Λίστα (κατάλογος) όλων των συμβεβλημένων ιατρών ΕΟΠΥΥ.
Για να βρείτε τους γιατρούς της περιοχή σας, που είναι συμβεβλημένοι με το νέο ασφαλιστικό οργανισμό κάντε κλικ εδώ.Στα δεξιά της ιστοσελίδας που θα ανοίξει, επιλέξτε Νομό, Πόλη και την ειδικότητα του γιατρού.
Σημαντικό είναι ότι και οι ασφαλισμένοι ΟΓΑ έχουν ενταχθεί στον οργανισμό, έχοντας τα ίδια δικαιώματα με όλους τους άλλους δικαιούχους ΕΟΠΥΥ.
υπουργείου υγείας, σημαντικό διαβάστε το.
Μετά από έρευνα που κάναμε διαπιστώσαμε τα παρακάτω σημαντικά.
1. Οι γιατροί που έχουν συμβληθεί μέχρι σήμερα με το νέο ταμείο σ όλη την Ελλάδα και όλων των ειδικοτήτων μόλις ξεπερνούν τις 5.000, αντί των 15.000 που προβλέπει ο κανονισμός ΕΟΠΥΥ (ΦΕΚ 2456/3-11-2011 Τ.Β΄).
Στις ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ (25-1-2012) του Υπουργείου Υγείας, αναγράφεται:
Q8
«Οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν δικαιούνται καμία επιπλέον αμοιβή από τους δικαιούχους, για τους πρώτους 50 ασθενείς που εξετάζουν κάθε εβδομάδα και για τους 200 του μήνα».
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ . Δυστυχώς οι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ, που ξεπερνούν τα εννέα εκατομμύρια, με κανένα τρόπο δεν είναι δυνατό να εξυπηρετηθούν με τόσους λίγους γιατρούς.
Θα παίρνουν τηλέφωνο το γιατρό, ο οποίος θα απαντά, ότι τον τρέχοντα μήνα συμπλήρωσα τις 200 εξετάσεις ασθενών. Αν έχεις κρυολόγημα θα σου κλείσω ραντεβού για τον άλλο μήνα ! Αν η κατάστασή σου είναι σοβαρή και έρθεις σήμερα θα πληρώσεις επίσκεψη !
Q25
«Είμαι ασφαλισμένος του ΟΓΑ. Δικαιούμαι να νοσηλευθώ σε συμβεβλημένη κλινική του ΕΟΠΥΥ;
Οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους τους δικαιούχους του ΕΟΠΥΥ».
2. Από τον κανονισμό παροχών ΕΟΠΥΥ (ΦΕΚ 2456/3-11-2011Τ.Β΄) προκύπτει ότι οι ασφαλισμένοι στα Κέντρα υγείας και τα Νοσοκομεία δεν πρέπει να πληρώνουν τα 5 ευρώ των εξετάστρων. Έτσι τουλάχιστο αναφέρεται στα άρθρα 6 και 7.
Εκτός εάν εκεί στο Υπουργείο δεν ξέρουν τι γράφουν.
Εκτός εάν εκεί στο Υπουργείο δεν ξέρουν τι γράφουν.
Από τον κανονισμό παροχών ΕΟΠΥΥ επιλέξαμε ως βασικότερα τα παρακάτω άρθρα:
Άρθρο 6
Με σκοπό την έγκαιρη διάγνωση και τη λήψη μέτρων για την πρόληψη της εκδήλωσης ή την ανατροπή της εμφάνισης νοσηρών καταστάσεων παρέχονται στα πλαίσια της προληπτικής ιατρικής, υποχρεωτικά και χωρίς συμμετοχή του ασφαλισμένου, τα εξής:
α) Εμβολιασμοί παιδιών και ενηλίκων, σύμφωνα με το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού
β) Εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου σε γυναίκες και άνδρες με σκοπό τη γέννηση υγιών παιδιών και συγκεκριμένα: αιματολογικές εξετάσεις (γεν. αίματος, φεριττίνης και εγκλείστων) για τη διαπίστωση ετεροζυγωτών μεσογειακής αναιμίας, ηλεκτροφόρηση αιμοσφαιρίνης, εφόσον προκύψουν ενδείξεις από τις παραπάνω εξετάσεις, εξέταση DNA του εμβρύου, εφόσον έχει διαπιστωθεί ότι και οι δύο γονείς έχουν γενετική επιβάρυνση για μεσογειακή αναιμία και κάλυψη της μεθόδου λήψης του υλικού, προσδιορισμός αντισωμάτων ερυθράς, έλεγχος καρυοτύπου του εμβρύου σε γυναίκες άνω των 35 ετών.
) Για την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του μαστού μαστογραφία με την ακόλουθη συχνότητα: κάθε δύο χρόνια σε γυναίκες ηλικίας από 40 έως 50 ετών και κάθε χρόνο σε γυναίκες ηλικίας άνω των 50 ετών ή σε γυναίκες άνω των 35 ετών, εφόσον οι τελευταίες ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Για την τελευταία περίπτωση απαιτείται παραπομπή ειδικού γιατρού.
δ) Για την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, τεστ PAP κάθε χρόνο σε όλες τις γυναίκες από την έναρξη της σεξουαλικά ενεργούς ζωής.
ε) Για την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη τεστ PSA, κάθε δύο χρόνια σε άνδρες ηλικίας άνω των 50 ετών και κάθε χρόνο σε άνδρες ηλικίας άνω των 60 ετών.
στ) Για την πρόληψη των καρδιοπαθειών, εξετάσεις χοληστερόλης ολικής και κλασμάτων υψηλής και χαμηλής πυκνότητας καθώς και τριγλυκεριδίων με σκοπό τη διάγνωση δυσλιπιδαιμιών, κάθε πέντε χρόνια σε άνδρες και γυναίκες από 15 έως 30 ετών και κάθε τρία χρόνια σε άνδρες και γυναίκες άνω των 30 ετών.
ζ) Για την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του παχέως εντέρου, μικροσκοπική εξέταση ανίχνευσης αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα κάθε 2 χρόνια σε άνδρες και γυναίκες ηλικίας 50 έως 70 ετών και κολονοσκόπηση κάθε πέντε έτη σε άνδρες και γυναίκες ηλικίας 50 ετών και άνω ή κάθε έτος σε άνδρες και γυναίκες ηλικίας 40 ετών και άνω εφόσον ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Στην τελευταία περίπτωση απαιτείται παραπομπή ειδικού ιατρού.
Άρθρο 7
Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας
Α. Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας παρέχεται σε όλους τους ασφαλισμένους από τις κατά τόπους υφιστάμενες δομές, ήτοι από τα εξωτερικά ιατρεία των κέντρων υγείας, των κρατικών νοσοκομείων, των στρατιωτικών νοσοκομείων, των πανεπιστημιακών νοσοκομείων, τα αγροτικά Ιατρεία, τα περιφερειακά ιατρεία, τα πολυϊατρεία και ιατρεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., τα εξωτερικά ιατρεία των ιδιωτικών νοσοκομείων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα καθώς και από οικογενειακούς ιατρούς και ιατρούς συμβεβλημένους με το Φορέα.
Δεν αποζημιώνεται η ιατρική επίσκεψη σε περίπτωση μη συμβεβλημένου ιατρού.
Β. Η ιατρική περίθαλψη περιλαμβάνει την εξέταση στο ιατρείο ή στο σπίτι του ασφαλισμένου, εφόσον αυτό είναι απαραίτητο. Επίσης, περιλαμβάνει τις ιατρικές πράξεις που είναι αναγκαίες για τη διάγνωση και την θεραπεία του ασθενούς.
ΣΧΟΛΙΟ: Αν συνδυάσουμε τα άρθρα 7 και 8 προκύπτει: «παρέχονται στα πλαίσια της προληπτικής ιατρικής, υποχρεωτικά και χωρίς συμμετοχή του ασφαλισμένου, τα εξής: ……..
παρέχεται σε όλους τους ασφαλισμένους από τις κατά τόπους υφιστάμενες δομές, ήτοι από τα εξωτερικά ιατρεία των κέντρων υγείας, των κρατικών νοσοκομείων, ……… και ιατρούς συμβεβλημένους με το Φορέα».
Άρθρο 23
Ο αριθμός των γιατρών ανά ειδικότητα καθορίζεται ως εξής:
α) 4.000 παθολόγοι – γενικοί ιατροί
β) 1.000 παιδίατροι
γ) 9.000 γαστρεντερολόγοι, δερματολόγοι, καρδιολόγοι, γυναικολόγος, νευρολόγοι, ορθοπεδικοί, ουρολόγοι, οφθαλμίατροι, πνευμονολόγοι, ενδοκρινολόγοι, ωτορινολαρυγγολόγοι, και
δ) 1.000 αγγειοχειρούργοι, αιματολόγοι, αλλεργιολόγοι, νεφρολόγοι, νευροχειρουργοί, ογκολόγοι, παιδοψυχίατροι, πλαστικοί χειρουργοί, ρευματολόγοι, γενικοί χειρουργοί, χειρουργοί θώρακος, ψυχίατροι, χειρουργοί παίδων, φυσίατροι.
Οι θεραπευτές γιατροί υποχρεούνται, πέραν της εξέτασης του ασθενούς, να εκτελούν, εφόσον κρίνεται αναγκαίο, τις παρακάτω κατά ειδικότητα ιατρικές πράξεις, χωρίς επιβάρυνση του ασφαλισμένου ή του Οργανισμού. Παθολόγοι: Εμβολιασμούς πάσης φύσεως Παιδίατροι: Εμβολιασμούς πάσης φύσεως Καρδιολόγοι: Ηλεκτροκαρδιογραφήματα και Ταλαντώσεις Γυναικολόγοι: Διάφορες μικροθεραπείες Οφθαλμίατροι: Τονομέτρηση, μέτρηση οπτικού πεδίου, εξέταση με σχισμοειδή λυχνία και βυθοσκόπηση Ωτορινολαρυγγολόγοι: Αφαίρεση βυσμάτων ώτων, προσθία και οπισθία ρινοσκόπηση, έμμεση λαρυγγοσκόπηση
Διαβάστε τον Κανονισμό παροχών ΕΟΠΥΥ και καθορισμό αμοιβών ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΦΕΚ 2456/3-11-2011 Τ. Β΄). κάνοντας κλικ εδώ.
Διαβάστε τον Κανονισμό παροχών ΕΟΠΥΥ και καθορισμό αμοιβών ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΦΕΚ 2456/3-11-2011 Τ. Β΄). κάνοντας κλικ εδώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος