Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Δίνεται στην κυκλοφορία το τμήμα της Ιόνιας οδού, Άγιος Δημήτριος - Σελλάδες.


17 11 2010.  Η παράκαμψη της Άρτας, η οποία αποτελεί τμήμα της Ιόνιας Οδού και συγκεκριμένα το τμήμα Άγιος Δημήτριος- Σελλάδες θα δοθεί στην κυκλοφορία σε δύο εβδομάδες.
Το έργο βρίσκεται στο στάδιο της σήμανσης και του ηλεκτροφωτισμού για την ολοκλήρωση του ισόπεδου κυκλικού κόμβου στο ύψος του Αγίου Δημητρίου Πέτα και σε δυο εβδομάδες θα δοθεί στην κυκλοφορία, συνδέοντας παράλληλα και αποδίδοντας σε χρήση το νέο τμήμα της Ιόνιας Οδού από Άγιο Δημήτριο Πέτα μέχρι Σελλάδες.
Με τη λειτουργία του κόμβου θα υπάρξει μεγάλη αποσυμφόρηση στην υπάρχουσα Εθνική Οδό, και ειδικά στην κίνηση των βαρέων οχημάτων που πλέον θα παρακάμπτουν τον δρόμο που περνά στην κυριολεξία μέσα από την πόλη της Άρτας. Ο ισόπεδος κόμβος θα είναι προσωρινός μέχρι να γίνει ο ανισόπεδος κόμβος που είναι υπό κατασκευή και θα παραδοθεί σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το Πάσχα του 2011.
πηγή: http://astrohori.blogspot.com/2010/11/blog-post_16.html 


15-12- 2010 Δυστυχώς πέρασαν 4 εβδομάδες και ακόμα η παράκαμψη Αγίου Δημητρίου δεν παραδόθηκε. Ας ελπίσουμε να παραδοθεί πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. 


Άλλα τμήματα της Ιόνιας οδού   
Από καλά πληροφορημένες πηγές, ενός συγχωριανού μας, που επαγγελματικά ανήκει στο κατασκευαστικό κλάδο πληροφορήθηκα τα παρακάτω:
Ως γνωστό, την ΙΟΝΙΑ οδό  ανέλαβαν  δυο κατασκευαστικές εταιρίες, μια Ελληνική και μια Ισπανική. Μετά την ανάθεση του έργου προέκυψαν μεταξύ τους σοβαρά προβλήματα, όσον αφορά τα τμήματα της οδού που η κάθε μια θα αναλάμβανε να κατασκευάσει, αφού εκ των προτέρων δεν είχαν λύσει το πρόβλημα αυτό. Μετά από πολύχρονες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις κατέληξαν σε συμφωνία και κάθε μία τοποθέτησε συνεργεία εκσφαφών όπου οι απαλλοτριώσεις είχαν τηλεσιδικήσει.  Το πρόβλημα των απαλλοτριώσεων ήταν και παραμένει σημαντικό, αφού μέχρι τις αρχές του 2010 είχαν απαλλοτριωθεί μόνο το 35%, των υπό απαλλοτρίωση εδαφών.  Όταν πλέον τα συνεργεία σε πολλά σημεία εγκαταστάθηκαν και άρχισαν να εργάζονται παρουσιάστηκε άλλο σοβαρό πρόβλημα, το πρόβλημα της χρηματοδότησης. Η οικονομική κρίση, ανάγκασε τις τράπεζες να αυξήσουν το επιτόκιο δανεισμού. Η Ελληνική κατασκευαστική εταιρία δέχτηκε την αύξηση του επιτοκίου, η χρηματοδότηση συνεχίστηκε και οι εργασίες προχωρούν κανονικά. Αντίθετα η Ισπανική δεν δέχτηκε τη χρηματοδότηση με αυξημένο επιτόκιο. Η χρηματοδότηση σταμάτησε όπως και οι εργασίες κατασκευής. Άλλες ελληνικές εταιρίες ζήτησαν από την Ισπανική την παραχώρηση των δικαιωμάτων της, αλλά οι διαπραγματεύσεις απέβησαν  άκαρπες. Έτσι τα τμήματα του έργου,  όπου τα είχε αναλάβει η Ισπανική εταιρία δεν προχωρούν. Η ισπανική έχει κυρίως τεμάχια από την Άρτα προς τα Γιάννενα.
Αμέσως μετά το Αντίρριο στην περιοχή Παλαιοβούνας οι εργασίες δεν άρχισαν καν. Οι εργασίες κατασκευής άρχισαν λίγο πριν τη Γαβρολίμνη. Εκεί στη Γαβρολίμνη κατασκευάζεται σήραγγα προς τον ποταμό Εύηνο, που δεν φαίνεται από τον εθνικό δρόμο. Από το ποτάμι του Ευήνου και μετά οι εργασίες συνεχίζονται καθ όλο το μήκος μέχρι το Κεφαλόβρυσο.  Παρ όλα που οι εργασίες συνεχίζονται εντατικά είναι απίστευτο το τμήμα αυτό  να παραδοθεί μέχρι τον Δεκέμβριο 2011, που προβλέπει το χρονοδιάγραμμα.  
Τους τελευταίους μήνες συνεργεία άρχισαν εντατική εργασία και μετά τον Κουβαρά,  κατά μήκος της λίμνης στους πρόποδες του απέναντι από την Εθνική οδό βουνού. Πιο ψηλά και δεξιά της Αμφιλοχίας φαίνεται να ξεκίνησε και η σήραγγα, που θα βγαίνει προς την περιοχή της Κατούνας. Όπως με διαβεβαίωσε ο συγχωριανός μας, πίσω από το Μενίδι μέχρι την Κατούνα πολλά συνεργεία εργάζονται, αλλά δεν φαίνονται από τον Εθνικό δρόμο.  Φημολογείται ότι μέχρι το τέλος του 2012  και το τμήμα από τον Κουβαρά  μέχρι τις Σελάδες μπορεί να είναι έτοιμο προς παράδοση. 
 Λέγεται επίσης, ότι  θα γίνουν και οι απαλλοτριώσεις EXPRES,   παρόμοιες με εκείνες των Ολυμπιακών έργων, αλλά για να γίνουν πρέπει να δοθούν και οι αποζημιώσεις ταυτόχρονα. Τα χρήματα των αποζημιώσεων υπάρχουν;
 Ας ελπίζουμε .     Kapaka Pappas  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος