Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Στη δύναμη του ΑΧΕΛΩΟΥ κανείς δεν αντιστέκεται...


30 11 2010.  Ο Αχελώος παρέσυρε τη γέφυρα που φαίνεται στη φωτογραφία. Η γέφυρα είναι στη θέση «Γιαλός» της πρώην κοινότητας Μυρόφυλου.
 
Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι να διακοπεί η οδική σύνδεση Άρτας - Τρικάλων, από θέση Κάψαλα - Τερπνά - Μυρόφυλλο. Η γέφυρα εξυπηρετούσε τους ντόπιους και ειδικά μαθητές από το Μυρόφυλλο Τρικάλων που πηγαίνουν στο γυμνάσιο Βουργαρελίου Άρτας.
Πηγή: Ο Αετός των Τζουμέρκων

 Σχόλιο του Kapaka Pappas 
Το Μυρόφυλο ανήκει στο νομό Τρικάλων, αλλά οι κάτοικοι, απ ότι γνωρίζω, τουλάχιστο παλαιότερα εξυπηρετούνταν καλλίτερα από την Άρτα παρά από τα Τρίκαλα.  Η φωτογραφία είναι του γνωστού φωτογράφου Άρτας Βασίλη Γκανιάτσα. Ο Βασίλης και τα αδέλφια του γεννήθηκαν στην Άρτα, αλλά ο πατέρας τους Θεοφάνης Γκανιάτσας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλεντίνη.

καιρός:  βροχές αναμένονται στην Καλεντίνη μέχρι το Σάββατο πρωί, ιδιαίτερα έντονες (καταιγίδα) αναμένεται την Παρασκευή βράδυ- Σάββατο πρωί. Σάββατο απόγευμα η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση. Θα σημειωθούν βροχές και λίγα χιόνια στα βουνά. Σάββατο βράδυ και Κυριακή βράδυ θα είναι ξαστεριά, γι αυτό  Κυριακή πρωί και Δευτέρα πρωί αναμένεται για πρώτη φορά φέτος «τσιάφη», ίσως και παγωνιά.

 Συμφωνα με τα προγνωστικά του "Σάκη" ψύχος με κακαιρία θα έρθει στην Ελλάδα στις 12 Δεκέμβρη.  



Τα ορμητικά νερά του Αχελώου «κατάπιαν» και τη γέφυρα Τέμπλας !!

   Πολλές ήταν οι βροχοπτώσεις τις τελευταίες ημέρες που έπεσαν σε ολόκληρη την Ευρυτανία αλλά και πολλά περισσότερα τα προβλήματα που δημιούργησαν.
Χαρακτηριστική η φωτογραφία στην Γέφυρα της Τέμπλας που ενώνει του δύο νομούς(Αιτωλ/νια-Ευρυτανία) όπου το νερό του Αχελώου έχει σκεπάσει την είσοδο από Βρουβιανά και κανείς δεν μπορεί να περάσει...χωρίς να κολυμπήσει!!!
Ας σημειωθεί τα μεγάλα προβλήματα με την στατικότητα της γέφυρας που έχουν τονίσει όλοι οι φορείς χωρίς κανείς όμως να κάνει το παραμικρό.
Δεν πιστεύω πως είναι μακριά η ώρα και η ημέρα που τα ορμητικά νερά του Αχελώου θα πάρουν μαζί τους το ιστορικό αλλά και πολύπαθο αυτό γεφύρι αλλά και σημαντικό κομμάτι της συγκοινωνιακής σύνδεσης των δύο νομών………..
Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2010
   Πηγή ** ΑΣΤΡΟΧΩΡΙ ΑΡΤΑΣ**   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος