Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

ύτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012

END χρυσή μετοχή οικογένεια Σώρρα


Σοβαρές διαφωνίας προέκυψαν τα μεσάνυχτα της 1ης προς τη 2α Οκτωβρίου 2012 στην εκπομπή ΜΑΚΕΛΕΙΟ του Στέφανου Χίου στο κανάλι EXTRA3.
Στις 1.10΄ τα μεσάνυχτα ο δημοσιογράφος Σ. Χίου έδωσε το λόγο στον κ. Βαλσαμάκη μέλος του οργανισμού  Ε.Ν.D.  

Ο κ. Βαλσαμάκης ισχυρίστηκε ότι, σε τράπεζα του ΟΝΤΑΡΙΟ, στον Καναδά η Ε.Ν.D.  στις 28 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι κατέθεσε  αξιόγραφα, ομόλογα  του  Αμερικανικού Δημοσίου, υπό μορφή 6  CDR συνολικής αξίας 600 δισεκατομμυρίων  δολαρίων  για την Ελλάδα και ένα  CDR 48,8 δισεκατομμυρίων για την Κύπρο. Είναι χρήματα που μπορεί η Ελληνική Κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει άμεσα και να αγοράσει όλο το Ελληνικό χρέος ……. .... Επενέβη από την Νέα Υόρκη  ο Μ. Φατούρος συγγραφέας  ισχυριζόμενος ότι τα μερικά από τα 10 μέλη της E.N.D.  δεν είναι αξιόπιστα.  Ο κ. Λαμπράκης είπε, χρωστούσε φόρους 900.000 δολαρίων. Μίλησαν για λόμπι, για προσωπικά συμφέροντα και ξέσπασε καυγάς χωρίς να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.  

Το βράδυ της 2ας Οκτωβρίου, στις ειδήσεις EXTRA3  του Παυλόπουλου,  παρευρέθησαν ο κ. Λαμπράκης μέλος της Ε.Ν.D.   και ο Γιώργος Παπαδάκης νομικός σύβουλος της  Ε.Ν.D.  επενέβη και ο Στ. Χίος μίλησαν για νερό καματερού και ξανάγινε τρανός καυγάς.

Ο Γιώργος Παπαδάκης είπε στο τέλος κάτι πολύ σημαντικό.  Τα απαραίτητα στοιχεία στάλθηκαν επίσημα στον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και Υπουργό Οικονομικών. Αν κάποιος δεν τα έλαβε εμείς είμαστε εδώ στην Ελλάδα και ανά πάσα στιγμή μπορούμε να τα παραδώσουμε αυτοπροσώπως. Οφείλουν με τα στοιχεία αυτά να απευθυνθούν στην Κυβέρνηση του Καναδά και εφόσον διαπιστώσουν ότι τα στοιχεία μας είναι ψευδή να τα παραδώσουν στη δικαιοσύνη για την ποινική μας δίωξη. Αν είναι αληθή αμέσως πρέπει να αγοράσουν το Ελληνικό χρέος και να απαλλάξουν τη χώρα απ τα δεινά. Αν δεν κάνουν τίποτε  θα πρέπει να λογοδοτήσουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη για παράλειψη καθήκοντος.  
Σε ερώτηση που βρέθηκαν τα χρήματα η απάντηση ήταν : Τα χρήματα είναι του κ. Σώρρα και προέρχονται από χρεωστικά ομόλογα του Αμερικανικού Δημοσίου.
Άλλες λεπτομέρειες δεν ρωτήθηκαν.

Το ιστολόγιό μας πριν ένα χρόνο (23 Σεπτ. 2011) έκανε μια πολύ μεγάλη έρευνα για τον κ. Σώρρα και την Τράπεζα Ανατολής.

         Ποια είναι η οικογένεια Σώρρα.

Ο Αρτέμιος Σώρρας  είναι Έλληνας ομογενής απ την Πάτρα. Ισχυρίστηκε ότι η οικογένειά του κατέχει μετοχές της Τράπεζας Ανατολής αξίας 670 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Φημολογείται ότι  Τράπεζα Ανατολής, θυγατρική της Εθνικής,  ήταν μια πολύ εύρωστη τράπεζα με μεγάλα αποθέματα χρυσού στη Ελλάδα και το εξωτερικό (Θεσσαλονίκη, Σμύρνη, Αλεξάνδρεια).

Η Τράπεζα Ανατολής το 1932 εξαγοράζεται και συγχωνεύεται  με την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος.  Συγκροτήθηκε επιτροπή εκκαθάρισης που μέσα σε τρία χρόνια θα καθόριζε το τίμημα της εξαγοράς και την αξία της κάθε μετοχής.  Η επιτροπή αυτή το 1935 διαλύθηκε χωρίς την έκδοση πορίσματος.  Λέγεται ότι από αναβολή σε αναβολή φτάσαμε στον πόλεμο του 1940 χωρίς ποτέ να καθοριστεί η αξία των μετοχών Τράπεζας Ανατολής. Διαβάστε περισσότερα 

Διαβάσαμε πολλές Υπουργικές αποφάσεις της περιόδου εκείνης, αλλά μπερδευτήκαμε σε όρους νομικούς και δε μπορέσαμε να βγάλουμε σαφή συμπεράσματα.  

Μετά το 1941 μετοχές και χρήματα έγιναν κουρελόχαρτα. Με 5 εκατομμύρια δραχμές αγόραζες ένα κόκορα !  Μετά το 1944 επειδή γενικά οι μετοχές είχαν μηδενική αξία,  οι κάτοχοι τις πέταξαν, εκτός ελαχίστων που τις κράτησαν για ενθύμιο.

H Τράπεζα Ανατολής είχε πράγματι πολύ μεγάλες ποσότητες χρυσού,  όπως φημολογείται ;;;   Αν πράγματι είχε,   παραδόθηκαν στη Εθνική το 1932 με την συγχώνευση.  Tι απέγινε o χρυσός μετά τον πόλεμο;   Σε ποια χέρια περιήλθε ;;;;  

Ένα είναι βέβαιο, Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ποτέ δεν ανήκε στο «‘Έθνος» !!!
Από το 1932 ήταν ιδιωτική τράπεζα με μεγαλομέτοχο ξένο επενδυτή, η οικογένεια του οποίου  σήμερα φημολογείται ότι είναι μια από τις πλουσιότερες οικογένειες του κόσμου !!!

Ας υποθέσουμε ότι δεν υπήρξε χρυσός, είχε όμως σημαντικά ακίνητα.
 Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το ακίνητο στην οδό Σοφοκλέους 6 στην Αθήνα που στεγαζόταν μέχρι πρόσφατα το Χρηματιστήριο Αξιών, ήταν τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Ανατολής (ιδιόκτητο), το ακίνητο στην οδό Πανεπιστημίου που στεγάζεται η Τράπεζα της Ελλάδος ακόμη και σήμερα,  ήταν ιδιοκτησία της Ανατολής, πολλά ακίνητα (οικόπεδα και κτήρια) που περιλαμβάνονται στο τρίγωνο Πανεπιστημίου-Αιόλου-Σοφοκλέους ήταν ιδιοκτησία της Ανατολής!!! Όλα τα ακίνητα της Ανατολής μεταβιβάστηκαν στην Εθνική Τράπεζα άμεσα με την έναρξη της ειδικής εκκαθάρισης, τους πρώτους μήνες του 1933.

Μια αφελή Ερώτηση κάνω, μήπως η οικογένεια Σώρρα αντάλλαξε τις μετοχές της Τράπεζας Ανατολής με ομόλογα του Αμερικανικού Δημοσίου ;;;;  


Διαβάστε και το ανέκδοτο.  Παρέμβαση του θεού για το Δημόσιο χρέος της Ελλάδας     Μήπως ταιριάζει στην περίπτωση;;;;;;;Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος