Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

ύτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2015

Μας ψεκάζουν για να είμαστε φρόνιμοι ;;;

Άνω Καλεντίνη 24 Δεκεμβρίου 2015.
 Όσοι μένουν στην ύπαιθρο πολλές φορές  έχουν παρατηρήσει ένα αεροσκάφος σε πολύ μεγάλο ύψος,  μόλις που διακρίνεται,  ν αφήνει πίσω του μια  μικρή σε μήκος λεπτή - λευκή γραμμή. Προχωρώντας το αεροσκάφος προς τον ορίζοντα η λεπτή γραμμή σβήνει και εξαφανίζονται τα ίχνη της.
Πολύ σπάνια εμφανίζεται το φαινόμενο, αυτή η λεπτή γραμμή να μην σβήσει και σε λίγα λεπτά να γίνει ένα τεράστιο «φίδι»,  καλύπτοντας  τον ουράνιο θόλο από σημείο εμφάνισης ως το σημείο «εξαφάνισης» του αεροσκάφους.  Αν συνεχίσουμε την παρατήρηση θα δούμε ότι σε μια δυο ώρες σ όλο τον ουρανό θα σχηματιστούν πολλά «φίδια» μερικά τεραστίων διαστάσεων, που σε κάποια σημεία μοιάζουν με μικρά σύννεφα.

Σήμερα το μεσημέρι κατά τις 3 μ.μ. παρουσιάστηκε στον ουρανό της Καλεντίνης αυτό το σπάνιο φαινόμενο.  Από το BlogSpot  ΑΝΩ ΚΑΛΕΝΤΙΝΗ  «Live πτήσεις όλων των αεροσκαφών», άνοιξα την ιστοσελίδα www.flightradar24.com, προκειμένου να διαπιστώσω αν τα αεροσκάφη των πολιτικών – επιβατηγών αερογραμμών,  που περνούν πάνω απ τον ουρανό της Καλεντίνης αφήνουν τα τεράστια ίχνη ή αν αυτά οφείλονται σε ίχνη άλλων αεροσκαφών αγνώστων στοιχείων. Μετά από παρατήρηση μιας και πλέον ώρας διαπίστωσα ότι όλα τα επιβατηγά αεροσκάφη που διέσχισαν τον ουρανό  άφησαν πίσω τους γραμμές, που εξελίχτηκαν σε τεράστια «φίδια».
Αυτό φαίνεται και από τις δυο παρακάτω φωτογραφίες. Στην  πρώτη  διακρίνεται στον ουρανό ένα αεροσκάφος και την ίδια στιγμή η δεύτερη φωτογραφία του tablet  βεβαιώνει ότι το αεροσκάφος αυτό είναι το Airbus A320-214, κινείται στα 38.000 πόδια και εκτελεί το δρομολόγιο Tel AvivMilan


Αεροδιάδρομοι στην Ελλάδα

Μέχρι το ηλιοβασίλεμα οι γραμμές σε κάποια σημεία έσβησαν και σε άλλα “πάχυναν”  και έμοιαζαν με διάσπαρτα αχνά σύννεφα.

Επομένως, προκύπτει το συμπέρασμα ότι κανείς δε μας ψεκάζει.
Αν δεν είμαστε «φρόνιμα παιδιά» μας βομβαρδίζουν με πυραύλους. Ας θυμηθούμε ότι  πρόσφατα  οι «άτακτοι» Γιουγκοσλάβοι  βομβαρδίστηκαν ανηλεώς  με χιλιάδες πυραύλους από τους «συμμάχους» μέχρι να γίνουν «υπάκουα παιδιά».
Το σπάνιο φαινόμενο εμφανίζεται όταν από τα 36.000 ως τα 40.000 πόδια ύψους,  όπου διέρχονται τα αεροσκάφη των πολιτικών αερογραμμών, υπάρχουν ειδικές ατμοσφαιρικές συνθήκες.
Σημαντικό είναι ότι τα αεροσκάφη είναι ορατά στον ουρανό της Άνω Καλεντίνης και όταν πετούν πάνω απ το Μουζάκι Καρδίτσας  ή την λίμνη των Ιωαννίνων.  
Διαβάστε και την αντίθετη άποψη
Κώστας Α. Παππάς.               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος