Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

ύτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2010

Το βαρελάκι της αμαρτίαςΣτην περιοχή μας, σ ένα οικισμό, πριν από πολλά – πολλά χρόνια, έμειναν η γυναίκα του γιατρού, η παπαδιά και μια άλλη αγρότισσα. Η αγρότισσα για να πάρει καλό πόσιμο νερό, πήγαινε με μια βαρέλα σε μια μακρινή βρύση.  Πολλές φορές η γυναίκα του γιατρού της έδινε ένα βαρελάκι να  πάρει και αυτινής από τη βρύση λίγο φρέσκο νεράκι. Αυτό δεν ήταν και τόσο εύκολο για την αγρότισσα, αλλά ντρεπόταν να αρνηθεί. Κάποια φορά εκνευρισμένη «λόβιασε» το βαρελάκι (ούρησε το βαρελάκι).  Πέρασαν αρκετά χρόνια, αλλά στην αγρότισσα έμειναν οι τύψεις.  Τις αποκριές νήστεψε και έπρεπε να μεταλάβει, για να μεταλάβει έπρεπε και να εξομολογηθεί. Κατά την εξομολόγηση στον παπά μεταξύ άλλων αμαρτιών της, «ξεφούρνισε» και εκείνη με το «λοβιασμένο» βαρελάκι.  Ο παπάς κράτησε για μερικά χρόνια το μυστικό, αλλά σαν άνθρωπος κι αυτός, σε κάποια στιγμή αδυναμίας, το μαρτύρησε στην παπαδιά. Η παπαδιά το είπε στην γυναίκα του γιατρού και οι τρεις γειτόνισσες μια μέρα έγιναν από «τρία χωριά χωριάτισσες».  


"Αυτό είναι το βαρελάκι της αμαρτίας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος