Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Αποδείξεις ύπαρξης του Θεού


Μέσα από το διαδίκτυο έχω διαβάσει σε πολλά σάιντ διάφορες αποδείξεις ύπαρξης του Θεού. Όλες όσες διάβασα διαπίστωσα ότι είναι θεολογικές και μπορεί να πείθουν μόνο μια μερίδα Χριστιανών και θρησκόληπτων. Εμένα ως Χριστιανό και πολλούς άλλους ανθρώπους η αλήθεια είναι ότι δεν μας καλύπτουν.
Γι αυτό προσπάθησα ασχολούμενος με το θέμα να αποδείξω την ύπαρξη Θεού μέσα από τα μαθηματικά και τη φυσική.

Τόσον η Χριστιανική Θρησκεία, όσον και οι υπόλοιπες θρησκείες του κόσμου,  ΔΕΝ πιστεύουν ΟΤΙ Ο θεός τους ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ υλική οντότητα ΜΕ Πολλά Χέρια, με πολλά πόδια, με πολλά μάτια για να βλέπει και να παρακολουθεί τα πάντα, με τα φυσικά του όργανα.

Αντίθετα όλες ΟΙ θρησκείες πιστεύουν ΟΤΙ Ο θεός τους  είναι ένα άυλο πνεύμα το οποίο έχει υπερφυσικές δυνάμεις και θαυματουργικές δυνατότητες.
 Όλες ΟΙ θρησκείες πιστεύουν ΟΤΙ Ο δικός τους θεός ΕΙΝΑΙ πανταχού παρών , βλέπει ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ παρακολουθεί.  ΕΙΝΑΙ παντογνώστης, παντοδύναμος, θαυματοποιός, πάνσοφος.  Όλες οι θρησκείες πιστεύουν ότι ο δικός τους Θεός, είναι δίκαιος , πανάγαθος , επιβραβεύει ενίοτε τους δικαίους και τιμωρεί τους αδίκους. Όχι σπάνια τιμωρεί και τους ευσεβείς «δοκιμάζοντάς τους».  

Παρόμοιες είναι και οι ιδιότητες των φυσικών νόμων που ισχύουν στη γη, στο ηλιακό σύστημα, και το σύμπαν γενικότερα.  
Ταυτίζοντας τη «Θεία δύναμη» - «Θεό» με τους γνωστούς και τους άγνωστους φυσικούς νόμους που ισχύουν στη γη και το σύμπαν καταλήγω στο συμπέρασμα:

Θεός είναι το σύνολο των φυσικών νόμων του σύμπαντος για τους οποίους υπάρχουν αποδείξεις ύπαρξης στα μαθηματικά και στη φυσική.

 Οι αποδείξεις των φυσικών φαινομένων (νόμων)  κατ επέκταση αποδεικνύουν την «θεία δύναμη», αποδεικνύουν την ύπαρξη του Θεού.

Οι περισσότεροι διαβάζοντας μέχρι εδώ θα μου πείτε, ουφ ρε φίλε, "σιγά τα ωά", νομίζαμε θα μας πεις κάτι σημαντικό, κάτι πιο πιστικό.  

Όσοι έχετε την υπομονή να διαβάσετε τα παρακάτω παραδείγματα, ίσως αλλάξετε γνώμη και να συμφωνήσετε ότι αυτές οι φυσικές δυνάμεις είναι πράγματι αποδείξεις ύπαρξης θείας - δύναμης - Θεού. Είναι ο ίδιος ο Θεός.
              
1.       Νόμος Βαρύτητας.   Ανεβαίνω σ ένα πανύψηλο δέντρο μεθυσμένος και λόγω απροσεξίας πέφτω από την κορυφή. Αποτέλεσμα είναι ή να σκοτωθώ ή να επιζήσω με πολλά κατάγματα, επειδή παραβίασα το φυσικό νόμο της βαρύτητας. Επομένως ο νόμος της βαρύτητας μας παρακολουθεί σ όλη τη γη εσαεί και οι παραβαίνοντες το νόμο αυτό έχουν πάντα το παραπάνω αποτέλεσμα.
2.       Μετεωρολογικοί φυσικοί νόμοι.   Είμαι σε μια πεδιάδα, καταφθάνει καταιγίδα και τρέχω να προφυλαχτώ κάτω από το μεγάλο και μοναδικό δέντρο. Με την ενέργειά μου αυτή είναι γνωστό σε όλους μας πως κινδυνεύω να χτυπηθώ από κεραυνό, καθότι στην πεδιάδα οι κεραυνοί πέφτουν κατά κανόνα στα δένδρα.   
3.       Φυσικοί νόμοι ορμής και κρούσης. Πλησιάζω σιγά - σιγά ένα δέντρο με το αυτοκίνητό μου χιλιοστό - χιλιοστό το αγγίζω και σταματώ. Με την ενέργεια αυτή το αυτοκίνητό μου εκεί σταματημένο δεν θα πάθει ούτε γρατσουνιά. Αντίθετα τρέχοντας με μεγάλη ταχύτητα στους 50 πόντους πριν την πρόσκρουση φρενάρω. Το αυτοκίνητό μου θα πάθει μεγάλες ζημιές.  

Επομένως ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΡΙΑ παραπάνω παραδείγματα ΟΙ αποδεδειγμένοι «φυσικοί νόμοι» είναι (πανάρχαιοι) αιώνιοι,  πανταχού παρόντες, όπως και η   «Θεία δύναμη.» - «Θεός»  Βλέπει τα πάντα, παρακολουθεί τα πάντα εσαεί και πολλές φορές για τις απροσεξίες τιμωρούν δικαίους και αδίκους, ευσεβείς και αμαρτωλούς . Ο  θεός, κατά τη θεολογική άποψη, μας παρακολουθεί, αλλά σπάνια επεμβαίνει να μας προφυλάξει από τα ατυχήματα

4.       Κρίση πανικού νηφαλιότητα. Παντογνωσία -. Παντοδυναμία   Θέλω ΣΤΟΝ τοίχο ΤΟΥ Μπάνιου ΝΑ τοποθετήσω ΕΝΑ άγκιστρο ΝΑ κρεμνάω τις πετσέτες ΜΟΥ. Με το τρυπάνι κατά λάθος τρυπάω ένα σωλήνα ύδρευσης και να .... ποτάμι τα νερά. Τρομάζω με πιάνει κρίση πανικού, κάνω λανθασμένες, απεγνωσμένες ενέργειες και μέχρι να κλείσει η γυναίκα μου τον κεντρικό διακόπτη ύδρευσης, τα παρκέ των δωματίων γεμίζουν νερά με αποτέλεσμα να γίνουν στο σπίτι σοβαρές ζημιές. Αν δεν πάθαινα πανικό με την παλάμη μου αμέσως θα έκλεινα την οπή και θα φώναζα τη γυναίκα μου να κλείσει τον κεντρικό διακόπτη ύδρευσης χωρίς να γίνουν στο σπίτι καθόλου ζημιές. 
Το ίδιο θα συμβεί αν ο γιατρός μου πει «έχεις κάτι πολύ σοβαρό, ένας μήνας ζωής σου μένει». Θα πάθω κρίση πανικού, το μυαλό μου θα θολώσει, στο «εργοστάσιο» του οργανισμού μου θα υπάρξει πανικός, η άμυνα του οργανισμού θα ελαττωθεί και σύντομα το μοιραίο θα επέλθει.
Αντίθετα, αν σταθώ ψύχραιμος, προσευχηθώ στην Παναγία, αμέσως η ελπίδα της πίστης και τα φάρμακα θα με ηρεμήσουν, θα διώξουν απ το "εργοστάσιο" του σώματός μου τον πανικό. Αν οι φυσικές δυνάμεις του οργανισμού ενεργοποιηθούν σωστά, η άμυνα θα ισχυροποιηθεί και τα πάσχοντα όργανα θα θεραπευτούν πλήρως. Η ιατρική επιστήμη παραδέχεται ανεπιφύλακτα ότι όσοι άνθρωποι προσεύχονται στο Θεό τους, έχουν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να θεραπευτούν εν αντιθέσει με τους άθρησκους.

Αν θεραπευτώ πλήρως, ενδεχομένως να πιστέψω η Παναγία έκανε το θαύματα της. ΑΝ εξετάσω βαθύτερα ΤΟ Θέμα ΘΑ διαπιστώσω ΚΑΙ ΟΤΙ Πάλι ένας  παντογνώστης - παντοδύναμος νόμος της φύσεως,  όπως και η    «Θεία δύναμη» - «Θεός» ενεργοποίησε κατάλληλα το "εργοστάσιο" του σώματός μου. Επομένως και σ αυτή την περίπτωση κάποιος νόμος της φύσεως ενεργοποίησε ευμενώς (το «φαρμακείο») την άμυνα του οργανισμού και ως εκ θαύματος σώθηκε η ζωή μου.  

       Ηλεκτρομαγνητικά κύματα τηλέφωνα-τηλεοραση.  Γράφω κάποιους αριθμούς ΣΤΟ Κινητό ΜΟΥ, πατάω ένα πλήκτρο και σε λίγα δευτερόλεπτα μιλάω με εκείνο που επιθυμώ όπου κι αν βρίσκεται στη γη! Πως γίνεται; Απλά η επιστήμη χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες που δίνουν κάποιοι φυσικοί νόμοι ηλεκτρισμού - ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων , με ηλεκτρονικά μηχανήματα, καταφέρνει με απίθανη ακρίβεια, απίστευτα αποτελέσματα. (Εργαλεία του Σατανά θα τα ονόμαζαν οι άνθρωποι πριν 300 χρόνια). ΄

 Θέλω να στείλω για εργασία excel στη Θεσσαλονίκη στο φίλο μου το Δημήτρη. Είναι ένα excel,  που περιέχει δεκάδες χιλιάδες αριθμών, εκατομμύρια συναρτήσεις,  που κάνουν δισεκατομμύρια υπολογισμούς! 
Ανοίγω το mail μου, κατεβάζω το excel  και το στέλνω στο mail του Δημήτρη.
Σε λίγα λεπτά ο Δημήτρης έχει όλη την εργασία [excel] χωρίς να γίνει  κατά τη μεταφορά ούτε ένα λάθος στα δισεκατομμύρια των στοιχείων που έστειλα.
Όλα αυτά τα στοιχεία έφυγαν απ τον υπολογιστή μου, διαβιβάστηκαν στο ασύρματο rooter,  που είναι 10 μέτρα μακριά απ τον υπολογιστή μου και από εκεί μέσω της γραμμής του τηλεφώνου έφτασαν στον υπολογιστή του φίλου μου.
Χωρίς κανένα απολύτως λάθος μπορούμε να στείλουμε στους φίλους μας και πολλούς τόμους βιβλίων !!!
Εγώ προσωπικά δεν μπορώ ούτε καν να φανταστώ τι περίεργες ιδιότητες και νόμους έχει η Φύση,  ώστε μέσω του αέρα [ασύρματο rooter]  μέσω των μετάλλων [ενσύρματες  γραμμές τηλεφώνου] όλα αυτά τα στοιχεία να φτάνουν στον προορισμό χωρίς το παραμικρό λάθος.  
Άρα οι φυσικοί που κυβερνούν το σώμα μας, οι νόμοι των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, όπως και η    «Θεία δύναμη» - «Θεός»,  κρίνοντας από τα απίστευτα αποτελέσματα που παρέχουν,   είναι παντοδύναμοι, πάνσοφοι, παντογνώστες.

Κίνηση Ουρανίων σωμάτων. Η επιστήμη σήμερα έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει  με ακρίβεια την ημερομηνία και την ώρα που  θα γίνει ολική έκλειψη ηλίου ορατή απ την Ελλάδα σε βάθος χρόνου 30 και 50 ετών. 
Η  γη, η σελήνη και όλο το ηλιακό μας σύστημα κινείται σε καθορισμένες και ακριβείς τροχιές με ταχύτητες χιλιάδες χιλιομέτρων την ώρα  και τρισεκατομμυρίων χιλιάδων χιλιομέτρων σε λίγα χρόνια  μέσα στο αχανές σύμπαν.
Οι κινήσεις τους είναι τόσο ακριβείς στο χώρο και στο χρόνο που οι επιστήμονες έχουν δυνατότητα βάσει παρατηρήσεων να προσδιορίσουν την ακριβή ημερομηνία και ώρα σε μεγάλο βάθος χρόνου, χωρίς βέβαια να γνωρίζουν όλους τους  φυσικούς νόμους (εκτός της βαρύτητας) που συγκρατούν αυτές τις τεράστιες μάζες ηλίου και πλανητών με αρμονία και ακρίβεια χρόνου και χώρου.

Αν το καλοσκεφτούμε αυτοί οι άγνωστοι φυσικοί νόμοι οπωσδήποτε είναι πανίσχυροι-παντοδύναμοι και πάνσοφοι. Αν το καλοσκεφτούμε πόσο πανίσχυρες δυνάμεις ασκούνται σ αυτά τα ουράνια σώματα η ανθρώπινη λογική σταματά.          

5.       Οι γήινοι φυσικοί νόμοι εναλλάσσουν τις εποχές, προκαλούν τις βροχές, προκαλούν συνθήκες βλάστησης καρποφορίας φυτών, αναπαραγωγή ζώων και ανθρώπων.
Άρα οι μετεωρολογικοί - ατμοσφαιρικοί φυσικοί νόμοι,   όπως και η   «Θεία δύναμη» - «Θεός»,  . εξισορροπούν ΤΗ Φύση παρέχοντας άφθονα Αγαθά ΣΕ Φυτά ΚΑΙ Ζώα Συνήθως λεμε «βρέχει για δικαίους και αδίκους» Επομένως ΟΙ φυσικοί Νομοί περιέχουν ΚΑΙ ΤΗΝ Ιδιότητα ΤΟΥ πανάγαθου θεού.     

6.       Εκπληκτικές - μυστηριώδεις εγκεφαλικές διεργασίες. Η ευχή - προσευχή βοηθά τους ανθρώπους η οργή ​​και η κατάρα τιμωρεί.  

Σήμερα στην ιατρική επιστήμη συναντάμε ακτινογραφίες, υπέρηχους, μαγνητικούς τομογράφους και πλήθος άλλων μηχανημάτων. Όλα κατασκευάστηκαν από επιστήμονες και η λειτουργία τους στηρίζεται σε ιδιότητες - δυνατότητες που παρέχουν οι γήινοι φυσικοί νόμοι.
Ο εγκεφαλος μας εκτελεί εκπληκτικές, μυστηριώδης ΚΑΙ μαγικές ΘΑ λέγαμε διεργασίες. Η επιστήμη γνωρίζει τα αποτελέσματα αυτών, αλλά δεν γνωρίζει μέχρι σήμερα τα αίτια και τους λεπτεπίλεπτους φυσικούς νόμους που τα προκαλούν. Η επιστήμη απέδειξε ότι υπάρχει η σκοτεινή ύλη και σκοτεινή ενέργεια, αλλά δεν γνωρίζει τίποτε άλλο γι αυτά.
      
Πριν πολλά χρόνια η επιστήμη απέδειξε ότι το μάτιασμα είναι μια πραγματικότητα, που μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα. (Βλέπε μάτιασμα )  
Το ανθρώπινο μυαλό είναι μια άβυσσος. Η επιστήμη έχει παρατηρήσει πολλές και περίεργες δυνατότητες στους εγκεφάλους των ανθρώπων. Γνωρίζει τα αποτελέσματα, αλλά δεν κατάφερε να ερμηνεύσει ούτε τα αίτια ούτε τις φυσικές διεργασίες. ΟΙ φυσικοί Νομοί οι οποίοι ενεργοποιούν ΤΑ φαινόμενα αυτά ΕΙΝΑΙ βαθιά κρυμμένοι ΣΤΗ Φύση και η  Επιστήμη ΔΕΝ μπορεί καν ΝΑ τoυς αγγίξει.   Τα αποτελέσματα των φαινομένων αυτών είναι φανταστικά.  Θα αναφέρω μια μόνο, τον υπνωτισμό, με τον οποίο ασχολείται με μεγάλη επιτυχία η ψυχιατρική. ΟΙ μεγαλύτεροι Επιστήμονες καταλήγουν ΣΤΟ συμπέρασμα ότι  η σοφία Της φύσης ΕΙΝΑΙ απέραντη ΚΑΙ ανεξερεύνητη.  
Δολοφονώ κάποιον, όλοι οι συγγενείς θα εξοργιστούν μαζί μου. Ενδεχομένως κάποιος εξ αυτών, διαθέτοντας πολύ ισχυρό δυναμικό ενέργειας στα εγκεφαλικά νευρικά κύτταρα ενεργοποιεί άγνωστες δυνάμεις της φύσης. Οι άγνωστοι φυσικοί νόμοι ενεργοποιούν δυνάμεις στον εγκέφαλό μου, που μπορούν να προκαλέσουν στο σώμα μου μικρό ή και μεγάλο κακό.
Αντίθετα αν προσευχηθεί κάποιος για μένα ή προσευχηθώ ο ίδιος, ζητώντας κάποιο καλό, ενδεχομένως ενεργοποιηθούν οι άγνωστες φυσικές δυνάμεις που προανέφερα με αποτέλεσμα από το πουθενά να εμφανιστεί η ανέλπιστη βοήθεια. (Βλέπε Άγιος Φανούριος ). Η ενεργοποίηση αυτών των νόμων δεν λειτουργεί πάντα, λειτουργεί σπάνια και ίσως για το λόγο αυτό η επιστήμη δεν κατάφερε να τους ανακαλύψει και να τους χρησιμοποιήσει. Είναι σαν τον κεραυνό, που η επιστήμη ποτέ δεν θα απαντήσει γιατί έπεσε στο δέντρο εκείνη τη χρονική στιγμή, όταν κάτω απ το δέντρο υπήρχε ένας άνθρωπος!  
Άρα υπάρχουν   γνωστοί ΚΑΙ άγνωστοι - "μυστηριώδεις" φυσικοί νόμοι,  ενεργοποιούνται μόνο υπό ειδικές συνθήκες,   όπως και η    «Θεία δύναμη - Θεός»,    βοηθούν τους ευσεβείς, τιμωρούν τους αδίκους, ή τιμωρούν δίκαιους και άδικους. 




Γενικά το σύμπαν διακρίνεται για την παντοδυναμία, πανσοφία του και τους μυστηριώδεις γνωστούς και άγνωστους μέχρι σήμερα φυσικούς νόμους, που το κυβερνούν. Όλες οι θρησκείες πιστεύουν σε τελετουργικά μυστήρια και στην παντοδυναμία-πανσοφία του Θεού τους.     






Μέχρι εδώ εξετάσαμε τις βασικότερες ιδιότητες της φύσης και διαπιστώνουμε ότι είναι οι ίδιες με εκείνες της Θείας δύναμης - θεού.  ΑΝ εξετάσουμε ΚΑΙ Πάρα πολλές άλλες ΘΑ διαπιστώσουμε ΟΤΙ ΚΑΙ εκείνες συμπίπτουν.

Και τώρα αφήνουμε τη φυσική και ερχόμαστε στα μαθηματικά.

Για να αποδείξουμε ότι δυο τρίγωνα είναι ίσα δεν είναι απαραίτητο να αποδείξουμε ότι όλες οι ιδιότητές του είναι ίδιες. Δηλαδή δεν είναι απαραίτητο να αποδείξουμε ότι είναι ίσες και οι 6 ιδιότητές του.
Για να αποδείξουμε λοιπόν, ότι δυο τρίγωνα είναι ίσα είναι αρκετό να αποδείξουμε μόνο ότι τα δυο τρίγωνα έχουν 1 πλευρά ίση και τις 2 προσκείμενες στην πλευρά αυτή γωνίες ίσες μία προς μια. Ή έχουν 2 πλευρές ίσες μια προς μια και την περιεχομένη σ αυτές γωνία ίση. Ή ότι έχουν τις 3 πλευρές ίσες και μια γωνία ίση.    

Επειδή οι ​​βασικότερες ιδιότητες της «Θείας Δύναμης - Θεού» και «Φυσικών νόμων» ταυτίζονται  καταλήγουμε ΣΤΟ συμπέρασμα ΟΤΙ ΚΑΙ Πάρα πολλές άλλες ιδιότητες  ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ.  

Πράγματι, αν εξετάσουμε πολλές άλλες ιδιότητες των νόμων της φύσης και της θείας δύναμης-Θεού θα διαπιστώσουμε ότι είναι ίδιες.

Αναμφισβήτητα οι Φυσικοί Νόμοι Κυβερνούν το σύμπαν, αντίστοιχα ο Θεός Κυβερνά τα πάντα. 
Οι Φυσικοί Νόμοι είναι δίκαιοι, ενίοτε λέμε πως η Φύση εκδικείται. Ο Θεός είναι δίκαιος, αλλά ενίοτε τιμωρεί δικαίους και αδίκους.
Η επιστήμη καθημερινά ανακαλύπτει λεπτεπίλεπτους μυστηριώδεις Φυσικούς Νόμους του σύμπαντος. Όλες οι θρησκείες του κόσμου έχουν τα δικά τους μυστήρια.   

Όταν  Α=Β
και     Β=Γ           τότε συνεπάγεται και ότι  Β=Γ 
  Φύση-φυσικοί νόμοι  είναι:  αιώνιοι, πανταχού παρόντες, παντοδύναμοι, πάνσοφοι, παντογνώστες, πανάγαθοι, δίκαιοι, μυστηριώδεις,  ………  
Θεία δύναμη-Θεός είναι: αιώνιος, πανταχού παρόν, παντοδύναμος, πάνσοφος, παντογνώστης πανάγαθος, δίκαιος, μυστηριώδης, ……..
 Άρα, Φύση και Θεία δύναμη ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΙΔΙΕΣ έννοιες με διαφορετικά ονόματα.

Τελειώνοντας πιστεύω ότι τώρα έχω πείσει περισσότερους.

Παράδεισος και κόλαση όπως εμφανίζονται στις θρησκείες είναι απίθανο να υπάρχουν. Αλλά η ψυχή - το πνεύμα μας να συνεχίζει να υπάρχει και μετά το θάνατο δεν είναι καθόλου απίθανο. Κάθε νέα θεωρία αστροφυσικής ........... είναι νέα έκπληξη. 
Δείτε παρακάτω ΤΟΝ πρόλογο ΤΟΥ διάσημου  αστροφυσικού Στίβεν Χόκινγκ ΓΙΑ ΤΟ "σωματίδιο του Θεού".  
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 Κώστας Α. Παππάς  


Διαβάστε την ανάρτηση:
Περίεργο και ανεξήγητο φαινόμενο "Orbs" στο Βουργαρέλι  .  Η «ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ» αντέγραψε την ανάρτηση αυτή απ το ιστολόγιό μας και εκεί το διάβασαν περισσότεροι από 79.000 χρήστες. Την αναδημοσίευση έκαναν και 8-10 άλλα σάιντ.    
http://anokalentini.blogspot.gr/2012/06/blog-post.html

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/09/2014 16:17   http://www.tovima.gr/science/physics-space/article/?aid=629745 
Τα φώτα της δημοσιότητας συγκεντρώνει για μια ακόμη φορά ο διάσημος αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ. που ως γνωστόν είναι παράλυτος και επικοινωνεί μέσω ειδικά σχεδιασμένου για αυτόν τον σκοπό υπολογιστή. Ο Χόκινγκ προλογίζει το βιβλίο «Starmus,  50 χρόνια ο άνθρωπος στο Διάστημα »..............
Ο Βρετανός επιστήμονας κάνει σε αυτόν τον πρόλογο ειδική αναφορά στο περίφημο μποζόνιο Χιγκς, το επονομαζόμενο «σωματίδιο του Θεού», υποστηρίζοντας ότι είναι πιθανό να προκαλέσει την καταστροφή του Σύμπαντος.

Ο Χόκινγκ είναι όπως φαίνεται υποστηρικτής της θεωρίας του λεγόμενου «κυκλικού Σύμπαντος». Πρόκειται για μια θεωρία που αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, σύμφωνα με την οποία υπάρχει ένας αέναος κύκλος δημιουργίας συμπάντων.
Η θεωρία αυτή βασίζεται στην ιδέα ενός κοσμικού «κενού» ή ενός «ασταθούς κενού» όπως το ονομάζουν οι ειδικοί. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία εκτός από τον τρισδιάστατο κόσμο που εμείς βιώνουμε και αντιλαμβανόμαστε υπάρχει και ένας ακόμη τρισδιάστατος κόσμος που δεν μπορούμε να δούμε και να αντιληφθούμε. Τους δύο κόσμους χωρίζει μια τέταρτη διάσταση που λειτουργεί ως ένα αδιαπέραστος κοσμικός φράχτης. Σε αυτόν τον φράχτη όμως υπάρχει ένα κενό, μικρό μεν αλλά ικανό, όταν δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, να επιτρέψει την αλληλεπίδραση των δύο κόσμων με τρόπο τέτοιον που τελικά να οδηγήσει στην αντικατάσταση του δικού μας σύμπαντος.   
  Αλαν Σάντετζ (βραβείο αστρονομίας Crawford): «Το βρίσκω πολύ απίθανο μια τέτοια τάξη να προήλθε από το χάος. Πρέπει να υπάρχει κάποια οργανωτική αρχή. Για μένα, ο Θεός είναι μυστήριο, αλλά είναι και η εξήγηση του θαύματος τής ύπαρξης -; τού γιατί υπάρχει κάτι αντί για τίποτε »             http://blogs.sch.gr/stz1167/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος