Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Πάντα υπήρχαν προοδευτικές ιδέες !


Η νεολαία πάντα πρωτοπορούσε, πάντα εύρισκε τον τρόπο της να παρουσιάζει κάτι καινούργιο. Στην Κρήτη, κάπου εκεί μεταξύ του 1936 – 1940, την περίοδο δικτατορίας ΜΕΤΑΞΑ,  κυκλοφόρησε μια μόδα. Οι νέοι,  25άρηδες και κάτω, φορούσαν το σακάκι τους στο ένα τους μανίκι. Ήταν η μαγκιά της εποχής!!! Αυτό φάνηκε πολύ ακραίο στους ηλικιωμένους προύχοντες και στην Αστυνομία. Καθώς λέγεται, με Απόφαση του αρμόδιου ΥΠΟΥΡΓΟΥ, εγώ πιστεύω μάλλον με διαταγή του Αστυνομικού Διευθυντή, δόθηκε  εντολή η Μαγκιά αυτή να καταπολεμηθεί στη ρίζα της, το μανίκι που κρέμονταν, οι χωροφύλακες έλαβαν διαταγή να το κόβουν επί τόπου, χωρίς συστάσεις, χωρίς διατυπώσεις.   Κρατούσαν στη τσέπη τους ένα ψαλίδι και όποιον συναντούσαν να φορά το σακάκι στο ένα μανίκι το άλλο επί τόπου του το έκοβαν. Επειδή οι νέοι δεν είχαν την πολυτέλεια να έχουν πολλά σακάκια,  οι μάγκες δεν πρόλαβαν για πολύ να χαρούν αυτή τη μόδα. Αυτό θα πει δικτατορία. 

Την παραπάνω ιστοριούλα  διηγήθηκε ο πεθερός μου, που είναι από τα ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ και έζησε το γεγονός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος