Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

ύτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Κυριακή, 22 Μαΐου 2011

Η πρόνοια σώζει ο πανικός σκοτώνει

Η τελευταία δημοσκόπηση 18.5.2011 της Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΪ εμφανίζει ότι το 64% του Ελληνικού λαού πιστεύει ότι δεν θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία.
Στην Τ.V. πολλές φορές είδαμε δημοσιογράφους να ερωτούν τους οικονομολόγους.
Τι θα γίνει αν το Ελληνικό Κράτος πτωχεύσει; Όλοι επιμελώς αποφεύγουν  να απαντήσουν, αφήνοντας σαφώς υπονοούμενα ότι θα συμβούν χίλια μύρια κακά. 


Όλοι τα φανταζόμαστε, αλλά κανείς δεν τολμά να τα συζητήσει.
Εγώ σήμερα θα τολμήσω να αποκαλύψω μόνο ένα κακό.  Θα το αποκαλύψω διότι είναι στο χέρι, ημών των πολιτών να το αποφύγουμε.
Είναι ο πανικός,  που πολλές φορές σκοτώνει.
Σε μια απεργία 4 ημερών στα βενζινάδικα παρατηρούνται ουρές χιλιομέτρων.  Με την απεργία των φορτηγατζήδων σε περίοδο απόλυτης ειρήνης τα super market  άδειασαν.  
Μπορείτε να φανταστείτε «αν ό μη γένοιτο»  τα μέσα ενημέρωσης ανακοίνωναν την πτώχευση της χώρας;  Αν πηγαίνατε με την καρτούλα σας να κάνετε αυτόματη ανάληψη και η οθόνη έγραφε ξαναδοκιμάστε αύριο ! ;  Αν πηγαίνατε στην Τράπεζα και ο υπάλληλος της θυρίδας σας απαντούσε «αναστέλλονται οι αποδόσεις μέχρι νεωτέρας ! »;
Η απάντηση είναι απλή. Για 8 ώρες στα super market  θα υπήρχε το αδιαχώρητο. Ότι εύρισκε ο καθένας θα αγόραζε. Τις τελευταίες ώρες θα συνέβαιναν και ομηρικοί καβγάδες για δυο κονσέρβες !  Για ένα λίτρο βενζίνας !   Έπειτα τέλος στα τρόφιμα «όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε». Όσοι δεν πρόλαβαν μετά από πείνα 4- 5 ημερών θα προέβαιναν σε πράξεις βίας εναντίον άλλων πολιτών. Αυτά και πολύ άλλα χειρότερα. Μήπως έχω άδικο; Οι παλαιότεροι θα ενθυμούνται τι έγινε στις 20.7.1974,  ημέρα εισβολής των Τούρκων στην Κύπρο. Επικράτησε πανικός στην Ελλάδα, χωρίς στις τράπεζες να υπάρξει κανένας περιορισμός αναλήψεων χρημάτων.

Αγαπητοί συμπολίτες τον πανικό όμως μπορούμε να τον αποφύγουμε εφαρμόζοντας το μεγάλο όπλο μας την «ΠΡΟΝΟΙΑ».

Δεν θα ήταν κακό μια μέρα να αγοράσουμε δέκα κιλά φασόλια, μια άλλη μέρα 5 κιλά φακές, μια άλλη μέρα δυο 10κιλα αλεύρι.  Σιγά-σιγά να βάλουμε στις αποθήκες τρόφιμα ενός μηνός. Ας αγοράσουμε λίγα είδη. Ας  εφοδιαστούμε με τρόφιμα μακράς διάρκειας και ας είναι αχρείαστα. Εξάλλου χαμένα δεν θα πάνε. Με τον καιρό θα χρησιμοποιούμε τα παλαιότερα και θα τα αντικαταστούμε με φρεσκότερα. Στην έσχατη ανάγκη, ας μας λείψει το φρέσκο γάλα, δεν θα πάθουμε τίποτα χωρίς αυτό. Ας φάμε μισό πιάτο φασολάδα αντί ενός. Ας μας λείψει η κρέμα γάλακτος, χωρίς αυτή καλλίτερη υγεία θ αποκτήσουμε !   

Σε 10 – 15 ημέρες πιστεύω,  ότι η Κυβέρνηση θα έχει σχέδιο ομαλοποίησης – εξομάλυνσης στην αγορά της τροφικής αλυσίδας.  Έτσι μόνοι μας θα έχουμε ξεπεράσει το  μεγαλύτερο κακό,  τον «πανικό της πείνας».
 Στον πρώτο μήνα  θα συνειδητοποιήσουμε ότι μπορούμε να ζήσουμε και φτωχοί.  Ξεκινώντας ίσως απ το μηδέν πολύ γρήγορα το Ελληνικό πνεύμα πάλι θα μεγαλουργήσει. Ίσως με τις νέες εμπειρίες μας αποκτήσουμε και ένα υγιές πολιτικό σύστημα.

Για  ΟΝΟΜΑ του ΘΕΟΥ δεν θέλω να πανικοβάλω κανένα. Πιστεύω ότι δεν θα χρεοκοπήσουμε.  Μάλιστα η προσωπική μου εκτίμηση είναι  ότι 99% θα  αποφύγουμε τη χρεοκοπία.
Αλλά ως λάτρης της ΠΡΟΝΟΙΑΣ θα βάλω στην αποθήκη του σπιτιού μου λίγα τρόφιμα. Κάτι ανάλογο θα συνιστούσα και στους αναγνώστες.
Οι παππούδες και οι προπάπποι κάθε καλοκαίρι εφοδιάζονταν με σιτάρι, καλαμπόκι, φασόλια κλπ τρόφιμα για ένα ολόκληρο έτος. Χωρίς χρήματα, χωρίς καταθέσεις, χωρίς εισαγωγές ευρωπαϊκών προϊόντων και είδη πολυτέλειας, επέζησαν επί αιώνες.   

Τέλος, Πιστεύω ότι  θα μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε για τους παρακάτω δυο λόγους:
Α) Για να μη χάσουν οι παλιοί μας δανειστές (ξένες τράπεζες) τα χρήματά τους.
Β) Επειδή Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία, USA, Ιαπωνία,   …….. έχουν τεράστια χρέη και κινδυνεύουν και αυτές με χρεοκοπία, μέχρι τα τέλη του 2012 θα βρουν κάποια Παγκόσμια Οικονομική λύση, που θα ωφελήσει και εμάς.
Ένα μόνο φόβο έχω. Μήπως τα ξένα συμφέροντα μας σπρώξουν στη χρεοκοπία για να μας πάρουν το φυσικό και υπόγειο πλούτο «έναντι πινακίου φακής».      


      21 Μάη 2011 konstantinos.pappas.9@hotmail.gr


Απόσπασμα από το «ποιο είναι το μέλλον μας»  http://anokalentini.blogspot.com/2010/12/blog-post_04.html


 Ο Παναγιώτης Γαλύφας είπε:

 Πριν το 1940 ένας Αρτινός πλούσιος, όλη του την περιουσία,  για το χατίρι της γυναίκας του, την ρευστοποίησε σε χρυσές λίρες. Ας αγοράσουμε και λίγα  κτήματα στον κάμπο να βρίσκονται, έλεγε αυτός. Όταν έχεις χρυσάφι δεν σου χρειάζονται χωράφια, όλα σου τα φέρουν έτοιμα,  απαντούσε εκείνη.  Μετά τη «κατέρευση» του 40, έπεσε πείνα και δυστυχία σ όλη την ΕΛΛΑΔΑ.  Ο κόκορας έφτασε στο ένα, στα τρία, στα πέντε εκατομμύρια δραχμές !!!  Κανείς δεν πωλούσε αλεύρι, κανείς αγρότης δεν πωλούσε τον κόκορα, κανείς δεν πωλούσε ΤΙΠΟΤΑ. Ότι είχε το κρατούσε για να μην πεθάνει από την πείνα η φαμελιά του.  Η οικογένεια  του Αρτινού πλουσίου έμεινε πολλές μέρες πεινασμένη. Ο σύζυγος πήρε ένα σακουλάκι λίρες και βγήκε στην  αγορά, μήπως βρει να αγοράσει κάτι. Και αυτή τη φορά δεν υπήρχε για πώληση ΤΙΠΟΤΑ. Γυρίζοντας στο σπίτι, πήρε ένα πιάτο το έβαλε πάνω στο τραπέζι και άδειασε τις λίρες μέσα. Φώναξε όλη την οικογένεια να καθίσουν στις καρέκλες γύρω από το τραπέζι. Δείχνοντας τις λίρες, ΦΑΤΕ ΤΙΣ   τους λέει.   Σηκώνει το πιστόλι και αυτοκτονεί !  Δεν άντεχε άλλη ΔΥΣΤΥΧΙΑ !!!  


Κάντε κλικ και ανοίξτε τα σχόλια. Εκεί αναφέρονται σημαντικότερα ζητήματα. 

10 σχόλια:

 1. Για να υπάρχει σχέδιο είναι απαραίτητο η χώρα να έχει εφόδια τροφίμων τουλάχιστο για 6 μήνες. Δυστυχώς θα απαιτηθούν εισαγωγές βασικών ειδών διατροφής. Ένα πτωχευμένο Κράτος με τι χρήματα να κάνει εισαγωγές; Η εγχώρια παραγωγή δε αρκεί ούτε για μισό μήνα. Σιγά μην έχουν αποθέματα. Οι Έλληνες πολιτικοί, εκτός εξαιρέσεων, μόνο να κλέβουν ξέρουν.
  Οι έμποροι που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό θα φέρουν τρόφιμα, αλλά θα μας πουλήσουν το αλευράκι 100 ευρώ το κιλό και τους γίγαντες 200 ευρώ το κιλό. Οι κλέφτες και οι απατεώνες θα ξαναδράσουν να γίνουν πλουσιότεροι !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αγαπητέ μου φίλε, φαίνεται ότι έχεις δίκιο. Αν δεν υπάρχει σχέδιο και συμβούν αυτά που γράφεις στο σχόλιο, ο λαός σύσσωμος, δεξιοί – κεντρώοι – αριστεροί θα απαιτήσουν να στηθεί ένα νέο «Γουδί». Όλη η σημερινή Κυβέρνηση και πολλοί Υπουργοί των παλαιοτέρων Κυβερνήσεων πρέπει να απαγχονιστούν για παραδειγματισμό. Πρέπει να έχουν την τύχη του Σαντάμ !
  Αλλά που θα τους βρούμε; Όλοι οι κλέψαντες θα πάνε στις χώρες που έχουν κρύψει τα κλεψιμέϊκα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αγαπητέ μου φίλε, δεν μας είπες αν το Κράτος πτωχεύσει, τι θα γίνουν οι καταθέσεις μας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Για το θέμα αυτό δεν μπορώ να απαντήσω υπεύθυνα, αλλά χωρίς δισταγμό θα πω τις απόψεις μου.
  Αν το Κράτος πτωχεύσει και πει στους «παλαιούς» δανειστές, πάρτε το 20% των δανεισθέντων, δεν έχω να σας δώσω τίποτε άλλο. Δεν νομίζω ότι εμάς τους Έλληνες καταθέτες θα μας αποζημιώσει στο ακέραιο !
  Η Ιστορία λέει ότι, όταν η χώρα είχε ξαναπτωχεύσει τα πιστωτικά ιδρύματα έδωσαν μόνο κάποια μικρά ποσοστιαία ποσά στους καταθέτες.
  Εκείνο που θυμάμαι καλά είναι αυτό που έγραφε το βιβλίο του «ΤΑΧ/ΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ 1972» της Σχολής Βασικού Προσωπικού ΕΛ ΤΑ. (1972-73 φοιτούσα στη σχολή αυτή).
  Το ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στο βιβλίο του, καυχιόταν για το ότι στην πτώχευση της Ελλάδας (δεν ενθυμούμαι ποιού έτους) έδωσε στους καταθέτες την μεγαλύτερη αποζημίωση απ όλα τ άλλα ΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ, που ανέρχονταν σε ποσοστό 30%.
  Οι πλούσιοι γιατί νομίζεται ότι από τον Ιανουάριο 2010 μετέφεραν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό ;;;
  Νίπτω τας χείρας μου, διότι Περισσότερα δε γνωρίζω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τι θα γίνει αν επιστρέψουμε στη δραχμή;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Και σ αυτή την περίπτωση χωρίς δισταγμό θα πω τις απόψεις μου.

  Υποθέτουμε λοιπόν (αν και μου φαίνεται απίθανο) ότι η Κυβέρνηση αποφασίζει να επιστρέψουμε στη δραχμή.

  Όταν επιστρέψουμε στη δραχμή το εξωτερικό Δάνειο (παλαιό και νέο) των 400 και πλέον δισεκατομμυρίων ευρώ δεν θα μειωθεί. Θα παραμείνει ακέραιο και το Κράτος δεν θα αποκτήσει ρευστότητα.
  Θα τυπώσει ελληνικά χαρτονομίσματα για την αντικατάσταση του συναλλάγματος σε ευρώ που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Έχει όμως το δικαίωμα να υποτιμήσει τη δραχμή προκειμένου να αποκτήσει οικονομική ρευστότητα. Αν υποτιμήσει τη δραχμή αμέσως μπορεί να τυπώσει νέα χαρτονομίσματα και έτσι θα αποκτήσει ρευστότητα για την πληρωμή των δαπανών του και των τοκοχρεολυσίων.
  Παράδειγμα: Aν υποθέσουμε το συναλλαγματικό απόθεμα του Κράτους (των Ελλήνων πολιτών δηλαδή) είναι 200 δισεκατομμύρια ευρώ και υποτιμηθεί η δραχμή 50%, η Κυβέρνηση αποκτά το δικαίωμα να τυπώσει νέα χαρτονομίσματα σε δραχμές αξίας 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, για την πληρωμή των οφειλών της. Αυτόματα η δραχμή θα υποτιμηθεί έχοντας τη μισή αξία έναντι όλων των ξένων νομισμάτων.
  Επομένως την άλλη μέρα όλα τα εισαγόμενα προϊόντα θα έχουν τη διπλάσια τουλάχιστο αξία. Μέσα σε μερικούς μήνες και τα Ελληνικά προϊόντα θα διπλασιάσουν την τιμή τους. Επομένως μετά την υποτίμηση σε περίοδο 6 περίπου μηνών το μεροκάματο, ο μισθός, η σύνταξη και οι καταθέσεις μας θα έχουν τη μισή αγοραστική αξία από ότι σήμερα. Ο τιμάριθμος θα ανέβει πάνω από 50%.
  Αυτά τα γνωρίζουμε γιατί συνέβησαν επί των ημερών μας. Με τις μικρές υποτιμήσεις της 10ετίας του 80, κατά περιόδους ο τιμάριθμος είχε ξεπεράσει και το 20%. Στην Τουρκία είχε ξεπεράσει και το 60%.
  Αλλά και με υποτίμηση δραχμής της τάξεως του 50% δεν λύνεται το πρόβλημα του χρέους των 400 δισεκατομμυρίων ευρώ. Θα είναι μια προσωρινή ανάσα.
  Το αποτελεσματικότερο μέτρο είναι πτώχευση (δεν αναγνωρίζουμε παλαιά χρέη )– υποχρεωτική επιστροφή στη δραχμή – υποτίμηση δραχμής. ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ. Αλλά οι συνέπειες για όλους μας θα είναι οδυνηρότατες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Οι καταθέσεις στις τράπεζες μέχρι το Δεκέμβριο 2009 ξεπερνούσαν τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ. Από τον Ιανουάριο 2010 τεράστια ποσά καταθέσεων αποσύρθηκαν από τις Ελληνικές τράπεζες και κατατέθηκαν ΝΟΜΙΜΑ σε τράπεζες Εξωτερικού. Λέω Νόμιμα εννοώντας ότι αυτά στάλθηκαν με εμβάσματα από τις Ελληνικές τράπεζες σε ξένες τράπεζες στο εξωτερικό. Υπάρχουν και ακόμα μεγαλύτερα ποσά που δεν κατατέθηκαν ποτέ στις Ελληνικές τράπεζες, αλλά σε βαλίτσες και κούτες “pabers” μεταφέρθηκαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ στο εξωτερικό και κατατέθηκαν εκεί.

  Σήμερα εδώ στις Ελληνικές τράπεζες οι καταθέσεις ανέρχονται περίπου στα 200 δισεκατομμύρια ευρώ. Δυστυχώς όμως στις τράπεζες, Έλληνες πολίτες, εταιρείες, Οργανισμοί, συνεταιρισμοί Δήμοι κλπ χρωστούν τεράστια ποσά. Τα ποσά αυτά ξεπερνούν κατά πολύ τις καταθέσεις των 200 δισεκατομμυρίων. Το κακό είναι ότι μεγάλο ποσοστό δανείων «θαλασσοδανείων» (δεν θα διακινδυνεύσω να αναφέρω το ποσό) οι τράπεζες δεν θα μπορέσουν ποτέ να τα εισπράξουν.

  Αν το Κράτος πτωχεύσει οι τράπεζες που θα βρουν τα χρήματα να τα επιστρέψουν στους καταθέτες; αφού και αυτές σήμερα με δανεικά της κεντρικής ευρωπαϊκής τράπεζας τα βάζουν πέρα; Αφού τα δάνεια είναι μεγαλύτερα των καταθέσεων; Ο Καραμανλής είχε κάνει ένα Νόμο που το Κράτος εγγυάται τις καταθέσεις των Ελλήνων !!! ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ ! Αλλά με ποια χρήματα το κράτος εγγυάται, αφού χθες ο Υπουργός Γιώργος Παπακωσταντίνου είπε ότι από τα μέσα Ιουλίου το κράτος δεν έχει να πληρώσει ούτε μισθούς και συντάξεις;

  Ο ανώνυμος Έλληνας στρατιώτης …. Της Μικράς Ασίας, της Αλβανίας ….. του Γράμμου ….. του σήμερα …….

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ευχαριστώ τον ανώνυμο Έλληνα στρατιώτη ………., συμφωνώ και επαυξάνω !

  Όλα είναι ένας κρίκος, διαβάστε «Δανειστές – Κράτος – Πολίτες, πλέαμε σε πελάγη ευτυχίας», στο σύνδεσμο http://anokalentini.blogspot.com/2011/05/blog-post_05.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ο ΟΟΣΑ στην έκθεσή του σήμερα γράφει : ΜΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΜΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ.
  Νομίζω ότι σύντομα θα οδηγηθούμε στην χρεοκοπία. Δεν μας σώζει καμία δύναμη. Αν σταματήσουν οι εισαγωγές σε μια βδομάδα θα πέσει πείνα χειρότερη και από εκείνη του 1941.
  Δεν παράγουμε τίποτα. ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΤΟΙΜΑ. Η φοροδιαφυγή οργιάζει. Τα φακελάκια δίνουν και παίρνουν. Τα φακελάκια των γιατρών πάνε σύννεφο! Οι χειρούργοι το μισθό τον έχουν για χαρτζιλίκι, αφού απ τα φακελάκια παίρνουν 10πλάσια!
  Πρέπει να γυρίσουμε στην εποχή του 40 για να βάλουμε γνώση. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ. ΟΣΟΙ Γλυτώσουν από την πείνα πιστεύω να βάλουν ΓΝΩΣΗ !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Αγαπητέ φίλε/η, συμμερίζομαι τις απόψεις σου στο σχόλιό σου. Οφείλω να ομολογήσω ότι σε μερικά σημεία συμφωνώ απόλυτα. Λυπάμαι, διότι δεν μπορώ να εμφανίσω το σχόλιό σου. Ίσως θεωρηθεί ως διασπορά ψευδών ειδήσεων, έχοντα σκοπό να τρομοκρατήσουν την κοινή γνώμη. Ετούτοι, όπως γράφεις, δεν έχουν σκοπό να πιάσουν τους μεγάλους φοροκλέφτες, αλλά μπορεί να πιάσουν κάποιο «κακομοίρη» που τους κατηγορεί ότι ο τόπος καθημερινά πάει απ το κακό στο χειρότερο.
  Σ ευχαριστώ και με συγχωρείς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος