Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Βάσεις σχολών 2013, κάντε τους δικού σας υπολογισμούς

Ο κάθε υποψήφιος σύμφωνα με το δικό του ΓΕΝΙΚΟ ΒΑΘΜΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ έχει τη δυνατότητα να βγάλει  τα δικά του στατιστικά συμπεράσματα. 
Κάνοντας τους δικού σας υπολογισμούς θα βγάλετε συμπεράσματα  πολύ ασφαλέστερα εκείνων που κυκλοφορούν στα διάφορα site.
Η διαδικασία είναι απλή. Για να γίνει πιο κατανοητή σας αναφέρω ένα παράδειγμα.

Έστω ένας υποψήφιος της τεχνολογικής κατεύθυνσης ΙΙ έχει Γ.Β.Π.  12.05. 
1.  Ανοίγουμε τον πίνακα ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΒΑΘΜΟΥΠΡΟΣΒΑΣΗΣ 2012.
Προσθέτουμε όλους τους φοιτητές που πέρσι είχαν βαθμό Γεν.  πρόσβασης μεγαλύτερο του 12.00 και βλέπουμε ότι ήταν 16.110 υποψήφιοι.
Προσθέτουμε όλους τους φοιτητές που έχουν φέτος  βαθμό Γεν. πρόσβασης μεγαλύτερο του 12.00 και βλέπουμε ότι είναι 14.201 υποψήφιοι.


Άρα αν δεν γινόταν φέτος μείωση φοιτητών στις σχολές,  όσοι  έχουν Γ.Β.Π. 12.00  θα περνούσαν σε καλύτερη σχολή φέτος από εκείνους που είχαν Γ.Β.Π. 12.00 πέρσι. 

Συνεκτιμώντας τους παράγοντες  ότι οι υποψήφιοι στην ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ είναι λιγότεροι φέτος, αλλά ότι οι εισακτέοι στις σχολές θα είναι 10% λιγότεροι καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος  και πάλι   έχει πιθανότητες να περάσει σε καλλίτερη σχολή φέτος απ ότι πέρσι.  
Κώστας Α. Παππάς 27 Ιουνίου 2013.

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Υλοιποιείται η ΣΥΜΒΑΣΗ εγκατάστασης ασυρμάτου δικτύου "internet δωρεάν"

Ελπίζω να θυμάστε ότι το Σεπτέμβριο 2011 ανέβασα ανάρτηση με τίτλο «internet σε όλο το Δήμο Γ. Καραϊσκάκη».  Μετά από 21 μήνες  η υπόσχεση του Δημάρχου κ. Γαλλίκα υλοποιήθηκε. Μόνο που το Συμβούλιο; μπέρδεψε τον «Καλλικράτη» με τον «Καποδίστρια» και ενέκρινε  internet σε όλο τον «πρώην  το Δήμο Γ. Καραϊσκάκη».  Επομένως οι πρώην Δήμοι «Ηρακλείας» και «Τετραφυλίας» ας περιμένουν στην επόμενη επανεκλογή του Δημάρχου μας.



Στις 31 Δεκεμβρίου 2012 ο Δήμαρχος υπέγραψε σύμβαση με τον κ. Χρήστο Γκανιάτσα, εκπρόσωπο της εταιρίας «ΓΚΑΝΙΑΤΣΑΣ ΗΛ. – ΓΚΑΝΙΑΤΣΑΣ ΧΡ. Ο.Ε.»   για την  «Εγκατάσταση ασυρμάτου δικτύου Δ. Ε. Γεωργίου Καραϊσκάκη ποσού (με Φ.Π.Α.) 23.927,19 ευρώ».  
Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αρχικός σκοπός ήταν να τοποθετηθεί σ όλες τις πρώην κοινότητες από μια κεραία. Ένας σύμβουλος πρότεινε όλες οι κεραίες να τοποθετηθούν μόνο στην περιοχή του  πρώην δήμου «Γ. Καραϊσκάκη» για την πλήρη κάλυψη κοινοτήτων και συνοικισμών. Επειδή κανένας σύμβουλος δεν αντέδρασε η πρόταση του συμβούλου κατακυρώθηκε & υπογράφηκε. (Προφανώς οι σύμβουλοι κάπου μπέρδεψαν και και τον Εθνικό μας Ήρωα!).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,  σήμερα η κεραία Διασέλλου εκπέμπει πολύ καλό σήμα 23 Μbps, το οποίο φτάνει μέχρι την Καλεντίνη.  Όσα σπίτια της Καλεντίνης έχουν οπτική επαφή με την κεραία του Διασέλλου, με ειδικό εξοπλισμό που κοστίζει 60 – 65 ευρώ, δύνανται να πιάσουν ικανοποιητικό σήμα 7 ως 9 Μbps.

Οι υπόλοιποι Καλεντινιώτες ας ψηφίζουν τον κ. Δήμαρχο για να εκλεγεί τις επόμενες και μεθεπόμενες εκλογές για να ολοκληρώσει το έργο και στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες (Δ.Ε.) Τετραφυλίας και Ηρακλείας.
Με πατριωτικούς χαιρετισμούς 11 Ιουνίου 2013 kapaka pappas

        

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Ο Ηλίας και ο επιθεωρητής


Ο συχωρεμένος, ο Ηλίας Βασιλάκης, καταγόταν απ το Τετράκομο.  Εγκαταστάθηκε στην Καλεντίνη πριν το 1960 ως υπάλληλος του Ταχυδρομείου Άνω Καλεντίνης.  Έκτισε δυο σπίτια και ένα φούρνο. Ήταν ο πρώτος φούρνος  στην Καλεντίνη,  λειτούργησε για αρκετά χρόνια και μέχρι ν ανοίξει φούρνο ο Βασίλη – Κωτσίλας.  Από το 1966 ως το 1974 ήταν προϊστάμενος του ταχυδρομείου Καλεντίνης.
Από το 1975 μέχρι να πάρει σύνταξη υπηρέτησε ως υπάλληλος στο  ταχυδρομείο Άρτας. Πριν τα 65 του χρόνια  σκοτώθηκε σε ατύχημα.   Ήταν κοινωνικός, αστείος και πολύ ετοιμόλογος.  
Ήταν άριστος στον προφορικό λόγο,  ιδιαίτερα όταν θύμωνε !  
Σαν φίλος και συνάδελφος μου διηγήθηκε την παρακάτω προσωπική ιστορία. Το ταχυδρομείο Καλεντίνης τότε στεγαζόταν σ ένα δωμάτιο του ισογείου στο κοινοτικό  κατάστημα.   
« Εγώ έκανα κάτι λογαριασμούς και ο Μήτσιο Ανδρέου πιο πέρα καθόταν σε μια παλιοκαρέκλα έχοντας  τεντωμένα τα πόδια του πάνω σ ένα παλιό τραπέζι της υπηρεσίας. Ξαφνικά  άνοιξε η πόρτα και εμφανίστηκε ένας  γραβατοδεμένος κύριος.  
-          Καλημέρα σας,  είμαι επιθεωρητής, είπε ο άγνωστος κύριος.
Σηκωθήκαμε,  συστηθήκαμε και τον καλωσορίσαμε.  Ο Μήτσιος έβαλε στην τσάντα μερικά γράμματα και έφυγε για διανομή.  Ο επιθεωρητής αμίλητος – χωρίς να δεχτεί ούτε καφέ,  άρχισε τον έλεγχο στα οικονομικά και διαχειριστικά βιβλία.  Μετά από τρεις - τέσσερες ώρες μετρώντας και τα λεφτά στο ταμείο έκλεισε τα βιβλία. 
-          Κύριε Βασιλάκη τα οικονομικά στοιχεία είναι σωστά και καθαρά, αλλά τα βιβλία σας είναι πολύ τσαλακωμένα, μου λέει ο επιθεωρητής.
-          Τι να κάνω κύριε επιθεωρητά,  βιβλία είναι, τα χρησιμοποιώ καθημερινά, δε μπορεί θα τσαλακωθούν και λίγο, απαντώ.
-          Δε φταίει αυτό, φταίει που τα πετάτε άταχτα το ένα πάνω στ άλλο, πρέπει να τα τοποθετείτε προσεκτικά το ένα δίπλα στο άλλο,  συνέχισε ο επιθεωρητής.
-          Πως έτσι;  Άρχισα να τα τοποθετώ το ένα δίπλα στο άλλο πάνω στο παλιοτραπέζι και αφού το τραπέζι γέμισε συνέχισα να τα τοποθετώ στο πάτωμα. Έτσι γέμισα και το μισό χώρο του πατώματος.  
-          Κύριε Βασιλάκη,  νομίζω πρέπει να σας δει γιατρός, λέει ο επιθεωρητής.  
-          Χθες βράδυ με είδε ο αγροτικός γιατρός στο καφενείο και με βρήκε πολύ καλά, σήμερα κύριε επιθεωρητά έχουν σειρά άλλοι, του απάντησα.
Ο επιθεωρητής μάζεψε γρήγορα - γρήγορα τα χαρτιά του, τάβαλε στην τσάντα του και έφυγε χωρίς καν να με χαιρετήσει…. ».   


Όπως προείπα, ο Ηλίας είχε πολύ καλό προφορικό λόγο, αλλά  δεν μπορούσε να γράψει ένα καλοσυνταγμένο κείμενο.
Το 1976, κάποια μέρα, στην Άρτα μάλωσε με τον προϊστάμενο του ταχυδρομείου Άρτας. Ο προϊστάμενος τον κάλεσε σε απολογία και ο Ηλίας μου λέει:  
-          Tο απόγευμα έλα στο σπίτι να μου γράψεις την απολογία.
-          Τι λες,  του λέω,  εσύ που τα λες τόσο ωραία και κομψά δε θα γράψεις μόνο σου την απολογία; 
-          Όχι δε γράφω καθόλου καλά, στην προσπάθειά μου να γράψω χάνω το ειρμό των σκέψεών μου, απαντά.
Το απόγευμα πήρα το μαγνητόφωνο,  πήγα στο σπίτι του,  τον τσάτισα λίγο και έκανε μια πολύ καλή προφορική απολογία. Την απομαγνητοφωνήσαμε και τη γράψαμε σε δυο σελίδες χαρτί αυτολεξεί. 



  To 1977 στην Άρτα,  σε μια παρέα νέων σε ηλικία ταχυδρομικών υπαλλήλων,  ένας σοσιαλίζων συνάδελφος,  άρχισε να ρητορεύει για το πόσα λεφτά έχουν οι εργοστασιάρχες, πως ζουν πλουσιοπάροχα και εμείς οι υπάλληλοι δουλεύουμε για ένα ξεροκόμματο.    Όλοι συμφωνήσαμε και επαυξήσαμε εκτός του Ηλία, ο οποίος απαντά:  
“Αντί να δοξάζουμε  το Θεό, που τρυπώσαμε εδώια στο ταχυδρομείο και τρώμε ξεκούραστα ένα κομμάτι ψωμί, ασχολούμαστε με το τι κάνουν οι εργοστασιάρχες.  Δε κοιτάτε δίπλα σας,  να δείτε τι φτώχεια έχουν οι γείτονές μας ! ”     
 Ήταν διαχρονικός. 
 ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ.  Μάης 2013 Κώστας Α. Παππάς 

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Υπολογισμός μορίων Πανελλαδικών

Κρίναμε ότι είναι η εφαρμογή του ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ  "ΘΕΜΕΛΙΟ" είναι πολύ εύκολη στη χρήση και ανανεωμένη
Μέχρι να γίνει ο έλεγχος και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, σας παρέχουμε την εφαρμογή, που υπολογίζει τα Μόρια και το Γενικό Βαθμό Πρόσβασης, που έχετε συγκεντρώσει,  μετά την ολοκλήρωση των πανελληνίων εξετάσεων.


Δοκιμάστε τη με κλικ στην εδώ