Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Το σεξ θα εξαφανιστεί σε 20 με 30 χρόνια - Επιστήμονες εξηγούν το γιατί



Το τέλος του σεξ, για αναπαραγωγικούς λόγους, προαναγγέλλουν οι επιστήμονες. Και αυτό γιατί δεν θα χρειάζεται. Οι γονείς θα μπορούν να δημιουργούν τα παιδιά τους, κατά τις επιθυμίες τους, σε αρμόδια εργαστήρια. 


Ο Χένρι Γκρίλι, καθηγητής του πανεπιστημίου του Στάνφορντ κατέληξε στην εν λόγω διαπίστωση την οποία αναλύει στο βιβλίο του «Το Τέλος του Σεξ και το Μέλλον της Ανθρώπινης Αναπαραγωγής»

Σε αυτό ουσιαστικά αναφέρει ότι σε 20 με 40 χρόνια οι περισσότεροι άνθρωποι θα σταματήσουν να κάνουν σεξ για αναπαραγωγικούς λόγους. Θα κάνουν βέβαια για λόγους ευχαρίστησης.

Κατά τον Γκρίλι τα ζευγάρια δεν θα κάνουν σεξ για αναπαραγωγικούς λόγους γιατί απλά δεν θα χρειάζεται. Σε 20 με 40 χρόνια θα πηγαίνουν απλά στα αρμόδια εργαστήρια και οι εξειδικευμένοι επιστήμονες θα «δημιουργούν» το έμβρυο, ανάλογα με τις επιθυμίες τους. «Οταν ένα ζευγάρι θα επιθυμεί να αποκτήσει παιδί, ο άντρας θα προσφέρει το σπέρμα του και η γυναίκα λίγο από το δέρμα της», προσθέτει ο καθηγητής. Τα ωάρια δεν θα είναι απαραίτητα καθώς, κατά τον Γκρίλι, οι επιστήμονες θα μπορούν να μετατρέπουν σε ωάρια τα βλαστοκύτταρα που θα παράγονται από το δέρμα της γυναίκας.

Τα μωρά που θα γεννιούνται με αυτόν τον τρόπο, κατά τον καθηγητή του Στάνφορντ, θα είναι πολύ έξυπνα, πολύ όμορφα και υγιή. «Το κάθε παιδί θα έχει 60% πιθανότητες να είναι πάνω από το μέσο όρο σε επίπεδο ευφυίας», προσέθεσε. 
Πηγή:

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να βγούμε από την κρίση



15-03-2016.  Οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να βγούμε από την κρίση για ευνόητους  λόγους,  που και παλαιότερα έχω αναφέρει. Διαβάζοντας τα παρακάτω ίσως σκεφτείτε «ρε Παππά μήπως έγινες όψιμος ΣΥΡΙΖΕΟΣ;».  Κάθε άλλο, δεν ήμουν και δεν είμαι ΣΥΡΙΖΕΟΣ, βασικά επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ είπε τα περισσότερα ψέματα απ όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν τελευταία την Ελλάδα, αλλά κάποιες αλήθειες τις έλεγα και θα συνεχίσω να τις λέω.

Πριν 4 ημέρες δημοσιοποιήθηκαν στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών,  σχετικά με τα κρατικά έσοδα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2016. Σύμφωνα μ αυτά, στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού  για την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2016 παρουσιάζεται πλεόνασμα ύψους 1.324 δις ευρώ,  έναντι ελλείμματος 194 εκατ. ευρώ του αντιστοίχου διαστήματος  2015 και του στόχου προϋπολογισμού 2016 για έλλειμμα 615 εκατ. Ευρώ.  Αυτό σημαίνει ότι μετά την κατρακύλα που πήρε η οικονομία μας το καλοκαίρι 2015,  τα κρατικά έσοδα απ το Νοέμβρη και μετά σημείωσαν απρόβλεπτη επιτυχία, τέτοια επιτυχία δεν μπορούσε να φανταστεί ούτε η πολλά υποσχόμενη Κυβέρνηση!  Ο προϋπολογισμός για Ιανουάριο – Φεβρουάριο 2016 προέβλεπε έλλειμμα 615 εκατ. και παρουσίασε πλεόνασμα 1.324 εκατ.  ευρώ, δηλ. εισέπραξε περισσότερα 1,93 δις ευρώ. (1.324 + 615).

Σήμερα παρατηρούμε ότι η ΤΡΟΙΚΑ – ΘΕΣΜΟΙ – ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ,  παραβλέποντας το πρωτογενές πλεόνασμα, ζητάνε περισσότερες θυσίες  του  Ελληνικού λαού  ακόμη και απ τον Αύγουστο 2015, που όντως η Ελληνική οικονομία ήταν στο χείλος του γκρεμού.  ΓΙΑΤΙ;  Γιατί οι φίλοι μας δεν θέλουν να βγούμε απ την κρίση. Μας θέλουν ακόμη υπόδουλους μέχρι να μας τα πάρουν  ΟΛΑ, σπίτια, ΑΚΡΟΠΟΛΕΙΣ, πετρέλαια, αέρια, εθνικούς δρόμους, ουράνια, ……. Μόλις βλέπουν πως κάποιος πρωθυπουργός πλησιάζει να βγάλει την Ελλάδα απ την κρίση, "του τραβάνε το χαλί κατω απ τα πόδια".   διαβάστε το πειραματόζωο της Ευρώπης.

Τέλος θα εξηγήσω πως προέκυψε το πρωτογενές πλεόνασμα. Το πρωτογενές πλεόνασμα ξεκίνησε επί πρωθυπουργίας Σαμαρά, όπου επήλθε μια ισορροπία εισπράξεων – πληρωμών του κράτους.  Μετά το Νοέμβριο 2014  ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό Ελλήνων σταμάτησε να πληρώνει φόρους και ΕΝΦΙΑ, νομίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τα καταργήσει. Μετά τον Νοέμβρη 2015 κατάλαβαν ότι ΟΛΟΙ όσοι έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν, θα πληρώσουν με οποιαδήποτε ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.   Έτσι λοιπόν πληρώνοντας και πάλι τα οφειλόμενα «κάποιοι καιροσκόποι»  προέκυψε το απρόβλεπτο και απ την κυβέρνηση πρωτογενές πλεόνασμα !!!     
Αλλά ο καιρός έχει γυρίσματα όπου νάναι θα «πληρώσουν τα σπασμένα»  Μέρκελ, Σόιμπλε, Γερμανία, ……..
Κώστας Α. Παππάς     

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Ιόνια οδός



Αισιόδοξα μηνύματα του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Δέδε για την ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού μέχρι το Μάρτη 2017.