Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

ύτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2013

Ιόνια οδός. Σημάδια επανεκκίνησης στο μεγάλο έργο

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι τα έργα στην Ιόνια Οδό, τον οδικό άξονα της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπειρου.   Οπως έγινε γνωστό την Τρίτη, υπεγράφη από τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοϊδη η διάθεση πίστωσης ύψους 25,8 εκατ. ευρώ ευρώ για την επανεκκίνηση των εργασιών στον αυτοκινητόδρομο. Η σχετική απόφαση ανέβηκε στη Διαύγεια.

Το συνολικό μήκος του αυτοκινητόδρομου είναι 196 χιλιόμετρα. Και σύμφωνα με τον σχεδιασμό ξεκινάει από την Πάτρα -κοντά στο Ρίο - διέρχεται από Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Αμφιλοχία, Αρτα και καταλήγει στα Ιωάννινα.


Το έργο της Ιόνιας Οδού θεωρείται το κορυφαίο έργο όλων των εποχών για την Ήπειρο και ένα από τα σπουδαιότερα για την Δυτική Ελλάδα. Τα Ιωάννινα με την ολοκλήρωση του οδικού άξονα θα έχουν δύο αυτοκινητόδρομους στην διάθεση τους (Ιόνια -Εγνατία Οδός). Η χρονοαπόσταση Ιωάννινα-Αθήνα θα πέσει από τις 6 ώρες σήμερα στις 4 (περίπου 400χλμ) ενώ  όλη η Ιόνια Οδός (Αντίρριο-Ιωάννινα) θα καλύπτεται από άκρη σε άκρη σε 2 ώρες.
Πηγή: http://ypodomes.com/index.php/autokinitodromoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος