Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Κτηματολόγιο, Χρησικτησία

Παρατάθηκε έως την 15η Σεπτεμβρίου  2019 η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους κατοίκους του δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ.
Πιαθανό είναι να  δοθεί και άλλη παράταση προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι της περιοχής, καθότι πολύ μεγάλο ποσοστό κατοίκων δεν κατέθεσε ακόμη τις δηλώσεις του.

Στην Καλεντίνη κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ το Γραφείο του κτηματολογίου λειτουργεί κανονικά χωρίς προβλήματα.

Για τους κατοίκους τα αγκάθια είναι 3.
·        Το οικονομικό.  Εκτός των 35 ευρώ για κάθε δήλωση ακινήτου προκύπτουν  μετακινήσεις και  έξοδα για την απόκτηση ΧΡΗΣΙΚΤΗΣΙΑΣ*
·        Ο εντοπισμός του ακινήτου.  Πολλοί κάτοικοι αδυνατούν να δείξουν στο χάρτη του κτηματολογίου τη θέση ενός ή και περισσοτέρων ακινήτων. Τότε ο υπάλληλος του γραφείου δεν μπορεί να παραλάβει τις δηλώσεις και σε παραπέμπει σε τοπογράφο μηχανικό ή με κινητό, να πας στο ακίνητο και να καταγράψεις 2 τουλάχιστο συντεταγμένες.
·        Χρησικτησία.   Η χρησικτησία συνήθως γίνεται α) στους συμβολαιογράφους  β)  στο Ειρηνοδικείο Άρτας και γ) στους δικηγόρους.  Στους συμβολαιογράφους το κόστος  είναι περίπου 50 ευρώ ανεξάρτητα του αριθμού των ακινήτων σου. Εκεί περιμένεις σε ουρές,  δίνεις τα στοιχεία των μαρτύρων, των ακινήτων και όταν τα χαρτιά σου ετοιμαστούν (σε 20 – 30 ημέρες) σε ειδοποιεί να κατέβεις με τους μάρτυρες για υπογραφές.  Στο Ειρηνοδικείο  το κόστος μειώνεται κατά πολύ, είναι ΜΟΝΟ 5 ευρώ σε χαρτόσημα.   Πρέπει να συμπληρώσεις δυο έντυπα μόνο σου.   Το έντυπο της   ΑΙΤΗΣΗΣ  και το έντυπο της ΕΝΟΡΚΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ (ΧΡΗΣΙΚΤΗΣΙΑΣ). Η αίτηση είναι απλή Το έντυπο της χρησικτησίας  έχει κάποια δυσκολία. Πρέπει να συμπληρώσεις εκτός των τυπικών στοιχείων τα στοιχεία των μαρτύρων και τα στοιχεία των ακινήτων σου (σύνορα Ανατολικά, Δυτικά, Βόρεια, Νότια).  Εκεί τελειώνεις την ίδια ημέρα, αλλά σίγουρα θα περιμένεις στην Ουρά και εσύ και οι μάρτυρες.  
Οι δικηγόροι,  όπως μου είπε ο Αντώνης Γαλάνης** είναι κατ εξοχήν  δική τους δουλειά.  Κάνουν χρησικτησίες με τον ίδιο τρόπο και ίδιο κόστος όπως και οι συμβολαιογράφοι.  Στους δικηγόρους δεν περιμένεις διότι προφανώς οι πολίτες δεν το γνωρίζουν και «πέφτουν» όλοι στους συμβολαιογράφους, οι οποίοι είναι και λιγοστοί στην ΑΡΤΑ.  

ΧΡΗΣΙΚΤΗΣΙΑΣ* Δυστυχώς στην περιοχή μας στερούμαστε συμβολαίων Ιδιοκτησίας  γι αυτό απαιτείται ΕΝΟΡΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ  (ΧΡΗΣΙΚΤΗΣΙΑΣ).  
Αντώνης Γαλάνης**  Είναι  δικηγόρος ΑΡΤΑΣ.
                                         ΚΩΣΤΑΣ  ΠΑΠΠΑΣ    ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ.   


1 σχόλιο:

  1. Fanis Karras Έχω τις επιφυλάξεις μου ,!!!! Για να γινει η χρησηκτισια, απαιτούνται στοιχεία για τα ακίνητα !!! Το ε9 δεν ανταποκρινεται στην πραγματικότητα ,έτσι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να αντλήσουν τα πραγματικά στοιχεία ώστε να τα απεικονίσουν στην ένορκη βεβαίωση ! Γιατί αλλιώς ε9 ένορκη βεβαίωση και κτηματολόγιο , δεν θα συμφωνούν !!!! Ας μη βιάζεται η συμπαθής τάξη των δικηγόρων να αυτό διαφημίζεται , γιατί η συνδρομή της είναι ελάχιστη έως αχρειασθη,!!!

    Kapaka Pappas Συμφωνώ απόλυτα. Στην όλη υπόθεση εμπλέκονται και οι λογιστές. Όπως σε ένα συμβόλαιο, έτσι και στην ένορκη τα τμ. ΠΡΕΠΕΙ να είναι τα ΣΩΣΤΑ και να συμφωνούν με το Ε9.
    Εγώ επεσήμανα ότι τη χρησικτησία, με τις ίδιες διαδικασίες, την κάνουν και οι δικηγόροι. Ο κόσμος δεν το γνωρίζει, γι αυτό 2 συμβολαιογράφοι μου είπαν «Άσε τα στοιχεία σου και σε κάνα μήνα θα σου τηλεφωνήσουμε» επειδή είναι πνιγμένοι στις δουλειές. Οι δικηγόροι απαντούν εντός της εβδομάδος τελειώνεις.
    Καλά έκανες και το επισήμανες. Την ένορκη δεν την τροποποιείς το Ε9 το τροποποιείς στην ανάγκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος