Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

ύτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015

Σ έχουν γραμμένο για γαϊδούρ

Πριν το 1960 ειδικότερα στην ύπαιθρο το οδικό δίκτυο ήταν πολύ περιορισμένο  και τα μηχανοκίνητα μεταφορικά μέσα ήταν λιγοστά.  Η μεταφορά εμπορευμάτων, τροφίμων και πολεμοφοδίων μεταφέρονταν κυρίως  με άλογα.
Στη γενική επιστράτευση το 1940 εκτός των ανδρών επιστρατεύτηκαν   άλογα,  μουλάρια και γαϊδούρια.

Οι σύμμαχοι, σημερινοί  "Τρωικανοί", «εταίροι»,  «θεσμοί»  στις αρχές του 1950 μας προέτρεψαν να μη ζητήσουμε τις αποζημιώσεις από την «κατεστραμμένη Γερμανία».  Θα σας δώσουμε εμείς ανθρωπιστική βοήθεια μας είπαν.
Έτσι λοιπόν η ΟΥΝΤΡΑ έστειλε στον Ελληνικό λαό παντελόνια, σακάκια, …….   βρακιά (μεταχειρισμένα και μη). 
Όσων τα άλογα και τα μουλάρια χάθηκαν κατά την περίοδο του πολέμου 1940, οι κατά τόπους αρχές κάλεσαν τους κατόχους και τους έδωσαν από ένα γάιδαρο ως υλική βοήθεια. 
Ένας εκ των δικαιούχων ήταν και ο Γιώργος.  Ένας χωροφύλακας πήγε στο σπίτι και λέει στη γυναίκα του.  Πες στο Γιώργο  να κατέβει στην Άρτα. Είναι γραμμένος στην κατάσταση  να παραλάβει ένα γαϊδούρι. 
Ο Γιώργος έβοσκε τα πρόβατα στην απέναντι ράχη και η γυναίκα του βιάστηκε να τον ειδοποιήσει.
Φωνάζει όσο δυνατότερα μπορούσε:   Γιώργοοο,  Γιώργοοοο,  εεέ  Γιωργοοο....  
Έεεεε…    απαντά ο Γιώργος
Έλα στο σπίτι σε θέλω
Τι με θέλς
Να πας στ Άρτα
Τι να κάνω στ Άρτα;
Σ έχουν γραμμένο για γαϊδούρ !   
   
ΜΑΡΤΙΟΣ 2015. Απομνημονεύματα Ανδρέα Αγγ. Παππά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος