Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Αποδοχή κληρονομιάς



Ένα από τα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα της σημερινής  οικονομικής κρίσης  είναι και η αποδοχή κληρονομιάς. Επειδή είμαι παθών θα δώσω μερικές συμβουλές:

Τιμές κατοικιών  ανά τιμή ζώνης 
Ακόμη και στην ερημιά (στο κακό Λαγκάδι)  αν έχεις ένα ερειπωμένο σπίτι  75 τμ. θα πληρώσεις 75Χ2=150 ευρουλάκια ΕΝΦΙΑ ! 

Ο κάθε πατέρας είναι απαραίτητο να κάνει  διαθήκη, διότι διαφορετικά οι κληρονόμοι θα αντιμετωπίσουν πολλά και σοβαρά προβλήματα.  Η διαθήκη δεν είναι απαραίτητο να συνταχθεί σε συμβολαιογράφο. Την ίδια ισχύ έχει και μια ιδιόχειρη, απλή χειρόγραφη διαθήκη.

Η διαθήκη πρέπει να είναι σαφής και να αναφέρει το δημοτικό διαμέρισμα, τον οικισμό τα τετραγωνικά μέτρα και  σύνορα  κάθε αγροτεμαχίου. Τα στοιχεία αυτά πρέπει να συμφωνούν απόλυτα με τα στοιχεία του Ε9.  Το ίδιο ισχύει για οικόπεδα και κατοικίες. Αν είναι όλα ξεκάθαρα στη διαθήκη θα χρειαστείτε μόνο συμβολαιογράφο.   Αν υπάρχουν ασάφειες και απαιτηθεί δικηγόρος ή μηχανικός θα αρχίσουν τα μπλεξίματα.  

Κάπου ο συχωρεμένος θα έγραψε κάτι λιγότερο και θα μπλέξετε με την εφορία επιβάλλοντας στο συχωρεμένο από το 2010 μέχρι σήμερα  συμπληρωματικό φόρο, πρόστιμα,  προσαυξήσεις και προσαυξήσεις επί προσαυξήσεων  ……..  Αυτά δεν μπαίνουν σε δόσεις πρέπει να εξοφληθούν εφάπαξ. Αν δεν τα εξοφλήσετε δεν μπορεί ο συμβολαιογράφος να σας κάνει συμβόλαια. Βέβαια στο Ε9 θα τα έχετε ήδη γράψει και ο ΕΜΦΙΑ θα τρέχει χωρίς συμβόλαια.  

Αν δεν υπάρχουν διαφορές της διαθήκης με το  Ε9, τότε θα πληρώσετε μόνο φόρο κληρονομιάς,  εφόσον  ξεπερνάτε τα αφορολόγητα όρια.

Τα τελευταία χρόνια η αποποίηση κληρονομιάς αυξάνεται αλματωδώς λόγω αδυναμίας των κληρονόμων να πληρώσουν φόρους & ΕΝΦΙΑ.  Δεν γνωρίζω αν μπορείτε να αποποιηθείτε μέρος των ακινήτων. Δηλαδή να κρατήσετε μόνο τα χρήσιμα ακίνητα.

Σ αυτή την περίπτωση (να απαλλαγείτε από τα άχρηστα) θα προτείνω μια πολύ καλή λύση. 
Ο πατέρας  να γράψει σε σας μόνο τα ακίνητα που θέλετε και τα υπόλοιπα να τα γράψει ονομαστικά στους πρώην πρωθυπουργούς, που κατάντησαν την Ελλάδα σ αυτό το χάλι. 
Πρέπει να τους χαρίσουμε όλα τα πανάκριβα οικόπεδα της άνω, κάτω, πέρα δώθε, κείθε και σιαπέρα  Ραχούλας. Τουλάχιστο να τρέχουν στις εφορίες να κάνουν αποποιήσεις να μη φορτωθούν τον ΕΜΦΙΑ που αυτοί μας επέβαλαν.

Εσείς οι νεότεροι πείτε τα στους πατεράδες σας, γιατί οι συνομήλικοί  μου, κατά το πλείστον, δεν έχουν πρόσβαση στο internet.
   
Κώστας Α. Παππάς  

2 σχόλια:

  1. ΑΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ...Η ΟΛΑ Η ΤΙΠΟΤΑ..ΔΩΡΕΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ...ΔΙΑΘΗΚΗ ΠΟΥ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ...ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ..ΠΑΛΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ...ΟΠΟΤΕ??ΛΥΣΗ....ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ..ΜΗΝ ΤΟ ΔΗΛΩΣΕΙΣ..ΟΠΟΤΕ ΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ...ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ..ΜΕΤΑ ΤΟ 2024..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες στο σχόλιό σας

      Διαγραφή

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος