Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

ύτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

ΙΟΝΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑ

Ενώ το τελευταίο τετράμηνο στην Ελλάδα όλα είναι στάσιμα, τα  μεγάλα έργα ΙΟΝΙΑ & ΟΛΥΜΠΙΑ οδοί προχωρούν με πολύ εντατικούς ρυθμούς.   
Τμήμα μήκους 26 περίπου χιλ. Κουβαράς - Κρίκελος  

Απ την Κόρινθο ως το Ρίο παντού τα εργοτάξια  εργάζονται εντατικά και η πρόοδος των εργασιών τους είναι εντυπωσιακή.  Με τα σημερινά δεδομένα τον Οκτώβριο 2015 το τμήμα Κόρινθος – Κιάτο θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί προς χρήση.  Απ  το Κιάτο ως το Ρίο πολλά άλλα τμήματα είναι βέβαιο ότι θα παραδοθούν πριν την 31η Δεκεμβρίου 2015!

Το τμήμα της Ιόνιας  οδού Κουβαράς -  Κρίκελος 26 περίπου χιλ. είναι σχεδόν έτοιμο.  Πιθανότατα αυτό το τμήμα θα μπορούσε να παραδοθεί και πριν τον Οκτώβριο, εκτός και αποφασιστεί να παραδοθεί όταν ολοκληρωθεί ο δρόμος μέχρι το Κομπότι. 
Απ τον Κρίκελο ως το Κομπότι τμήμα 24 περίπου χιλ. και εκεί  οι εργασίες προχώρησαν πάρα πολύ, αλλά ίσως οι απαλλοτριώσεις νέας χάραξης (2013) προκαλέσουν προβλήματα καθυστερήσεων.
Στο τμήμα Κεφαλόβρυσο  -  Γαβρολίμνη οι εργασίες επίσης είναι πολύ προχωρημένες. Σε πολύ μεγάλο μήκος ο δρόμος είναι έτοιμος  για ασφαλτόστρωση.   Αλλά σε τρία – τέσσερα σημεία το τμήμα διακόπτεται. Εκεί πιθανόν υπάρχουν τα γνωστά  προβλήματα με την αρχαιολογία και είναι άγνωστο πότε θα λυθούν οριστικά.
Η σήραγγα της Κλόκοβας  περιμένει το πράσινο φως απ την κυβέρνηση να ξεκινήσει.
Τέλος για το τμήμα  Φιλιππιάδα - Γιάννενα δεν έχω προσωπική γνώση, αλλά κατά τα λεγόμενα,  είναι το δυσκολότερο τμήμα της ΙΟΝΙΑΣ και είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν  καθυστερήσεις.      

Κώστας Α. Παππάς 2 Απριλίου 2015 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος