Καλώς ήρθατε!!!

Άν μας επισκεφτείτε, ευχόμαστε Κ α λ ό ... κ ο υ ρ ά γ ι ο ! ....... γίνονται καινούργιοι νόμοι, χωρίς να μας ζητούν τη γνώμη ! ........ Οκτώβριος 2010



Με κάθε επιφύλαξη, Κυριακή γιορτή και σχόλη νάταν η βδομάδα όλη .............
Η γενιά του πολυτεχνίου ξεκίνησε με καλές προθέσεις, αλλά στην πορεία οι περισσότεροι πρωτεργάτες με τις παρεούλες τους, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες, είπε "ανώνυμος πολίτης"
Οι αριστερές τσέπες σήμερα, είναι πιο γεμάτες απ τις δεξιές, είπε ο kapaka pappas
Είναι ορεινό χωριό, έδρα του Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ. Απέχει 29 χιλ. από την Άρτα και 25,4 χιλ. από τον κόμβο της ΙΟΝΙΑΣ οδού, που κάποια μέρα θα τελειώσει. που θα πάει;Από 12 Απριλίου 2017 Λειτουργεί από Ρίζα ως κόμβο Αμφιλοχίας, μήκος 96 χλμ. και Σελλάδες-Πέρδικα 53 χλμ. 3-8-2017 ολοκλήρωση!

Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν - Αντιγόνη - (Μα να μισώ δεν έγινα, γεννήθηκα για να αγαπώ)


Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Αν καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Γιωργάκης, με ποσοστό 42% …..καλά θα πάθουμε να πτωχεύσουμε μια ώρα αρχύτερα….

14 12 2010 Δεν είχα καμία διάθεση να ασχοληθώ με πολίτικά θέματα, καθώς καθημερινά οι εφημερίδες και οι τηλεοράσεις μας έχουν τρελάνει. Αλλά όταν διάβασα σ ένα γκάλοπ  ότι καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο κ. Παπανδρέου με ποσοστό 42%, βγήκα έξω απ τα ρούχα μου.
 Σκέφτηκα ότι αν ο Ελληνικός λαός, με ποσοστό 42%  πιστεύει ακόμα, ότι ο Γιωργάκης είναι ο καταλληλότερος απ τους πολιτικούς, για πρωθυπουργός, τότε καλά πάθαμε,  καλά να πάθουμε και να πτωχεύσουμε, να καταστραφούμε μια ώρα αρχύτερα, γιατί είμαστε άξιοι της τύχης μας.
Ας μη κοροϊδευόμαστε, η οικονομία της Ελλάδας μετά το 1985 ήταν καθημερινά στο χείλος της χρεοκοπίας. Όλοι οι Υπουργοί Οικονομικών και οι Πρωθυπουργοί μέχρι το 2009 δυστυχώς έλεγαν ψέματα υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα έχει ισχυρή οικονομία. Όλοι τους έχουν τεράστια ηθική και πολιτική ευθύνη, ΟΧΙ διότι ΕΛΕΓΑΝ ψέματα, αλλά επειδή δεν στάθηκαν στο ύψος τους, σαν πολιτικοί άνδρες και με ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ, να περικόψουν ΣΠΑΤΑΛΕΣ, να ΠΕΡΙΚΟΨΟΥΝ υπέρογκους μισθούς, υπέρογκες συντάξεις, να καταπολεμήσουν τη διαφθορά, να στείλουν στη ΦΥΛΑΚΗ τους κλέφτες, τους λωποδύτες,  που λυμαίνονταν το Δημόσιο χρήμα.
Τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρνουν οι κύριοι Σημίτης και Καραμανλής, οι οποίοι όπως είπε παλαιότερα και ο Γιώργος Τράκας «σήμερα έπρεπε να κρατούνται και να ανακρίνονται». Ο Καραμανλής το 2004 πήρε εντολή απ το λαό να καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία. Αντίθετα αυτός με το σκυλολόι των συμβούλων του έσπρωξε τη Δημόσια Διοίκηση, πιο βαθιά στο βούρκο της ανηθικότητας.  Ευτυχώς τουλάχιστο, που ο Ελληνικός λαός σήμερα δεν θέλει όχι να τους δει, αλλά και ούτε να τους ΦΤΗΣΕΙ.     
Ο Γιωργάκης λοιπόν, όταν ανέλαβε πρωθυπουργός, για να αποφύγει το πολιτικό κόστος το Νοέμβρη, το Δεκέμβρη, το Γενάρη, το Φλεβάρη, δεν έπαιρνε οικονομικά μέτρα, το μόνο που έκανε ήταν την κακή Ελληνική Οικονομία στην οικουμένη όλη, να την παρουσιάζει τρισχειρότερη. Τα σπρεντ ακόμα ήταν  στο 130, στο 150 στο 160. Με αυτά τα επιτόκια οι τραπεζίτες και το ΦΛΕΒΑΡΗ  μας δάνειζαν διπλάσια απ ότι ζητούσαμε.  Αφού μέχρι τον Απρίλη, ο Γιωργάκης μας ξεβράκωσε ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, οι τραπεζίτες φοβήθηκαν μη χάσουν τα λεφτά τους και τέλους Απριλίου αρχές Μάη εκτίναξαν τα σπρέντ στο 300, 400, και 460.  Το Μάη ο Γιωργάκης, χωρίς ντροπή και όνειδος,  ανακοινώνει ότι μπροστά στη χρεωκοπία προτιμήσαμε το Δ.Ν.Τ.
Από 1 Ιανουαρίου, αυτός σαν Έλληνας πρωθυπουργός, αν ανακοίνωνε τα μισά δυσμενή μέτρα από εκείνα που μας επέβαλε η ΤΡΟΙΚΑ, το Μάη δεν θα στοιχημάτιζε όλη η οικουμένη υπέρ της αναπόφευκτης χρεοκοπίας, αλλά υπέρ μιας καλύτερης στο μέλλον Ελληνικής Οικονομίας. Οι δανειστές θα παρακαλούσαν το Μάη να μας δανείσουν με σπρέντ 120, 130 και 140.  
Έτσι αποφεύγοντας το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΣ, κατέστρεψε οικονομικά και πολιτικά την Ελλάδα. Θέλω να πιστεύω ότι ο Γιωργάκης και το οικονομικό του σκυλολόι (σύμβουλοί του) έκαναν μια γκάφα ολκής, λόγω υπέρμετρης βλακείας. Άλλως πρόκειται για Εθνική μειοδοσία. Αυτό βέβαια δεν μπορώ να το πιστέψω. Ποτέ δεν μπορώ να πιστέψω πως Έλληνας πρωθυπουργός για προσωπικά οφέλη ξεπούλησε τα Ελληνικά συμφέροντα. 

Πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου 2010, ακούσαμε το Γιωργάκη να λέει, δεν θα κάνουμε άλλες περικοπές στο ημερομίσθιο, στους μισθούς και τις συντάξεις. Τον επόμενο μήνα, είδαμε να πράττει το αντίθετο. Μήπως και φέτος, τη δυσμενή οικονομική κατάσταση της χώρας, την έκρυβε ο Καραμανλής;;; Πόσο άλλο ψέμα θα ανεχθούμε;;;;;  
Ελληνικέ λαέ, ένα τέτοιο πρωθυπουργό, ας μην τον αναδείξουμε και για ΗΡΩΑ, διότι διαφορετικά θα ζήσουμε πάλι την πείνα του 1941 !!!

Εξέλιξη του Δημόσιου Χρέους απ την μεταπολίτευση και εντεύθεν:
 Δικτατορία                           ΙΟΥΛΙΟΣ        1974:    ΜΗΔΕΝ
1980 (Γ. Ράλλης)  477 δισεκατομμύρια δρχ.      ή 1,4 δις ευρώ
1989 (Α. Παπανδρέου) 9.5 τρισεκατομμύρια δρχ. ή 28 δις ευρώ  (20πλάσιο)
1993 Κ. Μητσοτάκης) 24 τρισεκατομμύρια δρχ. ή 69 δις ευρώ  (2,5πλάσιο)
2003 (Κ. Σημίτης)          178  δις ευρώ  (2,6πλάσιο)
2009 (Κ. Καραμανλής)   298  δις ευρώ  (1,7πλάσιο)

Προσθήκη λεζάντας


Προσθήκη λεζάντας


Προσθήκη λεζάντας




                 Σχόλιο ανώνυμου αναγνώστη:  18 Δεκεμβρίου 2010 8:28 μ.μ.  Ανώνυμος είπε...
Για την ιστορία και μόνο το χρέος στη χούντα δεν ήτανε 0. Η αλήθεια είναι ότι ήτανε ίσο με το 25% του ΑΕΠ.
Και για την ορθή ανάγνωση του χρέους ένος κράτους:το χρέος υπολογίζεται σε επί τοις εκατό (%) ποσοστό του ΑΕΠ της χώρας (GDP=ΑΕΠ=Ακαθάριστο Εγχώριο Προιόν).Τα ξερά νούμερα που απαριθμούν δις είναι αναγνώσεις του χρέους είτε προς χάριν εντυπωσιασμού και άρα εκ του πονηρού, είτε λόγω άγνοιας του παραπάνω κανόνα και άρα δικαιολογημένες...
Στον ανώνυμο σχολιαστή. Ειλικρινά χάρηκα για το σχόλιό σου, παρόλα που διαφωνώ σε πολλά  σημεία.

Γεννήθηκα το 1953 και ως εκ τούτου γνώρισα την δικτατορία έχοντας τις δικές μου εμπειρίες. Από μαθητής του Λυκείου, στα βραχέα κύματα, κολλούσα στο αυτί ένα ραδιοφωνάκι, στην ερημιά στο σπίτι μου στην Καλεντίνη, για να ακούω την «ντοιτσεβέλε».  Αλλοίμονό μου, αν στην ερημιά με άκουε κάποιος και με πρόδιδε στην «ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ !».  Ήμουν κατά της ΧΟΥΝΤΑΣ,  χωρίς να υπερηφανεύομαι ότι έκανα και αντίσταση. Μετά από 35 χρόνια «Δημοκρατικής κλεψιάς, ανεντιμότητας και απατεωνιάς» έχω αναθεωρήσει και την άποψή μου και για τη ΧΟΥΝΤΑ, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των συνομηλίκων μου.  

Σαν υπάλληλος, στα 25 πρώτα χρόνια της θητείας μου, ως ταμίας, διαχειριστής και Κεντρικός Διαχειριστής , διαχειρίστηκα σε χαρτονομίσματα των 50, 100, 500, 1.000 και 5.000 δρχ. περισσότερα από 300 δισεκατομμύρια δρχ.  Σε όγκο είναι 12 ως 15 νταλίκες χαρτονομίσματα.  Τα διαχειρίστηκα με τέτοια ακρίβεια που οι ελεγκτικές υπηρεσίες δεν μου βρήκαν λάθος, ούτε ένα κατοστάρικο. Επομένως με τους αριθμούς είμαι πολύ προσεκτικός και ποτέ δεν κάνω κινήσεις εντυπωσιασμού.

Συμφωνώ απόλυτα με την άποψή σου,  «για την ορθή ανάγνωση του χρέους ένος κράτους:το χρέος υπολογίζεται σε επί τοις εκατό (%) ποσοστό του ΑΕΠ της χώρας (GDP=ΑΕΠ=Ακαθάριστο Εγχώριο Προιόν)».   Τα στοιχεία του χρέους, που έχω γράψει, τα ανακοίνωσε ο ΑΥΤΙΑΣ, στις αρχές του έτους. Ισχυρίστηκε ότι είναι επίσημα στοιχεία, της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και ουδείς τα διέψευσε. Επομένως    GDP=ΑΕΠ   Ο/O = O %,  τόσο ήταν το ποσοστό του χρέους του 1974. Από άλλες τηλεοπτικές εκπομπές έχω ακούσει, ότι  χρέος 25% του ΑΕΠ, ήταν το χρέος, που παρέδωσε ο Γ. Ράλλης στον Α. Παπανδρέου.

Οι επόμενες ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ κυβερνήσεις από 25 %, το έφτασαν στο 115 το 2009  και  πιθανολογώ στο 125 – 130 % το 2010.  Οι πλέον ευοίωνες  προβλέψεις ομιλούν για πάνω από 150 % στο τέλος του 2012 !!!  ΜΠΡΑΒΟ Σ ΑΥΤΟΥΣ που με τέτοιες θυσίες θα καταφέρουν σε τρία χρόνια να το ανεβάσουν από 115% στο 150 % !!! (από 298 σε 450 δισεκατομμύρια σε ξερά, κατά τον ισχυρισμό σου νούμερα).  ΠΡΟΣΟΧΗ εγώ ΠΑΝΤΑ ομιλώ για το συσσωρευμένο ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ.  Αγαπητέ αναγνώστη αν διαθέτεις στοιχεία, περί του αντιθέτου, από επίσημες πηγές, σε θερμοπαρακαλώ να τα δημοσιεύσεις. Θα ήταν χαρά μου,  τα παραπάνω δυσμενέστατα οικονομικά για την Ελλάδα στοιχεία, να ήταν ψευδή.  

Τέλος αγαπητέ αναγνώστη το χαρακτηρισμό σου «…….είτε προς χάριν εντυπωσιασμού και άρα εκ του πονηρού, είτε λόγω άγνοιας του παραπάνω κανόνα και άρα δικαιολογημένες...»  τον κρίνω απαράδεκτο και επιεικώς σας τον Επιστρέφω.  Όσα γεγονότα δεν είναι από «πηγές»,  τα έζησα ο ίδιος και σε ΚΑΝΕΝΑ δεν ΕΠΙΤΡΕΠΩ,  να ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΒΙΩΜΑΤΑ, όπως και εγώ δεν αμφισβήτησα  τα ΒΙΩΜΑΤΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ.
Με κάθε ειλικρίνεια Κώστας Α. Παππάς.  20 – 12 – 2010.

7 σχόλια:

  1. Για την ιστορία και μόνο το χρέος στη χούντα δεν ήτανε 0. Η αλήθεια είναι ότι ήτανε ίσο με το 25% του ΑΕΠ.
    Και για την ορθή ανάγνωση του χρέους ένος κράτους:το χρέος υπολογίζεται σε επί τοις εκατό (%) ποσοστό του ΑΕΠ της χώρας (GDP=ΑΕΠ=Ακαθάριστο Εγχώριο Προιόν).Τα ξερά νούμερα που απαριθμούν δις είναι αναγνώσεις του χρέους είτε προς χάριν εντυπωσιασμού και άρα εκ του πονηρού, είτε λόγω άγνοιας του παραπάνω κανόνα και άρα δικαιολογημένες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε,
    το γεγονός και μόνο ότι αναφέρεις προς επαλήθευση των γραφομένων σου ότι αυτά τα ανέφερε σε εκπομπή του ο Αυτιάς είναι φαιδρό και ανάξιο περαιτέρω σχολιασμού εκ μέρους μου. Επίσης όταν δημοσιεύει κάποιος κάτι είναι δική του υποχρέωση να παραθέτει πηγές προς απόδειξη των γραφομένων του και όχι του αναγνώστη. Αν οι πηγές του εξαντλούνται σε αναφορές εκπομπών τύπου Αυτιά και σε διθυράμβους όσον αφορά την προσωπική του ειλικρίνεια,τότε τι να πω...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να προπαγανδίζει φιλοχουντικά φληναφήματα (άλλωστε αυτό είναι το τίμημα ή η αξία της δημοκρατίας που λοιδορείς). Όμως αγαπητέ, δεν έχεις κανένα δικαίωμα αυτό να το κάνεις μέσα από ενα blog που φέρει το όνομα του χωριού μας. Αν θες συνέχισε να παραθέτεις φιλοχουντικές απόψεις αλλά μέσα από blog με άλλη ονομασία και όχι με το όνομα του χωριού μας. Ήδη σου έχω έτοιμο και το όνομα να θες: xountikoianwkalentinhs@blogspot.com..Έτσι δε θα παρουσιάζονται δικές σου απόψεις ωσαν να ήταν απόψεις των ανθρώπων που ζούνε και κατάγονται από την Καλεντίνη. Γιατί να μην ξεχνάς πως δεν είμαστε όλοι ίδιοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ φίλε, πρέπει να γνωρίζεις ότι:
    α) Το blog πριν εμφανίσει το σχόλιό σου, μου δίνει τη δυνατότητα να κλικάρω «ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ», «ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ», «ΔΙΑΓΡΑΦΗ», Εγώ, πάντα κλικάρω «ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ» παρά τη σκληρή και ΑΝΩΝΥΜΗ κριτική σου.
    β) Όπως είπες στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ φιλοξενούνται όλες οι ΑΠΟΨΕΙΣ, γράψε και ΕΣΥ το όνομά σου και οι ΚΑΛΕΝΤΙΝΙΤΕΣ, θα μας κρίνουν και τους δυο.
    γ) Απ το ύφος της γραφής σου εγώ σε γνώρισα ποιος ΕΙΣΑΙ. Δεν είσαι αγαπητέ μου απ την ΚΑΛΕΝΤΙΝΗ. Απ το Δήμο ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΝΑΙ.
    δ) Δες τη φωτογραφία του λεωφορείου που εκτελούσε το δρομολόγιο ΑΝΩ ΚΑΛΕΝΤΙΝΗ – ΑΡΤΑ πριν το 1967, δες το δρόμο που ακολουθούσε ο πατέρας σου να πάει απ το χωριό σου στην ΑΡΤΑ. Δεν γνωρίζω καλά την ηλικία σου, νομίζω ότι γεννήθηκες μετά το 1975. Αν θέλεις να μάθεις ΙΣΤΟΡΙΑ τύπωσε τη φωτογραφία, δείξετην στους ηλικιωμένους χωριανούς σου, να σου συγκρίνουν το δρόμο του 1967 και το δρόμο (χωριό σου – Άρτα) του έτους 1972. Λένε, μια φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις !
    ε) Ο ΑΥΤΙΑΣ ο δικός μου είναι ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ, ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ο δικό σου, που συνεχίζει να μας λέει άλλα το πρωί, άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ, είναι περισσότερο αξιόπιστος. ΕΓΩ τον ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ τον ψήφισα το 2000, το 2004, και το 2005. Το 2007 και το 2009 δεν του χάιδεψα, αλλά του «τράβηξα» τ αυτιά.
    στ) Φίλε, μην ανησυχείς ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ χούντα δεν πρόκειται να έρθει ούτε σήμερα, ούτε στο μέλλον. Με Δημοκρατικές διαδικασίες, είσαι διατιθέμενος να διώξουμε απ τη ΒΟΥΛΗ, όλους τους ΦΑΥΛΟΥΣ πολιτικούς; ΕΓΩ, είμαι.
    ζ) Στο ιστολόγιο της ΑΝΩ ΚΑΛΕΝΤΙΝΗΣ, εγώ ότι γράφω δεν το παρουσιάζω ως άποψη της ΑΝΩ ΚΑΛΕΝΤΙΝΗΣ, από κάτω ΠΑΝΤΑ γράφω και το ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ. Εσύ ΠΑΝΤΑ αποφεύγεις να γράψεις το ΔΙΚΟ ΣΟΥ.
    η) περιμένω την υβριστική σου ΚΡΙΤΙΚΗ, αλλά ΕΠΩΝΥΜΑ πλέον.

    Κώστας Α. Παππάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχω μια απορία. Γιατί μερικοί δεν έχουν κανένα πρόβλημα να συζητήσουμε για τη δεξιά, για την αριστερά, για τον Κουμμουνισμό, για τον καπιταλισμό, για τον εμφύλιο, για το Χίτλερ, ………. Δεν θέλουν ν ακούσουν τίποτε για τη Δικτατορία του Παπαδόπουλου. Εμένα αν μου στείλει κάποιος Επώνυμα ΘΕΟΠΟΙΗΜΕΝΟ και το πορτραίτο της ………. ΤΣΙΛΕΡ, θα το Δημοσιεύσω, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Η απορία μου μεγαλώνει, όταν αυτοί οι ίδιοι, εμφανίζονται ως εργατοπατέρες της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. α) Ανάκριση δεν δέχομαι από κανέναν παρά μόνο από ανακριτές. Αν θεωρείς τον εαυτό σου ανακριτή ενημέρωσέ με.
    β) Μπορεί όπως λες να προβαίνεις σε διάφορα συμπεράσματα από το ύφος των γραφομένων μου, το ίδιο όμως κάνω και εγω από το ύφος των δικών σου γραφομένων.
    γ) Όπως και σε έσενα παρέχεται η δυνατότητα ΔΙΑΓΡΑΦΗ, ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ και σε εμένα παρέχεται η δυνατότηα δημοσίευσης σχολίων ως ΑΝΩΝΥΜΟΣ.
    δ) Και η Καλεντίνη είναι στο δήμο Ηρακλείας, κατάγομαι από την Καλεντίνη και ο πατέρας μου δυστυχώς έχει αποβιώσει εδώ και καιρό και επομένως δεν μπορώ να τον ρωτήσω κάτι.
    ε) Η νοοτροπία μερικών είναι γνωστή, δεν περίμενα να μπορέσω να κάνω οποιουδήποτε είδους συζήτηση μαζί σου (ειδικά μαζί σου) και επομένως δε χρειάζεται να συνεχίσουμε αυτό το θεατράκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ απόλυτα με την τελευταία παράγραφό σου, αλλά είμαι πάντα πρόθυμος να δημοσιεύσω οποιοδήποτε θέμα – άποψη επιθυμείς , καλές γιορτές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλές γιορτές και χρόνια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε χωρίς φόβο και πάθος