. 

Στην πρώτη  Φωτογραφία η διεύθυνση είναι λάθος . Για την ΑΑΔΕ αυτός είναι ο οικισμός της Κούλιας. 









Στην παρακάτω φωτογραφία, τα παραπάνω αναγραφόμενα, επαληθεύονται  με τα επίσημα στοιχεία Ε9 της ΑΑΔΕ.   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος