Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Η συσκευή εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας



Κοινοποίηση facebook,  Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010 στις 3:08 μ.μ. Ο Kapaka Pappas έγραψε:








Αν σκέφτεστε να την αγοράσετε , πριν την αγοράσετε διαβάστετο, έχει ενδιαφέρον.


Από μαθητής του Λυκείου γνώριζα ότι το οικιακό ρεύμα έχει τρία καλώδια. Ένα που φέρνει το ρεύμα των 220-240 Volt, τη γείωση που δεν έχει ρεύμα και την επιστροφή που μερικές φορές έχει ρεύμα και μερικές όχι. Το καλώδιο αυτό έχει το ρεύμα που χάνεται από τις ηλεκτρικές μας συσκευές όταν λειτουργούν. Πίστεψα λοιπόν ότι υπάρχει δυνατότητα να χρησιμοποιούμε όλο το ρεύμα που πληρώνουμε και γι αυτό στις 15 Απριλίου τηλεφώνησα να μου σταλεί αντικαταβολή μια τέτοια συσκευή. Δείτε την συνέχεια:

Την Παρασκευή 16 Απριλίου 2010 πριν το μεσημέρι υπάλληλος της «γενικής ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ» μου παρέδωσε τη συσκευή εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας, Electricity – S................, της εταιρίας «................. ΔΟY: ............ ΑΦΜ: ..................» Τη συσκευή συνόδευαν 1 εγχειρίδιο, 2 φύλλα διαφήμισης του προϊόντος 1 κάρτα εγγύησης και η μόνιμη απόδειξη 65 ευρώ, που πλήρωσα κατά την παραλαβή.


Τη συσκευή αυτή προμηθεύτηκα επειδή σε πάμπολλα Site συναντούσα τη διαφήμιση του κ. Τ........., http://www............................... , όπου υπόσχεται ότι με την απλή τοποθέτηση της συσκευής αυτής σε μια οικιακή πρίζα θα έχουμε εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι και 45%. Ακλουθεί η σχετική διαφήμιση «Το προϊόν μας μειώνει την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος με το να αποθηκεύει στους πυκνωτές του την ενέργεια η οποία χάνεται (watts) από τις ηλεκτρικές σας συσκευές. Με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείτε όλο αυτό το ρεύμα που θα χάνατε. Η σκέψη μας είναι απλή. Εφόσον πληρώνεται για ηλεκτρική ενέργεια, γιατί να πληρώνετε και να μην μπορείτε να την ξαναχρησιμοποιήσετε κερδίζοντας τα χαμένα σας χρήματα?
Βάλτε το σε οποιαδήποτε πρίζα και ξεκινήστε να εξοικονομείτε ρεύμα σε όλο το σπίτι με μία μονο συσκευή!»

Αφού διάβασα τις οδηγίες τοποθέτησα τη συσκευή σε μια πρίζα, οι 2 λυχνίες καλής λειτουργίας άναψαν αυτόματα. Το απόγευμα αποφάσισα να κάνω τις απαραίτητες δοκιμές προκειμένου να διαπιστώσω σε τι ποσοστό η συσκευή μειώνει την κατανάλωση ρεύματος.
Ενέργεια 1η έκλεισα την ασφάλεια ρεύματος του ψυγείου (αστάθμητος παράγοντας)
Με κλειστές όλες τις άλλες συσκευές, άναψα το φωτισμό ενός δωματίου, τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και μια τηλεόραση (όλα στο ίδιο δωμάτιο).
Κατέβηκα στη πυλωτή να παρακολουθήσω το ρολόι της ΔΕΗ.

Παρατήρηση 1η : ο περιστροφέας (σφαιρική μεταλλική πλάκα στο ρολόι της ΔΕΗ που γράφει 1KWh = 250 ΣΤΡΟΦΕΣ) σε 56 δευτερόλεπτα έφερε δυο πλήρης στροφές. Γύρισα στο διαμέρισμα και έβγαλα τη συσκευή του κ. Τ............. Χρονομετρώ και έκπληκτος παρατηρώ ότι ο περιστροφέας σε 56 δευτερόλεπτα έκανε πάλι δυο πλήρης στροφές! Αν η συσκευή μείωνε πράγματι την κατανάλωση κατά 10% ο περιστροφέας στη δεύτερη περίπτωση θα έπρεπε να κινείται πιο γρήγορα. 56Χ10% = 5,6 δευτερόλεπτα, θα έπρεπε να διανύσει δυο πλήρης στροφές σε 56 -5 = 51 δευτερόλεπτα. Αν η συσκευή μείωνε πράγματι την κατανάλωση κατά 20% ο περιστροφέας στη δεύτερη περίπτωση θα έπρεπε να κινείται πιο γρήγορα. 56Χ20% = 11 περίπου δευτερόλεπτα, Δύο πλήρης περιστροφές σε 56-11=45 δευτερόλεπτα. Αν η συσκευή μείωνε πράγματι την κατανάλωση κατά 45% ο περιστροφέας στη δεύτερη περίπτωση θα έπρεπε να κινείται πολύ πιο γρήγορα. 56Χ45% = 25 δευτερόλεπτα, 56-25=31 δευτερόλεπτα.

Παρατήρηση 2η: Έθεσα σε λειτουργία επί πλέον και τη μεγάλη τηλεόραση του σαλονιού. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: σε 40 δευτερόλεπτα ο περιστροφέας διήνυσε δυο πλήρης περιστροφές και με τη χρήση της συσκευής του κ. Τ................ και Χωρίς αυτή.

Παρατήρηση 3η: Έκλεισα όλες τις άλλες συσκευές και άναψα μόνο ένα πορτατίφ χαμηλής κατανάλωσης ρεύματος, χρησιμοποιώντας άλλη πρίζα για την τοποθέτηση της συσκευής. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: σε 2 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα ο περιστροφέας διήνυσε 1 πλήρη περιστροφή και με τη χρήση της συσκευής του κ. Τ............. και Χωρίς αυτή.
Την επόμενη ημέρα το πρωί 17 Απριλίου έκανα πολλά άλλα παρόμοια πειράματα υπό διαφορετικές συνθήκες και κατέληξα στο

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ουδεμία απολύτως μείωση ρεύματος προσφέρει η συσκευή του κ. Τ.................!!!

Κύριε Τ..................,
Σας ειδοποιώ ότι μέχρι την Τετάρτη το Βράδυ( 21-4-2010) να παραλάβετε από το διαμέρισμά μου τη συσκευή σας και τα συνοδευτικά της στοιχεία, αφού κατά την παραλαβή μου καταβληθούν τα 65 ευρώ. (Τη συσκευή δεν την παραδίδω αν ταυτόχρονα δεν μου καταβληθούν τα 65 ευρώ).
Αν δεν την παραλάβετε μέχρι την Τετάρτη το Βράδυ, την Πέμπτη το πρωί θα ενημερώσω με Fax ή με mail τον κ. Εισαγγελέα, το συνήγορο του καταναλωτή και τα κανάλια τηλεόρασης. Όπως αντιλαμβάνεστε μετά την Τετάρτη το βράδυ δεν θα μπορώ να σας επιστρέψω τη συσκευή ακόμη αν μου δώσετε τα 10πλάσια ή τα 100πλάσια ευρώ, διότι αν ο κ. εισαγγελέας στείλει εμπειρογνώμονα για την διαπίστωση της παραπάνω καταγγελίας δεν μπορώ εγώ να του πω την πέταξα! Την έχασα! ή την επέστρεψα!

Υστερόγραφο: κ. Τ............... η συσκευή σας δεν αποκλείεται να κάνει και θαύματα! Σίγουρα όμως δεν μειώνει την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος! Εγώ γι αυτό την αγόρασα και παραπλανήθηκα. Αποδεδειγμένη διαφημιστική παραπλάνηση των καταναλωτών σημαίνει αδίκημα που κατά νόμο διώκεται.
Αθήνα 17 – 4 – 2010
Κώστας Παππάς Πατρ. Γρηγορίου ...., 153 41 ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ τηλ. 210 65.....03.

Μέσω ιστοσελίδας του με mail στις 17-4-10 ώρα 3,27 μμ. έστειλα το παραπάνω κείμενο στο αφεντικό για ενημέρωση. Μετά από λίγα λεπτά της ώρας κτύπησε το τηλέφωνο μου, ήταν το αφεντικό της εταιρίας.

Κύριε Κώστα, μου είπε μην ανησυχείτε. Εφόσον δεν θέλετε τη συσκευή την Δευτέρα θα την πάρω επιστρέφοντας τα χρήματά σας. Θα ήθελα όμως να με ακούσετε. Οι παρατηρήσεις που κάνατε είναι σωστές! Η συσκευή όμως κάνει εξοικονόμηση ρεύματος, επειδή διορθώνει τo συνημίτονο του ρεύματος! Από εκεί προέρχεται η εξοικονόμηση του ρεύματος! Εκεί εγώ τον διέκοψα λέγοντάς του, εγώ είμαι άνθρωπος πρακτικός και όχι θεωρητικός, γι αυτό θα σας ρωτήσω, το συνημίτονο κάποιες στιγμές σταματά το ρολόι της ΔΕΗ να γράφει ενώ οι οικιακές συσκευές λειτουργούν; ΟΧΙ μου απαντά. Μήπως τη νύχτα όταν η ΔΕΗ κοιμάται η συσκευή σας σβήνει από το μετρητή μου κάποιες κιλοβατώρες;;; ΟΧΙ βέβαια μου ξανά-απαντά. Εμένα η ΔΕΗ μου στέλνει κάθε δίμηνο λογαριασμό βάσει τις κιλοβατώρες που κατανάλωσα και όχι βάσει του συνημίτονου και της εφαπτομένης, του απάντησα!
Εντάξει, κύριε Κώστα μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι θα σου επιστρέψω τα χρήματα, μην ανησυχείς.
Πράγματι την Δευτέρα πριν το μεσημέρι υπάλληλος της «γενικής ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗΣ» μου παρέδωσε τα 65 ευρώ και του επέστρεψα τη συσκευή.  
Kapaka Pappas    

Για επιβεβαίωση διαβάστε  στον  ΓΚΡΙΝΙΑΡΗ @ΓΑΤΟ το σχόλιο ηλεκτρολόγου μηχανικού : http://griniarogatos.blogspot.com/2010/04/40.html   Επίσης   διαβάστε και τα σχόλια στο video:  http://www.youtube.com/watch?v=xFpB2ya-6PE   

2 σχόλια:

  1. Στον αγαπητό φίλο, τι το ταλαιπωρείς; Αν είσαι ομοιοπαθής μου στείλε μου στο mail το πάθημά σου, επώνυμο ή με ψευδώνυμο ή ανώνυμο να το αναρτήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το πιστευω αυτο που λες. το θεμα ειναι οτι το εκανα κι εγω αυτο που ειπες με μια παρομοια συσκευη...ομως ειδα διαφορες στην χρονομετρηση. εγω ομως ειχα ανοιχτο το aircondition το ψυγειο και φωτισμο με λαμπες φθοριου, μηπως αυτος ειναι ο λογος που ειχαμε διαφορα στις μετρησεις μας? το θεμα ειναι οτι ολοι οι ηλεκτρολογοι που ρωτησα μου ειπαν οτι ειναι ψεμα η συσκευη και απατη...ποιος ομως να ειναι ο λογος που εγω ειδα διαφορα στην μετρηση αφου ολοι λενε το ιδιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος