Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

ύτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Ιόνια και Ολύμπια οδοί ένα βήμα πριν την υπογραφή νέων συμβάσεων

11 Νοεμβρίου 2013.
Στη μεγάλη σημασία της ενίσχυσης της ρευστότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και κατ' επέκταση της ελληνικής οικονομίας, αναφέρθηκε σήμερα τόσο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤεπ) Βέρνερ Χόγιερ όσο και όλοι οι παριστάμενοι υπουργοί, Οικονομικών, Εσωτερικών, Ανάπτυξης και Υποδομών, στη διάρκεια υπογραφής συμφωνιών συνολικού ύψους 550 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση έργων υποδομών.

Οι σχετικές συμφωνίες μεταξύ ΕΤεπ, ελληνικού δημοσίου και εμπορικών τραπεζών αφορούν τη χρηματοδότηση έργων σε αυτοκινητοδρόμους, υποδομές τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, καθώς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Οι συνολικές συμφωνίες χρηματοδότησης της ΕΤεπ προς τη χώρα μας, μετά την υπογραφή και των σημερινών συμφωνιών, ανέρχονται για το 2013 σε 1,5 δισ. ευρώ, έναντι 705 εκατ. ευρώ το 2012.
 

Η χρηματοδότηση της ΕΤΕπ αναμένεται να παίξει καταλυτικό ρόλο και στην κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που έχει προκύψει στην κατασκευή των μεγάλων οδικών αξόνων. Τις επόμενες μέρες θα κατατεθούν στη Βουλή - αφού ολοκληρωθεί η επεξεργασία τους από το Ελεγκτικό Συνέδριο - οι αναθεωρημένες συμβάσεις παραχώρησης για τους μεγάλους οδικούς άξονες, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Η πρώτη είδηση ήρθε την προηγούμενη εβδομάδα όταν ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γιοχάνες Χαν επισκέφτηκε την περιφέρεια Ηπείρου, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη δήλωσε.
Μέσα στις επόμενες εβδομάδες και σίγουρα ως τα τέλη Νοεμβρίου πρόκειται να μπουν οι υπογραφές στην τελική συμφωνία για τους μεγάλους οδικούς άξονες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η Ιόνια Οδός και ο Ε65.
Περιμένω την τελική έγκριση των οριστικών συμβάσεων από τις ελληνικές αρχές, η συμφωνία είναι σχεδόν έτοιμη και εγώ θα την υπογράψω. Πιστεύω ότι εντός του Νοεμβρίου θα έχει λήξει το θέμα!

Προ ημερών που ταξίδεψα  Αθήνα – Άρτα και Άρτα – Αθήνα, διαπίστωσα ότι από την Κόρινθο ως την Πάτρα τα εργοτάξια της Ολύμπιας οδού εργάζονται ικανοποιητικά.  Μάλιστα έκανα τη σκέψη ότι αν συνεχίσουν έτσι μέχρι το τέλος του 2015 το μεγάλο έργο θα ολοκληρωθεί τουλάχιστο ως την Πάτρα.

Αντίθετα κανένα ίχνος εργασιών δεν παρουσιάζουν τα εργοτάξια της Ιόνιας οδού.
11 Νοεμβρίου 2013 Κώστας Α. Παππάς.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος