Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

ύτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Πέμπτη, 5 Μαΐου 2011

Δανειστές – Κράτος – πολίτες, πλέαμε σε πελάγη ευτυχίας.
Ο μπατζανάκης μου,  ο Βαγγέλης απ την Κρήτη, συζητώντας οικονομικά θέματα μου λέει:
Ένας είχε μια μικρή ξενοδοχειακή μονάδα. Παρουσιάζεται ένας πελάτης και του λέει:
Πάρε 100 ευρώ προκαταβολή, σε 10 ημέρες θα έρθω και θα μείνω στο ξενοδοχείο σου για μια βδομάδα. θέλω να μου κρατήσεις ένα καλό δωμάτιο.
Ο ξενοδόχος πηγαίνει στο γείτονα κρεοπώλη και του λέει:
Πάρε τα εκατό ευρώ που σου χρωστούσα.
Ο κρεοπώλης πηγαίνει στο Φούρναρη  του δίνει τα εκατό ευρώ που του χρωστούσε.
Ο φούρναρης πηγαίνει στον ξενοδόχο και του λέει:
Φίλε μου,  πάρε τα εκατό ευρώ που σου χρωστούσα.  
Μετά από τρεις μέρες παρουσιάζεται στον ξενοδόχο ο πελάτης και του λέει:
Με συγχωρείς, δεν θέλω να μου κρατήσεις το δωμάτιο. Μπορείς να μου επιστρέψεις τα εκατό ευρώ;
Ευχαρίστως, απαντά ο ξενοδόχος και του επιστρέφει τα εκατό ευρώ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:  Τρεις άνθρωποι ήταν χρεωμένοι. Ένας τρίτος δάνεισε τον ένα απ αυτούς, εκατό ευρώ. Και οι τρεις ξεχρεώθηκαν και ο δανειστής ξαναπήρε τα χρήματά του.   

Έτσι,  μου λέει ο Βαγγέλης, λειτουργούσε και το κράτος. Δανειζόταν,  πλήρωνε υπαλλήλους, συνταξιούχους, άνεργους, έκανε Δημόσια έργα κλπ. Ο κόσμος έπαιρνε λεφτά από το κράτος, πλήρωνε τους φόρους του, ασφάλειες, δόσεις, ΦΠΑ  και το κράτος εισέπραττε χρήματα. Με τα χρήματα αυτά εξοφλούσε τόκους,  παλαιά δάνεια και έπαιρνε νέα δάνεια μεγαλύτερα. Αυτό τα αλισβερίσι γινόταν τα 30 – 35 τελευταία χρόνια και όλοι ήταν ευτυχισμένοι.
Σε πελάγη ευτυχίας έπλεαν Δανειστές – Κράτος – Πολίτες !

Η Κυβέρνηση από το Δεκέμβρη άρχισε να κινδυνολογεί. Οι δανειστές φοβήθηκαν και από το Φεβρουάριο άρχισαν να ανεβάζουν τα σπρεντ. Το Μάη σταμάτησαν το ΔΑΝΕΙΣΜΟ και το σαθρό σύστημα κατέρρευσε.
Τώρα την πληρώνουμε όλοι,  ΦΤΑΙΞΑΝΤΕΣ και μη ΦΤΑΙΞΑΝΤΕΣ. Το χειρότερο είναι ότι μέρα – μέρα οδηγούμαστε πιο κοντά στο ΓΚΡΕΜΟ !!!  
                                    5 Μάη 2011  Κώστας Α. Παππάς.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος